کد خبر 544604
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶

چاپ عکس دختر محجبه روی مجله آلمانی، آتش خشم افراطی‌های راستگرای این کشور را برانگیخت.

به گزارش مشرق، مجله «والدین» (Eltern) ماهنامه تخصصی برای والدین است که از سال ۱۹۶۶ فعالیت دارد.

این مجله به مناسبت پنجاهمین سالروز تأسیس خود، تصویر روی جلد ماهنامه را به ۵ مادر و فرزند اختصاص داد که در میان آن‌ها یک زن جوان محجبه نیز با کودکش دیده می‌شود.

عنوان مطلبِ مربوط به این عکس که در مجله آمده: «هر مادری، بهترین مادر برای فرزندِ خودش است.»

سه هفته پس از چاپ این مجله، جنجال گسترده‌ای از سوی افراطیون دست راستیِ آلمان در اینترنت به راه افتاده و حتی گردانندگان مجله تهدید به مرگ شده‌اند. تصویری که نژادپرستان را تا این حد به خشم آورده، تنها عکس یک زن مسلمان با کودکِ در آغوشش است.

«ماری لویکی» سردبیر مجلۀ «والدین» در مصاحبه با خبرگزاری «دی ولت» گفت: این پنج تصویر، پنج مادر و فرزند واقعی هستند. ما عمداً این پنج زن را برای عکس روی جلدمان انتخاب کردیم، چون هرکدام دارای سن، ملیت و سبک زندگیِ متفاوتی هستند.



حتی زن جوان مسلمانی که ما او را برای تصویر روی جلد انتخاب کرده‌ایم، یکی از خوانندگان مجله ماست: کبری اهل برلین، شاغل در کتابخانه است و در نامه‌ای از طرف خود و دوستانش برای ما نوشته که چقدر مجله را دوست دارند و آن را با علاقه می‌خوانند. ما جامعه متنوعی هستیم و این تنوع باید در دنیای رسانه و مطبوعات هم انعکاس بیابد.

سردبیر مجله والدین در ادامه گفت: اما متأسفانه از ماه فوریه موج نفرت برخی شهروندان به سوی مجله ما سرازیر شده است. اولین حرکتِ نژادپرستانه از این موج، انتشار یک مقاله در سایت pi-news بود.

نویسنده مقاله، با الفاظی آشکارا‌نژاد پرستانه و بیگانه‌ ستیز جلد مجله با عکس زن مسلمان را «زیادی متنوع» خواند. با لحنی تهدیدآمیز نوشت «ای سردبیر، پیام شما دریافت شد!» و در پایان مقاله‌اش اطلاعات لازم برای ارتباط با سردبیر مجله والدین را در اختیار خوانندگان گذاشت تا اولاً وی را بابت انتخاب عکس روی جلد، مورد هجمه قرار دهند و ثانیاً مجله را تحریم کنند.

از آن روز سیل تلفن‌ها و ایمیل‌های مسخره‌کننده، منظوردار و تهدیدآمیز به سوی دفتر مجله سرازیر شد.

یک بار کسی هر ۵ دقیقه یک بار تلفن می‌زد و به جای اینکه چیزی بگوید صدای گوشخراشی از یک موزیک خشن عربی با صدای بلند پخش می‌کرد!

روز دیگر ایمیلی می‌آمد سراسر فحش و ناسزا با این مضمون که شما را در اتاق گاز حبس خواهیم کرد!


 خانم لویکی سردبیر مجله با اعلام اینکه از دیدن این حرکت‌ها شوکه شده، افزود: بد‌ترین چیز به نظر من اینکه نمی‌توانم دلم را خوش کنم که صاحبان این طرز فکر‌ها یک مشت لات کم‌سواد نیستند، بسیاری از این ایمیل‌ها، نامه‌ها و تلفن‌ها از طرف اقشار متوسط جامعه ارسال شدند.

آن‌ها نام، نام خانوادگی و آدرس کاملشان را می‌نویسند و خجالت هم نمی‌کشند. این نفرت برای من حیرت‌آور است. البته من به بعضی از ایمیل‌ها جواب دادم و برایشان نوشتم که چه طور می‌توانید امروز باورهای نژادپرستانۀ سال ۱۹۳۳ را داشته باشید؟ منتها این بار به جای یهودیان، علیه مسلمانان!

به نوشته روزنامه دیلی میل، سهم مسلمان از جمعیت کلی اروپا از افزایش یک درصدی در یک دهه بیشتر شده و از چهار درصد ۱۹۹۰ به شش درصد در سال ۲۰۱۰ رسید. براساس گزارش اندیشکده آمریکایی مرکز تحقیقات پیو، شمار مسلمانان در اروپا اکنون حدود ۴۴ میلیون است. در داخل کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز این میزان حدود ۱۹ میلیون است. در اروپا، جمعیت ۱۴ میلیونی مسلمانان روسیه که ۱۰ درصد از مجموع جمعیت این کشور است، بیشترین میزان در قاره اروپاست.

در اتحادیه اروپا، آلمان و فرانسه بیشترین جمعیت مسلمانان را در خود جای داده‌اند و هر کدام از آن‌ها میزبان حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن مسلمان هستند. هم‌چنین انگلیس حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار مسلمان دارد که سومین جمعیت بزرگ مسلمانان است.

با این حال، فرانسه با ۷.۵ درصد از جمعیت خودش، بیشترین میزان جمعیت مسلمان را به عنوان مهم‌ترین کشور در اروپای غربی در خود جای داده است. مطالعات نشان می‌دهد که این میزان تا سال ۲۰۳۰ از ۱۰ درصد فرا‌تر می‌رود. مسلمانان شش درصد از جمعیت هلند، ۹/۵ درصد از جمعیت بلژیک، ۸/۵ درصد از جمعیت آلمان و ۸/۴ درصد از انگلیس را شکل می‌دهند.

آنچه در گزارش فوق شرح دادیم، مثال دردناک دیگری است از تبعیض‌هایی که علیه اقلیت دینی مسلمان در جوامع اروپایی جریان دارد؛ جوامعی که هنوز از پس افراطیون بی‌شمار خود برنمی‌آیند؛ افراطیونی که زاییدۀ پیوند شوم سیاست و پروپاگاندا هستند و تا جایی شستشوی مغزی شده‌اند که می‌توان آن‌ها را فرزندان خلفی برای رهبر نازی‌ها «هیتلر» دانست.

با این حال همین کشورهای غربی نه تنها سیستم مدنی خود را سمبل دموکراسی و آزاداندیشی در جهان می‌دانند، بلکه خود را در جایگاه مدیر و ناظر بر وضعیت حقوق بشر در سایر کشور‌ها نیز معرفی کرده‌اند.

منبع: ابنا