اما بودند، نه فقط در دیدار پرسپولیس و تراکتور سازی که در دیدار سپاهان با پرسپولیس هم چشم سرباز احمدی برای همیشه کور شد و دیگر جایی را ندید؛ در دیدار ایران و کره شمالی هم کار یکی از بازیکنان کره شمالی به بیمارستان کشید.
در دیدار با کره شمالی، ایران از میزبانی محروم شد، آن اتفاق هرگز نباید رخ میداد، اتفاق چشم های سرباز احمدی هم همینطور اما انگار این تجربه را پایانی نیست. حالا علاوه بر اینکه پرسپولیس به دلیل میزبانی ممکن است در اوج حمایت هوادارانش محروم از تماشاگر شود، ممکن است ایران هم از میزبانی عربستان در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا منع شود.
حکایت دیوانه ای است که سنگی را ته چاه می اندازد که صد عاقل نمیتوانند آن را درآورند. حالا، هم هوادار پرسپولیس ممکن است آسیب ببیند، هم تیم پرسپولیس، هم سپاهان، تراکتور و ذوب آهن و هم ایران.
الفاظ عجیبی که برای تماشاگران در دنیا به کار برده شد
صرف نظر از خطرات، صرف نظر از اتفاقات منفی و میزبانی ها، بازتاب چنین مواردی هم در دنیا بسیار بد است. نمونه ای از این بازتاب ها و کلماتی مثل اغتشاش یا دیوانه وار و عصبانی که به تماشاگران ما نسبت دادند را پس از دیدار ایران کره شمالی ببینید:
«خبرگزاري رويتر ديروز طي گزارشي در مورد اين ديدار به نقل از فدراسيون فوتبال ايران نوشت : بعد از مصدوميت يكي از بازيكنان تيم فوتبال كره شمالي به خاطر پرتاب نارنجك توسط تماشاگران، اين مسابقه با تصميم داور نيمهتمام ماند.
بنابراين گزارش، كنفدراسيون فوتبال آسيا در مالزي اعلام كرد كه تحقيقات و بررسيهاي لازم را در مورد اغتشاش تماشاگران ايراني به عمل خواهد آورد. »
«آسوشيتدپرس خبرگزاري دولتي آمريكا نوشت : حدود ۴۰ هزار تماشاگر ايراني بعد از به ثمر رسيدن گل برتري ايران توسط كاپيتان «عليدايي » ديوانه وار به ابراز شادماني پرداخته بودند كه پرتاب يك نارنجك بزرگ دستي به وسط زمين موجب مصدوميت بازيكن تيم فوتبال كره شمالي شد. به دنبال اين اتفاق سرمربي تيم كره به بازيكنانش دستور داد ورزشگاه يكصدهزار نفري آزادي را ترك كنند.»
«خبرگزاري فرانسه با مضمون مشابهی به بررسي اين اتفاق پرداخت. سايت اينترنتي كنفدراسيون فوتبال آسيا نيز با درج گزارشي در مورد ديدار تيم هاي ملي فوتبال ايران و كره شمالي نوشت : اين مسابقه كه در چارچوب رقابتهاي مقدماتي جام ملتهاي آسيا در ورزشگاه آزادي تهران در حال برگزاري بود، به خاطر اغتشاش تماشاگران به تعطيلي كشانده شد.»
فقط نیروی انتظامی را مسئول ندانید
به جد باید این اتفاق ها ارزیابی شوند؛ از منظر روانشناسی، از منظر علوم انسانی و جامعه شناسی. این اتفاق بسیار بزرگی است که یک نفر بتواند به سمت انسان های دیگر نارنجک پرتاب کند و مستقیما آنها را هدف قرار بدهد.
اتفاقا آقای تاج مسئولیت این اتفاق را متوجه نیروی انتظامی دانست اما واقعیت این است که خود سازمان لیگ باید گروهی از متخصصان جامعه شناس را استخدام کند تا این موارد را بررسی کنند. این نمی شود که کشورمان از نظر سیاسی، انسانی و بین المللی آسیب ببیند و ما فقط نیروی انتظامی را مقصر این اتفاقات بدانیم.