گروه سیاسی مشرق - رسانههای مکتوب همواره نقش عمدهای در هدایت افکار عمومی و جریانسازی رسانهای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامهها، جایگاه ویژهای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامههای متعلق به جریان اصلاحطلب میپردازد.
روزنامههای زنجیرهای اصلاحات آخرین روز کاری هفته را با تمرکز بر روایت سید حسن خمینی پیرامون دلیل حضورش در انتخابات و تقابل عارف و لاریجانی برای ریاست بهارستان آغاز کردند.
مهمترین محورهای که امروز روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به آن پرداختند، عبارتاند از:
1
2
روزنامه وقایع اتفاقیه در تحلیل و رمزگشایی از یادداشت «کدگذاری» اسحاق جهانگیری نوشت: «رفع ممنوعیت انتشار تصاویر رئیس جمهوری دولت اصلاحات در رسانهها و رفع اختلافات و سوءتفاهمات سالهای اخیرکه این روزها موضوع سخنان رئیسجمهوری و واکنش صریح سخنگوی قوه قضائیه بود، به نظر میرسد مأموریت ناتمام آیتالله واعظطبسی نیز بوده است»
3
4. انتقاد از سکوت «سیاسی» شمخانی در جلسه اقتصادی؛ زمزمههای فشار اصلاحطلبان بر شمخانی شنیده میشود در همین راستا روزنامه قانون نوشت: «این روزها که حواشی فراوانی در رابطه با مسائل ممنوعالتصویری رئیسدولت اصلاحات وجود دارد و همه این تصمیم را برگردن شورایعالی امنیت ملی میاندازند، علی شمخانی که در دفاع از نهاد تحت مسئولیتش یک کلمه حرف نزده در این همایش اقتصادی سخنرانی کرده است!»
5
6. آفتاب اعتدال بر کشور تابیده شده است؛ روزنامه ابتکار از رخداد برجام و لیست امید به «طلوع آفتاب اعتدال» یاد کرده است و سپس در واکنش مردم به رقیب سیاسی خود بر تاکتیک جنگ روانی برچسب «تندرو» نوشت: «امروز میتوان نمره مردم به تندروها را «محک تجربه» و آزمون پیش بینیها قلمداد کرد و به قضاوت نشست که تندروی چه سرانجامی دارد. امروز آفتاب اعتدال به میانه نزدیک شده است. امید که با این آفتاب، در سال جدید، عقلانیت در هر دو جریان اصلی -برای ساختن کشور- شکوفه زند.»
· دوراهی تردید میان عارف و لاریجانی
روزنامه قانون از منظر دولت به حمایت از لاریجانی پرداخت و در همین راستا نوشت: «با این تفاصیل لاریجانی گزینه مطلوب دولت است چراکه هم در بزنگاههای حساس همراهیاش را با دولت نشان داده هم موجب تحریک اصولگرایان رادیکال نمیشود و هم مورد اعتماد سایر نهادهای انقلابی است و این تعامل درون ساختار را ممکنتر میکند. از سوی دیگر اصولگرایان راه یافته به مجلس حتی از طیف پایداری انتخاب لاریجانی را هرچند با او دچار اختلاف نظرهایی باشند بر انتخاب یک اصلاحطلب ترجیح میدهند. علی لاریجانی هم در سالهای پسا صدارت صدا و سیما به غایت تغییر کرده است تجربه دولت 8 ساله احمدینژاد و نوع مواجهه با او در شورایعالی امنیت ملی و همینطور تجربه دو دوره ریاست مجلس اورا از یک نیروی ایدئولوژیک به یک مدیر عملگرا با قابلیت جذب بیشتر تبدیل کرده است.»