کد خبر 54773
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۷

اوج گیری قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی صنعت لاستیک در حالی اتفاق می افتد که فعالان این صنعت اعلام می کنند در صورت عدم افزایش قیمت ها، امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت.

به گزارش مشرق به نقل از ایلنا، باوجود اینکه از اوایل سال جاری زمزمه افزایش قمیت لاستیک و روغن در بازار کشور شنیده می شد، به واسطه سیاست های دولت مبنی بر تثبیت قیمت ها، درخواست تولیدکنندگان و فعالان این صنعت برای تغییر نرخ ها تا خرداد ماه بی پاسخ ماند.

بر این اساس در حالی که انجمن های صنفی تنها افزایش 25 تا 30 درصدی قیمت تایر را مانع ایجاد رکود در واحدهای تولیدی می دانستند، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با افزایش هشت درصدی قیمت لاستیک موافقت کرد.

عباس حلوایی رئیس هیات مدیره اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن در گفتگو با ایلنا، گذری به وضعیت و شرایط تولید در این صنعت زد و گفت: هزینه تمام شده تولید لاستیک به واسطه افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی با شیب صعودی همراه شده ، این در حالی است که اجازه افزایش قیمت ها در کشور متناسب با افزایش هزینه تولید به واحدهای صنعتی داده نشده است.

وی افزود: هم اکنون نرخ کائوچوی طبیعی در بازارهای جهانی بین 80 تا 85 درصد افزایش یافته، در داخل نیز کائوچوی مصنوعی تولید شده توسط واحدهای پتروشیمی بین 70 تا 100 درصد گران تر از گذشته به تولیدکنندگان لاستیک ارائه می شود.

به گفته حلوایی افزایش قیمت تنها به این موارد محدود نشده بلکه دیگر مواد اولیه نظیر کربن و دوده نیز با رشد قیمتی همراه بوده اند.

وی با اشاره به درخواست افزایش حدودا 30 درصدی قیمت لاستیک از سوی انجمن صنفی تولیدکنندگان این محصول، عنوان کرد: با مجوز سازمان حمایت تنها قیمت لاستیک بین شش تا هشت درصد نسبت به گذشته افزایش یافته که این میزان به هیچ عنوان نمی تواند پاسخگوی هزینه های تمام شده واحدهای تولیدی باشد.

این فعال بخش خصوصی با تاکید بر اینکه هزینه تمام شده در واحدهای صنعتی بیش از 30 درصد افزایش یافته است، تصريح کرد: به واسطه شرایط ایجاد شده تعداد محدودی از کارخانه ها با کل ظرفیت تولید خود کار می کنند و اغلب بنگاه ها با عدم توانایی ادامه فعالیت های اقتصادی خود مواجه هستند.

وی با بیان اینکه حمایت از واحدهای تولیدکننده لاستیک و روغن در قالب بسته های حمایتی صنعت دیده نشده است، اذعان کرد: باید عنوان کرد که ادامه تولید با شرایط کنونی برای بسیاری از واحدها غیراقتصادی بوده و امکان ادامه این فرآیند وجود ندارد. اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، تا چند ماه آینده بسیاری از واحدها توان خود را از دست داده و از چرخه تولید خارج خواهند شد.