گروه تروریستی تکفیری داعش هم اکنون به واقعیتی انکار‌ناپذیر در جنوب یمن تبدیل شده است.

گروه بین‌الملل مشرق - کسانی که تحرکات و فعالیت‌های گروه تروریستی تکفیری «داعش» در جنوب یمن را دنبال می‌کنند، به راحتی از تحرکات و عملیات‌های تروریستی‌اش که به صورت روز‌مره و به شکل گسترده در این بخش از یمن به اجرا گذاشته می‌شود، در می‌یابند که این گروه چقدر خوب و حساب شده حمایت مالی می‌شود، چون اگر غیر از این بود، هیچ‌گاه نمی‌توانست، ظرف 2 ماه به راحتی بر شهر «عدن» و تعدادی دیگر از شهرهای جنوبی یمن با استفاده از انواع سلاح‌ها و ایجاد رعب و وحشت سیطره یابد.

افزون بر اینکه این گروه با کمک سلاح‌های پیشرفته ای که در اختیار دارد، به سرعت درحال گسترش مناطق تحت تصرف و دایره نفوذ خود در استان «شبوه» و تلاش برای یافتن جای پایی در شهر «تعز» است تا جدیدترین گزارش های اطلاعاتی و امنیتی اعلام کنند که داعش درحال برنامه ریزی جهت اعلام امارت اسلامی مورد ادعای این گروه در مرحله آتی در جنوب یمن است.


قدرت و توانمندی داعش‫

گزارش های سرویس های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تصریح می کند که داعش هم اکنون دارای بیش از 40 هزار عنصر مسلح در یمن است، در حالی گزارش های اطلاعاتی و امنیتی پیشین تعداد عناصر القاعده در یمن را 12 هزار نفر تخمین می زد.

این درحالی است که گزارش های جدید سرویس های اطلاعاتی آمریکایی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تاکید می کند که جذب نیرو توسط داعش آن هم به صورت گسترده در مناطق مختلف جنوب یمن همچنان ادامه دارد و پایگاه های داعش هر روز تعداد قابل توجهی نیرو را با فریب ها و وعده های مالی جهت آموزش دوره های نظامی جذب می کنند، به گونه ای که هم اکنون القاعده کاملا تحت الشعاع داعش قرار گرفته است، به ویژه پس از آنکه اغلب فرماندهان و عناصر تاثیر گذار و کارآمد آن سال گذشته در جریان عملیات ها و حملات ارتش یمن و نیروهای کمیته های داوطلب مردمی و انقلابی این کشور کشته شدند.

این گزارش ها اگرچه تاکید می کند، اطلاعات دقیقی از توان و قدرت تسلیحاتی داعش در یمن در دست نیست، اما از تعداد پایگاه ها و مراکز نظامی یمنی و عربستانی تصرف شده در جنوب یمن و سلاح ها و تجهیزات نظامی غارت شده در آنها که برای تجهیز 10 لشکر زره پوش و پیاده نظام کفایت می کند، می توان به قدرت نظامی داعش در یمن پی برد و آن را تخمین زد.

این درحالی است که باید به موارد ذکر شده، غارت بانک ها و اموال تجار و بازرگانان و شهروندان یمنی و گرفتن غرامت و اموال مصادره شده را هم اضافه کرد
، به گونه ای که اطلاعات موثق و مستندی از استان «حضر موت»، در جنوب یمن در دست است که تاکید می کند، داعش صادرات نفت از منطقه «المکلا» در این استان را به اشراف و نظارت امارات متحده و با نازلترین قیمت در برابر دادن امتیازات مورد نظر اماراتی‌ها در مناطق تحت تصرف داعش در جنوب یمن آغاز کرده است.



چه طرف‌هایی تامین کننده مالی داعش هستند

همانند قدرت و توانمندی نظامی، اطلاعات دقیقی درباره حامیان مالی داعش نیز در دست نیست، اما عملیات های نظامی گسترده و متعددی که در جبهه های عدن، ابين، لحج، شبوة، مارب و حضر موت در قالب انفجارهای تروریستی، خودروهای بمبگذاری شده، درگیری های مسلحانه و غیره با طرف های مختلف درگیر در یمن از جمله نیروهای یمنی و نظامیان وابسته به ائتلاف عربی به اجرا می گذارد، هزینه بسیاری را علیه این گروه تحمیل می کند که فراتر از میلیون ها دلار است، بلکه میلیاردها دلار را شامل می شود، سوال این است که این هزینه ها را چه طرف یا طرف هایی تامین می کنند؟


عربستان سعودی


در این تردید وجود ندارد که یکی از طرف های تامین کننده مالی داعش در یمن، عربستان سعودی است، به این جهت که آل سعود، بنیانگذار القاعده و حامی دائمی و همیشگی آن بوده اند و منافع این رژیم در این برهه زمانی در حمایت از داعش نهفته است.

افزون بر اینکه حمایت عربستان سعودی از گروه های مسلح تروریستی از جمله داعش و القاعده در کشورهای مختلف منطقه به ویژه سوریه و عراق بارها به اثبات رسیده، بنابراین طبیعی است، این حمایت در یمن نیز ادامه پیدا کند.

بی شک همین حمایت هاست که سرکردگان داعش در حضر موت را تشویق به سرکشی و قیام علیه سرکردگان بالاتر خود و نقض عهد با آنها مبنی بر مبارزه با نیروهای یمنی و گشودن جبهه ای جدید علیه گروه های شبه نظامی وابسته به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهوری فراری یمن و همچنین القاعده کرد.



بالطبع داعش از این اقدام دو هدف را دنبال می کرد:

یک: از پیش رو برداشتن و غلبه بر گروه های شبه نظامی مخالف داعش که از دید این گروه تکفیری خارج از دین و مرتد شمرده می‌شوند.

دو: تحقق اهداف طرف های مالی حامی داعش که کارآیی خود را برای کشورهایی همچون عربستان سعودی از دست داده اند و در این برهه زمانی هدفی مشترک برای این کشورها و داعش شمرده می شود

در اثبات این مدعا کافی است، به جدیدترین اظهارات شاهزاده «ترکی الفیصل»، رئیس اسبق دستگاه اطلاعات عربستان سعودی طی سال های 1977 تا 1999 میلادی اشاره نمود که اذعان کرد، ما (سعودی
ها) عامل نابودی منطقه هستیم .. ما از آمریکا در ارتکاب کشتارهایش در افغانستان و عراق و دیگر کشورها برای ده ها سال حمایت کردیم.

روزنامه فرا منطقه ای «الشرق الاوسط» در مقاله ای این اظهارات ترکی الفیصل را منتشر کرد که در واکنش به مصاحبه «باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا با نشریه «ذی آتلانتیک» آنها را ایراد کرده بود.

فیصل در بخش دیگری از سخنان خود گفته بود: هم اکنون آن چیزی را که کاشت کرده ایم، برداشت می کنیم و به همین دلیل عجیب نیست، اگر به فتنه انگیزی طایفه ای و مذهبی در سوریه و عراق و یمن متهم می شویم.

وی در اظهارات خود به اوباما یادآوری کرده بود، این عربستان بود که عناصر مسلح فعال در سوریه را آموزش و جنگ در یمن را هدایت و اخوان المسلمین را در مصر سرنگون کرده بود و مهم تر از آن از اقتصاد آمریکا حمایت می کند و 80 سال است که کشور دوست و هم پیمان آمریکا به شمار می آید.



آمریکا

افزون بر آن نباید حمایت مالی آمریکا از داعش را به دلیل اهداف راهبردی که در منطقه و از جمله کشور دنبال می کند و هم اکنون در حفظ کابینه مورد حمایت عربستان و امارات «خالد بحاح» نمود پیدا می کند، را فراموش کرد.

عملکرد داعش در جنوب یمن، به خصوص در استان های حضر موت، ابين، عدن، لحج و شبوة در این مدت موفق نشان داده و هم اکنون می رود تا پای به شهر تعز بگذارد که تحت تصرف گروه های مزدور و شبه نظامی وابسته به هادی است، اما در استان هایی که نیروهای ارتش و مسلح یمن و کمیته های داوطلب مردمی و انقلابی این کشور و همچنین رزمندگان جنبش انصار الله حضور دارند و 13 استان یمن را شامل می شود، داعش متحمل شکست ها و ضربات سنگینی شده است.

خلاصه سخن آنکه داعش هم اکنون به واقعیتی در جنوب یمن تبدیل شده که به هیچ وجه نمی توان آن را نادیده گرفت یا انکار کرد.