به گزارش مشرق،"مهدی تاج سردسته باند اصفهانیهاست!" این صحبتی بود که علی کفاشیان به شوخی دریکی از مصاحبههای خود مطرح کرد و حاشیههای زیادی به همراه داشت.
رئیس اصفهانی سازمان لیگ درباره باند اصفهانیها و بسیاری از مسائل دیگر صحبت کرد.
* پس از سه سال حضور دوباره در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، درباره عملکردی که تاکنون داشتهاید، صحبت کنید.
مهم ترین ویژگی عملکرد سه ساله سازمان لیگ این است که توانستیم برنامه یکساله برای لیگ برتر تعیین کنیم. دراین مدت که در سازمان لیگ بودیم، تعاملمان با همه خوب بوده است. با کارلوس کیروش، با تیم ملی، با تیم امید، با باشگاهها و... همیشه تعامل داشتهایم. هیچ تنشی با کسی نداشتهایم و سعی کردیم چالشی به وجود نیاید که این خودش یک امتیاز است. برای تیمهای پایه کار کردیم که اهمیت بسیار زیادی دارد و تیمهای پایه را امسال منطقهای و بیسوادی را از فوتبال دور کردیم. به این دلیل که قبلا یک تیم از تبریز باید به زاهدان میرفت و با توجه به پهناوری کشور ما، بچههای کم سن و سال که با تیمهای پایه بودند، به تحصیل خود نمیرسیدند. حالا بعضی وقتها مسابقات در کرمان، سیستان و بلوچستان و... برگزار میشود. جوانگرایی ما در لیگ برتر هم درعملکرد ما «اظهرمنالشمس» است و آییننامه را تغییر دادیم.
* این جوانگرایی شرایط فوتبال را تغییر داده است و استعدادهای زیادی در این برنامه به فوتبال معرفی شدند.
همینطور است. یک زمان مرحوم پرویز دهداری تیم ملی را جوان کرد و همه گفتند خدا پدرش را بیامرزد، اما لیگ را جوان کردن به مراتب سختتر از جوان کردن یک تیم است.
* یعنی معتقدید کاری فراتر از کاری که مرحوم دهداری انجام داد صورت گرفته است؟
بله. جوان کردن لیگ خیلی سخت است و باید تمام لیگ برتر را جوان میکردیم. این کار خیلی خوب بود و این جوانگرایی اثر خیلی مثبتی به جا گذاشت. ارزیابی خودم از این کار بسیار مناسب است. به این دلیل که میزان دوندگی هم در لیگ برتر از 6 کیلومتر به 10 تا 11 کیلومتر رسید. میزان دوندگی هم خیلی در فوتبال ما مؤثر است. پیش از این تیمهای ایرانی مقابل تیمهای آسیایی «یک تیم، مقابل دو تیم» بودند، چون میزان دوندگی ما نصف تیمهای دیگر بود، اما اکنون اینگونه نیست. پا به پای حریفان میدویم و این حرکت خوبی است. دراین سه سال کاهش هزینهها را هم داشتیم و جوانگرایی سبب شد قراردادها پایین برود. قراردادها به آن شکلی که بالا میرفت، دیگر به جایی میرسید که نمیشد کاری کرد، اما جوانگرایی جلوی بالا رفتن قراردادها را گرفت. سه سال است که قراردادها را روی سایت سازمان لیگ اعلام میکنیم که دیگر کسی زیر میزی، رومیزی و... ندهد.
*البته این موضوع اعتراضهایی را هم به همراه داشت. البته ازنظر مالیاتی به ضرر بازیکنان و مربیان شد.
دراین بخش هم امسال کارهایی انجام دادیم، ازجمله اینکه قراردادها از طریق مبادله بانکی باشد و مالیاتها هم به این شکل پرداخت شود. اینگونه دیگر باشگاهها نمیتوانند، خانه، زمین، ماشین و... به بازیکنان بدهند و جلوی فرار مالیاتی هم گرفته میشود. به نظرمان این کار درستی بود و از کارهای مثبت در لیگ بود. افتتاحیه و اختتامیه های شکیلی را هم دراین چند سال برگزار کردیم که درحد بینالمللی بود. مراسم قرعهکشی لیگ که قبلا در لیوان انجام میشد، اکنون در مراسم شکیلی به صورت زنده پخش میشود و اینها آثار وضعی بسیار عالی داشت که ازنظر من حائز اهمیت است. لیگ برتر هم به مرور استاندارد میشود. دراین دوره صدور مجوز حرفهای را جدی گرفتهایم. کسب سه و نیم سهمیه برای لیگ قهرمانان آسیا و... همه از کارهای سازمان لیگ بوده که قابل رویت است. هیچ کدام از اینها شعار نیست. نمونه آن برگزاری بازیهای تیمهای تهرانی با پرسپولیس و استقلال در ورزشگاه تختی، شهدای شهر قدس و... است که حق میزبانی به تیمها داده شد. این قانونی بود که سالها اجرا نمیشد.
*دراین چند سال حضور درسازمان لیگ چند قرارداد خواهرخواندگی هم داشتید. بهتر است کمی هم درباره آنها صحبت کنید.
با لیگ ژاپن و ایتالیا قرارداد خواهرخواندگی داشتیم که بسیارمهم است. یک کلاس آموزشی برای مدیران باشگاهها درتهران برگزار کردیم که ایتالیاییها آمده بودند و قرار بود دور دوم این کلاسها در ایتالیا برگزار شود، اما شواری برون مرزی موافقت نکرد. درمجموع این قراردادهای خواهرخواندگی به لیگ ما کمک می کند و تأثیرگذار است.
*اشاره کردید که دراین مدت با همه تعامل کردید و با کسی چالشی نداشتید. دراین زمینه چه سیاستی را در پیش گرفتید؟
کسی دشمن لیگ و فوتبال نیست. هرکسی اعتراض میکند، نظرش را میگوید و باید متقاعدش کنیم. هرکسی از دید خودش موضوعی را مطرح می کند. تلاش کردیم نظرات را بشنویم و توجیهشان کنیم تا چالشی به وجود نیاید. البته اگر هم کسی از لیگ و سازمان لیگ انتقاد میکند، جنگی ندارد و شدید حمله نمیکند. به عنوان مثال در حوزه درآمدزایی انتقادهای شدیدی را به جان خریدیم، اما باز خیلی بهتر از سالهای قبل بودیم، هرچند این درآمدزایی مطلوب خود ما هم نبود.
*درباره قرارداد با کانون ایران نوین هم صحبت کنید. قرارداد تبلیغاتی از 16 میلیارد به 160 میلیارد رسید، هرچند انتقادهایی از شما صورت گرفت.
قرارداد ما برای سال گذشته 60 میلیارد بود که 40 میلیارد آن را دریافت کردیم. 20 میلیارد هم خسارت بود که در سه،چهار هفته بازیها پخش نشد، دور سوم تبلیغات انجام نشد، لیگ دسته اول پخش نشد و با کارشناسان این غرامت تعیین شد.
*درباره نحوه انتخاب کانون ایران نوین به عنوان حامی مالی نیز بحثهایی وجود داشت.
انتخاب کانون ایران نوین با برگزاری مزایده صورت گرفت. همه کارهای ما باید از طریق مزایده حل شود. تا زمان برنده شدن و انعقاد قرارداد، نمیدانستیم چه کسی برنده شده است و بعد از امضای قرارداد کانون ایران نوین را شناختیم. درهمه جای دنیا برای چنین موضوع هایی مزایده برگزار میشود تا بالاترین قیمت کشف شود. کانون ایران نوین هم به همین شکل انتخاب شد.
*شاید شما چالشی با کسی نداشتید، اما خیلیها ازجمله سرمربی تیم ملی، سرمربی تیم امید، مربیان لیگ و... با شما چالش داشتند. به ویژه در واکنش به برنامههای لیگ.
اگر بخواهید لیگ، تیم ملی، تیم ملی امید، جام ملتهای آسیا، لیگ قهرمانان آسیا، فوتبال بانوان و... را اداره کنید، با چالش هم مواجه خواهید شد، اما این چالشها حداقلی بوده است. مثلا ممکن است برنامه ما مورد قبول کیروش نبوده باشد، اما خودش میداند که راه دیگری هم نداشتیم. باشگاهها هم اعتراضهای منطقی داشتند، اما این اعتراضها حداقلی بوده است. باشگاهها هم خیلی کمک کردند تا تیمهای ملی شرایط خوبی داشته باشند و برنامه به درستی پیش برود. دراصل آنها در قبال تیم ملی از حق خود گذشتند.
*درمجموع از عملکرد سه ساله خود راضی بودید؟
درصد زیادی از مردم راضی بودند. مردم از جوانگرایی، شفافسازی قراردادها، اقتدار و... خوششان آمده است و از عملکرد ما رضایت داشتهاند.
* دراین سه سال کاری کردهاید که از آن پشیمان شوید؟
هرجایی که اقتدار نشان دادیم، خوشحالیم و هرکجا اقتدار نشان ندادیم، پشیمان هستیم. هرکجا مسامحه کردیم، پشیمان شده ایم، هرچند به خاطر ندارم کجا مسامحه کردهام. اول باید به منطق برسید و بعد پای حرف منطقی خود بایستید. ما در نقل و انتقالات باشگاهها را مجبور کردیم بازیکن جوان بگیرند، محرومیت با کارتهای زرد را از 3 به 2 کاهش دادیم که این موضوع باعث شده خشونت در لیگ کمتر شود.
* یکی از چالشهای اصلی هم بحث بازیکنان سرباز است که همچنان مشکل ایجاد میکند.
مهم ترین کاری که باید انجام دهیم، رفع مشکل سربازی است. اگر این مشکل را حل نکنیم، فوتبالمان هیچ وقت رشد نمیکند. به این دلیل که باشگاهها سازندگی نمیکنند و حق هم دارند، چراکه نتایج در باشگاهها دیده نمیشود و بازیکنانشان به تیمهای نظامی میروند. دراین میان تیمهای نظامی هم برای گرفتن بازیکن سرباز محدودیتهایی دارند و بازیکنانی که در باشگاهها ساخته میشوند، آیندهشان خراب میشود. به دنبال راه حلی هستیم تا مشکل سربازی را رفع کنیم. این مشکل را باید به گونهای حل کنیم و کارگروهی که تشکیل دادهایم، جلسه دوم خودش را برگزار کرده است. با نظام وظیفه نیز درحال تعامل هستیم تا ببینیم براساس قانون چه راه حلی میتوانیم پیدا کنیم. درنهایت فراتر از قانون نمیتوانیم حرکت کنیم.
* درباره باند اصفهانیها و انتقادهایی که دراین چند سال نسبت به سازمان لیگ و فدراسیون شده است چه نظری دارید؟
موضوع اصفهانیها نخ نما شده است. هیأت رئیسه ما برای همه قومیتها و اقلیم هستند، اما بازهم این صحبتها میشود. آبروی ما مهم تر از اصفهان و اصفهانی بودن است. چنین صحبتهایی خوب نیست و بحثها نخنما شده ای است. موفقیتها را نباید به این شکل دید. مثلا سپاهان این فصل موفق نبوده، حالا این هم تقصیر ماست؟ بازیکنان و باشگاهها خودشان برای موفقیت تلاش میکنند و این موفقیتها حاصل برنامهریزی باشگاههاست. به باند اصفهانیها پرداختن بی عقلی است.
* دامن زدن به این موضوع پس از مصاحبه کفاشیان بود؟
کفاشیان که گفت این موضوع را به شوخی بیان کرده است، اما حاشیه زیاد داشت. آقای کفاشیان است و شوخی میکند.
* از این شوخیها خسته نشدید؟
نه، حرفهایی هست و ماهم جواب نمیدهیم. اکنون وقت عقلانی فکر کردن و منطقی عمل کردن است. نه آن وقت که سپاهان و ذوبآهن قهرمان شدند تلاش ما بود و نه ناکامیهای آنها به گردن ماست.
* مهدی تاج این همه که در فوتبال اقتدار دارد، در خانه هم مقتدر است؟
ما درخانه هم مقتدریم. درخانه جدی هستم، شوخی نمیکنم و متأسفانه کم خندهام. درخانه به من انتقاد میکنند که کم میخندم، هرچند خوش اخلاقترم، اما درخانه هم مثل فوتبال با کسی دعوا نمیکنم. از اول زندگی هم همینطور بودهام.
* درخانه حرف آخر را شما میزنید؟
حرف آخر را من و همسرم باهم میزنیم.
* حرف آخر شما چشم است؟!
(با خنده) همین چشم را هم دوتایی باهم میگوییم.
* چه سالی ازدواج کردید؟
سال 1362.
* در اصفهان؟
بله. در اصفهان عروسی کردم.
* مراسم عروسیتان به چه شکل بود؟
عروسی متعارف. آن زمان در بسیج و سپاه بودم و یک عروسی درحد متعارف گرفتم.
* میگویند اصفهانیها عروسی کم خرج میگیرند! شما هم عروسی کم خرج گرفتید؟
نه، عروسی ما متعارف بود.
* چند میهمان دعوت کرده بودید؟
اگر بگویم یادم نیست، درست گفتهام.
* شام عروسی چه بود؟
شام عروسی من چلومرغ و چلوکباب بود.
* پس آنقدر هم اصفهانی نبود!
نه، دونوع غذا داشتیم.
* اهداف زندگی شخصیتان چطور است و آیا بر تمام اعضای خانواده ریاست میکنید؟
مدیریت زندگی من توأم با رفاقت، تعامل و تعهد است، چون همه مشترک هستیم، همه اهل نماز و روزه و عبادت هستیم، کار سختی در خانه نداریم. روابط خوب است و شرایط زندگیمان هم خوب است.
* حضورتان در فوتبال، اهل خانه را اذیت نمیکند؟
از قدیم هم درفوتبال بودم. بعد از پایان دفاع مقدس که از جبهه برگشتم، سال 1367 وارد فوتبال شدم. خانواده هم عادت کردهاند و اذیت نمیشوند. خودم ازنظر جسمی اذیت شدم و قلبم دراین فوتبال دچار مشکل شد.
رئیس اصفهانی سازمان لیگ درباره باند اصفهانیها و بسیاری از مسائل دیگر صحبت کرد.
* پس از سه سال حضور دوباره در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، درباره عملکردی که تاکنون داشتهاید، صحبت کنید.
مهم ترین ویژگی عملکرد سه ساله سازمان لیگ این است که توانستیم برنامه یکساله برای لیگ برتر تعیین کنیم. دراین مدت که در سازمان لیگ بودیم، تعاملمان با همه خوب بوده است. با کارلوس کیروش، با تیم ملی، با تیم امید، با باشگاهها و... همیشه تعامل داشتهایم. هیچ تنشی با کسی نداشتهایم و سعی کردیم چالشی به وجود نیاید که این خودش یک امتیاز است. برای تیمهای پایه کار کردیم که اهمیت بسیار زیادی دارد و تیمهای پایه را امسال منطقهای و بیسوادی را از فوتبال دور کردیم. به این دلیل که قبلا یک تیم از تبریز باید به زاهدان میرفت و با توجه به پهناوری کشور ما، بچههای کم سن و سال که با تیمهای پایه بودند، به تحصیل خود نمیرسیدند. حالا بعضی وقتها مسابقات در کرمان، سیستان و بلوچستان و... برگزار میشود. جوانگرایی ما در لیگ برتر هم درعملکرد ما «اظهرمنالشمس» است و آییننامه را تغییر دادیم.
* این جوانگرایی شرایط فوتبال را تغییر داده است و استعدادهای زیادی در این برنامه به فوتبال معرفی شدند.
همینطور است. یک زمان مرحوم پرویز دهداری تیم ملی را جوان کرد و همه گفتند خدا پدرش را بیامرزد، اما لیگ را جوان کردن به مراتب سختتر از جوان کردن یک تیم است.
* یعنی معتقدید کاری فراتر از کاری که مرحوم دهداری انجام داد صورت گرفته است؟
بله. جوان کردن لیگ خیلی سخت است و باید تمام لیگ برتر را جوان میکردیم. این کار خیلی خوب بود و این جوانگرایی اثر خیلی مثبتی به جا گذاشت. ارزیابی خودم از این کار بسیار مناسب است. به این دلیل که میزان دوندگی هم در لیگ برتر از 6 کیلومتر به 10 تا 11 کیلومتر رسید. میزان دوندگی هم خیلی در فوتبال ما مؤثر است. پیش از این تیمهای ایرانی مقابل تیمهای آسیایی «یک تیم، مقابل دو تیم» بودند، چون میزان دوندگی ما نصف تیمهای دیگر بود، اما اکنون اینگونه نیست. پا به پای حریفان میدویم و این حرکت خوبی است. دراین سه سال کاهش هزینهها را هم داشتیم و جوانگرایی سبب شد قراردادها پایین برود. قراردادها به آن شکلی که بالا میرفت، دیگر به جایی میرسید که نمیشد کاری کرد، اما جوانگرایی جلوی بالا رفتن قراردادها را گرفت. سه سال است که قراردادها را روی سایت سازمان لیگ اعلام میکنیم که دیگر کسی زیر میزی، رومیزی و... ندهد.
*البته این موضوع اعتراضهایی را هم به همراه داشت. البته ازنظر مالیاتی به ضرر بازیکنان و مربیان شد.
دراین بخش هم امسال کارهایی انجام دادیم، ازجمله اینکه قراردادها از طریق مبادله بانکی باشد و مالیاتها هم به این شکل پرداخت شود. اینگونه دیگر باشگاهها نمیتوانند، خانه، زمین، ماشین و... به بازیکنان بدهند و جلوی فرار مالیاتی هم گرفته میشود. به نظرمان این کار درستی بود و از کارهای مثبت در لیگ بود. افتتاحیه و اختتامیه های شکیلی را هم دراین چند سال برگزار کردیم که درحد بینالمللی بود. مراسم قرعهکشی لیگ که قبلا در لیوان انجام میشد، اکنون در مراسم شکیلی به صورت زنده پخش میشود و اینها آثار وضعی بسیار عالی داشت که ازنظر من حائز اهمیت است. لیگ برتر هم به مرور استاندارد میشود. دراین دوره صدور مجوز حرفهای را جدی گرفتهایم. کسب سه و نیم سهمیه برای لیگ قهرمانان آسیا و... همه از کارهای سازمان لیگ بوده که قابل رویت است. هیچ کدام از اینها شعار نیست. نمونه آن برگزاری بازیهای تیمهای تهرانی با پرسپولیس و استقلال در ورزشگاه تختی، شهدای شهر قدس و... است که حق میزبانی به تیمها داده شد. این قانونی بود که سالها اجرا نمیشد.
*دراین چند سال حضور درسازمان لیگ چند قرارداد خواهرخواندگی هم داشتید. بهتر است کمی هم درباره آنها صحبت کنید.
با لیگ ژاپن و ایتالیا قرارداد خواهرخواندگی داشتیم که بسیارمهم است. یک کلاس آموزشی برای مدیران باشگاهها درتهران برگزار کردیم که ایتالیاییها آمده بودند و قرار بود دور دوم این کلاسها در ایتالیا برگزار شود، اما شواری برون مرزی موافقت نکرد. درمجموع این قراردادهای خواهرخواندگی به لیگ ما کمک می کند و تأثیرگذار است.
*اشاره کردید که دراین مدت با همه تعامل کردید و با کسی چالشی نداشتید. دراین زمینه چه سیاستی را در پیش گرفتید؟
کسی دشمن لیگ و فوتبال نیست. هرکسی اعتراض میکند، نظرش را میگوید و باید متقاعدش کنیم. هرکسی از دید خودش موضوعی را مطرح می کند. تلاش کردیم نظرات را بشنویم و توجیهشان کنیم تا چالشی به وجود نیاید. البته اگر هم کسی از لیگ و سازمان لیگ انتقاد میکند، جنگی ندارد و شدید حمله نمیکند. به عنوان مثال در حوزه درآمدزایی انتقادهای شدیدی را به جان خریدیم، اما باز خیلی بهتر از سالهای قبل بودیم، هرچند این درآمدزایی مطلوب خود ما هم نبود.
*درباره قرارداد با کانون ایران نوین هم صحبت کنید. قرارداد تبلیغاتی از 16 میلیارد به 160 میلیارد رسید، هرچند انتقادهایی از شما صورت گرفت.
قرارداد ما برای سال گذشته 60 میلیارد بود که 40 میلیارد آن را دریافت کردیم. 20 میلیارد هم خسارت بود که در سه،چهار هفته بازیها پخش نشد، دور سوم تبلیغات انجام نشد، لیگ دسته اول پخش نشد و با کارشناسان این غرامت تعیین شد.
*درباره نحوه انتخاب کانون ایران نوین به عنوان حامی مالی نیز بحثهایی وجود داشت.
انتخاب کانون ایران نوین با برگزاری مزایده صورت گرفت. همه کارهای ما باید از طریق مزایده حل شود. تا زمان برنده شدن و انعقاد قرارداد، نمیدانستیم چه کسی برنده شده است و بعد از امضای قرارداد کانون ایران نوین را شناختیم. درهمه جای دنیا برای چنین موضوع هایی مزایده برگزار میشود تا بالاترین قیمت کشف شود. کانون ایران نوین هم به همین شکل انتخاب شد.
*شاید شما چالشی با کسی نداشتید، اما خیلیها ازجمله سرمربی تیم ملی، سرمربی تیم امید، مربیان لیگ و... با شما چالش داشتند. به ویژه در واکنش به برنامههای لیگ.
اگر بخواهید لیگ، تیم ملی، تیم ملی امید، جام ملتهای آسیا، لیگ قهرمانان آسیا، فوتبال بانوان و... را اداره کنید، با چالش هم مواجه خواهید شد، اما این چالشها حداقلی بوده است. مثلا ممکن است برنامه ما مورد قبول کیروش نبوده باشد، اما خودش میداند که راه دیگری هم نداشتیم. باشگاهها هم اعتراضهای منطقی داشتند، اما این اعتراضها حداقلی بوده است. باشگاهها هم خیلی کمک کردند تا تیمهای ملی شرایط خوبی داشته باشند و برنامه به درستی پیش برود. دراصل آنها در قبال تیم ملی از حق خود گذشتند.
*درمجموع از عملکرد سه ساله خود راضی بودید؟
درصد زیادی از مردم راضی بودند. مردم از جوانگرایی، شفافسازی قراردادها، اقتدار و... خوششان آمده است و از عملکرد ما رضایت داشتهاند.
* دراین سه سال کاری کردهاید که از آن پشیمان شوید؟
هرجایی که اقتدار نشان دادیم، خوشحالیم و هرکجا اقتدار نشان ندادیم، پشیمان هستیم. هرکجا مسامحه کردیم، پشیمان شده ایم، هرچند به خاطر ندارم کجا مسامحه کردهام. اول باید به منطق برسید و بعد پای حرف منطقی خود بایستید. ما در نقل و انتقالات باشگاهها را مجبور کردیم بازیکن جوان بگیرند، محرومیت با کارتهای زرد را از 3 به 2 کاهش دادیم که این موضوع باعث شده خشونت در لیگ کمتر شود.
* یکی از چالشهای اصلی هم بحث بازیکنان سرباز است که همچنان مشکل ایجاد میکند.
مهم ترین کاری که باید انجام دهیم، رفع مشکل سربازی است. اگر این مشکل را حل نکنیم، فوتبالمان هیچ وقت رشد نمیکند. به این دلیل که باشگاهها سازندگی نمیکنند و حق هم دارند، چراکه نتایج در باشگاهها دیده نمیشود و بازیکنانشان به تیمهای نظامی میروند. دراین میان تیمهای نظامی هم برای گرفتن بازیکن سرباز محدودیتهایی دارند و بازیکنانی که در باشگاهها ساخته میشوند، آیندهشان خراب میشود. به دنبال راه حلی هستیم تا مشکل سربازی را رفع کنیم. این مشکل را باید به گونهای حل کنیم و کارگروهی که تشکیل دادهایم، جلسه دوم خودش را برگزار کرده است. با نظام وظیفه نیز درحال تعامل هستیم تا ببینیم براساس قانون چه راه حلی میتوانیم پیدا کنیم. درنهایت فراتر از قانون نمیتوانیم حرکت کنیم.
* درباره باند اصفهانیها و انتقادهایی که دراین چند سال نسبت به سازمان لیگ و فدراسیون شده است چه نظری دارید؟
موضوع اصفهانیها نخ نما شده است. هیأت رئیسه ما برای همه قومیتها و اقلیم هستند، اما بازهم این صحبتها میشود. آبروی ما مهم تر از اصفهان و اصفهانی بودن است. چنین صحبتهایی خوب نیست و بحثها نخنما شده ای است. موفقیتها را نباید به این شکل دید. مثلا سپاهان این فصل موفق نبوده، حالا این هم تقصیر ماست؟ بازیکنان و باشگاهها خودشان برای موفقیت تلاش میکنند و این موفقیتها حاصل برنامهریزی باشگاههاست. به باند اصفهانیها پرداختن بی عقلی است.
* دامن زدن به این موضوع پس از مصاحبه کفاشیان بود؟
کفاشیان که گفت این موضوع را به شوخی بیان کرده است، اما حاشیه زیاد داشت. آقای کفاشیان است و شوخی میکند.
* از این شوخیها خسته نشدید؟
نه، حرفهایی هست و ماهم جواب نمیدهیم. اکنون وقت عقلانی فکر کردن و منطقی عمل کردن است. نه آن وقت که سپاهان و ذوبآهن قهرمان شدند تلاش ما بود و نه ناکامیهای آنها به گردن ماست.
* مهدی تاج این همه که در فوتبال اقتدار دارد، در خانه هم مقتدر است؟
ما درخانه هم مقتدریم. درخانه جدی هستم، شوخی نمیکنم و متأسفانه کم خندهام. درخانه به من انتقاد میکنند که کم میخندم، هرچند خوش اخلاقترم، اما درخانه هم مثل فوتبال با کسی دعوا نمیکنم. از اول زندگی هم همینطور بودهام.
* درخانه حرف آخر را شما میزنید؟
حرف آخر را من و همسرم باهم میزنیم.
* حرف آخر شما چشم است؟!
(با خنده) همین چشم را هم دوتایی باهم میگوییم.
* چه سالی ازدواج کردید؟
سال 1362.
* در اصفهان؟
بله. در اصفهان عروسی کردم.
* مراسم عروسیتان به چه شکل بود؟
عروسی متعارف. آن زمان در بسیج و سپاه بودم و یک عروسی درحد متعارف گرفتم.
* میگویند اصفهانیها عروسی کم خرج میگیرند! شما هم عروسی کم خرج گرفتید؟
نه، عروسی ما متعارف بود.
* چند میهمان دعوت کرده بودید؟
اگر بگویم یادم نیست، درست گفتهام.
* شام عروسی چه بود؟
شام عروسی من چلومرغ و چلوکباب بود.
* پس آنقدر هم اصفهانی نبود!
نه، دونوع غذا داشتیم.
* اهداف زندگی شخصیتان چطور است و آیا بر تمام اعضای خانواده ریاست میکنید؟
مدیریت زندگی من توأم با رفاقت، تعامل و تعهد است، چون همه مشترک هستیم، همه اهل نماز و روزه و عبادت هستیم، کار سختی در خانه نداریم. روابط خوب است و شرایط زندگیمان هم خوب است.
* حضورتان در فوتبال، اهل خانه را اذیت نمیکند؟
از قدیم هم درفوتبال بودم. بعد از پایان دفاع مقدس که از جبهه برگشتم، سال 1367 وارد فوتبال شدم. خانواده هم عادت کردهاند و اذیت نمیشوند. خودم ازنظر جسمی اذیت شدم و قلبم دراین فوتبال دچار مشکل شد.