کد خبر 55049
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۵

محمدعلی علی ابطحی رئیس دفتر خاتمی در دوران ریاست جمهوری، در مطلب اخیر وبلاگ خود نظر خود را درباره مرحوم صدوقی و رویکردهای آن مرحوم بیان کرد.

به گزارش وبلاگستان مشرق، محمدعلی ابطحی در مطلب اخیر وبلاگ "وب نوشت" نوشت: درگذشت تلخ و باورنکردنی حضرت آقای صدوقی برای همه آنها که او را میشناختند شوک آور بود. آقای صدوقی دارای عنوان رسمی امام جمعه ونماینده ولی فقیه استان یزد بود که این حکم را بعد از درگذشت پدر همسرش مرحوم آیه الله خاتمی که امام جمعه یزد بود از سوی امام دریافت کرده بود و 23 سال بر این منصب ماند.
 
در این منصب رسمی صدوقی به دلیل سابقه طولانی خانوادگی و به دلیل اینکه فرزند فاضل شهید محراب آیه الله صدوقی بود، به شکل متفاوتی از سایرین توانسته بود مدیریت آرام و بی دغدغه ای بر شهر و استان داشته باشد. او امام جمعه ای بود که در طول 23 سال در همه ایام متفاوت سیاسی ای که بر کشور حاکم بود، آهسته و پیوسته و به دور از افراط و تفریط مقبول جریانات مختلف باشد و متانت و ظرفیت مثال زدنی از خود در اذهان باقی گذارد.
 
این کار سهلی نبود. پدری کردن در حق همه فرزندان انقلاب و علاقمندان به نظام با گرایشهای گوناگون در دوران خط کشی های سیاسی سیاه و سفید ، به خصوص در این سالهای اخیر کاری شبیه معجزه بود که آقای صدوقی به خوبی ازپس ان بر آمد.
 
وی تنها امام جمعه ای بود که عضو مجمع روحانیون مبارز تا لحظه آخر باقی ماند و طرفه اینکه اولین جلسه ای که منجر به تشکیل مجمع روحانیون مبارزشد، در منزل آقای صدوقی تشکیل شد. در انتخابات دوم خرداد هم نه به خاطر اینکه شوهر خواهر آقای خاتمی بود، بلکه به دلیل اندیشه و مبنائی که داشت، در آن غربت آن روزها از آقای خاتمی حمایت کرد و بعد ها که آقای خاتمی رئیس جمهور شد، در دوران مجلس پنجم به عنوان معاون پارلمانی و حقوقی رئیس جمهور مشغول به کار شد وبه عنوان شاغول اعتدال ، بهترین رابطه را بین دولت و مجلس راست پنجم برقرار کرد و بازوی پر توانی برای آقای خاتمی محسوب می شد.
 
عقلانیت و اعتدال وی مورد پذیرش هر دو سوی سیاست بود و به همین دلیل از دوران امام و در دورانهای مختلف سازندگی و اصلاحات و دوران اخیر توانست عنوان نمایندگی ولی فقیه و امامت جمعه یزد را نگهدارد. و در همه این شرایط و دورانها هم مورد احترام و عنایت ویژه مقام معظم رهبری بود.
 
نکته برجسته دیگرزندگی سیاسی آقای صدوقی در این بود که او شاگرد مکتب و دفتر امام خمینی بود.پدرشهیدش از اصلی ترین یاران امام خمینی بود که به دلیل جایگاه والای حوزوی اش، وقتی به جمع حامیان امام خمینی پیوست، از ارکان تعیین کننده ترویج مکتب فقاهتی امام خمینی شد. خود او نیز به دلیل اینکه رفیق دیرین گرمابه و گلستان مرحوم حاج احمد آقای خمینی بود، در ایام وبعد از انقلاب به سرعت از اعضای تعیین کننده دفتر امام و مشاوران اصلی حاج احمد آقای خمینی شد. در پاریس به امام پیوست و با هواپیمای امام به ایران برگشت و تا آخرکه مرگ ناگهانی به سراغش آمد، وفادار به امام ودوست نزدیک بیت امام باقی ماند.
 
من در دوران طولانی که دوستی بسیار نزدیکی با ایشان داشتم بر این باورم که آقای صدوقی یکی از نادر ترین شخصیت های بعد انقلاب بود که عقلانیت و تدبیر و میانه روی و اعتدالش مورد نیاز بود. این مصیبت را به همسر گرامی اش، آقایان خاتمی، فرزند برومندش حجه الاسلام محمد صدوقی و دخترانش تسلیت میگویم.