کد خبر 55486
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۴

معاون پژوهش و فناوری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح از تدوین سند سیاستگذاری هوایی کشور خبر داد و گفت: این سند در محورهایی چون موتور، الکترونیک هوایی، تولید بالگردهای نظامی و غیر نظامی و پهبادها تدوین و نهایی شده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از مهر، دکتر محمدمهدی هادوی امروز سه شنبه در حاشیه کنفرانس تخمین و تمدید سازه های هوایی و قطعات صنعتی پیر و فرسوده در پاسخ به مهر با اشاره به تدوین سند هوایی کشور، افزود: در حال حاضر تدوین سند سیاستگذاری هوایی کشور را در 10 محور در دستور کار داریم.

معاون پژوهش و فناوری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با اشاره به جزئیات این سند، توضیح داد: در این سند بر روی "موتور" به عنوان یک سامانه تاکید شده است چراکه با دستیابی به دانش فنی در این زمینه علاوه بر تولید موتورهای مورد نیاز در بخش هوایی می توانیم به دانش فنی و ساخت موتورهای صنعتی و نیروگاهی دست یابیم.
 
وی اویونیک (الکترونیک هوایی) را از دیگر محورهای این سند نام برد و اظهار داشت: هواپیماهای جنگنده، بالگردهای نظامی و غیر نظامی و پهبادها به عنوان هواپیماهای بدون سرنشین از دیگر محورهایی است که در این سند تاکید شده است.
 
هادوی با بیان اینکه دراین سند برنامه هایی در زمینه توسعه هوانوردی عمومی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: در این بخش برنامه هایی در زمینه تولید هواپیماهای سبک و فوق سبک در نظر گرفته شده تا مردم از این پرنده ها برای مصارف شخصی استفاده کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه این سند به سفارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین شده است، خاطر نشان کرد: این سند مراحل نهایی خود را طی کرده و در حال تدوین نقشه راهبردی سازمان نیروهای مسلح در حوزه هوایی است.
 
معاون پژوهش و فناوری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح به نقشه راهبردی در صنعت هوایی در سازمان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به بازارهای موجود و محصولاتی که در این حوزه تولید شده است، نقشه راهبردی در حال تدوین است و در آن روشهای رسیدن به اهداف افق چشم انداز 1404 در حوزه هوایی ترسیم خواهد شد. 

هادوی با بیان اینکه این نقشه راهبردی متفاوت از نقشه راهبری که است در ستاد هوافضا تدوین شده، اضافه کرد: این نقشه راهبردی در حوزه صنعت هوایی سازمان است و هر چند که منفک از نقشه راهبردی ستاد هوافضا است ولی کلیه دست اندرکاران صنعت هوایی اعم از نظامی و غیر نظامی در آن حضور دارند.
 
وی کاربردی کردن مواد پیشرفته در سازه های هوایی را یکی از اولویت های این نقشه نام برد و گفت: ایران در زمینه واردات مواد پیشرفته تحریم شده است ولی در سالهای اخیر دانشگاه ها در این زمینه تحقیقات گسترده ای انجام دادند و موفقیت هایی در زمینه کسب دانش فنی این نوع مواد به دست آوردند.
 
معاون پژوهش و فناوری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح افزود: در این راستا مهندسی مواد یکی از اولویت های نقشه راهبردی است.