کد خبر 557790
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳

ملتهب کردن فضا پیرامون انتقال سیستم‌های اس-300 به ایران، بیش از همه توسط رژیم اسراییل و سعودی انجام می‌گیرد. اس-300 یک سیستم دفاعی است و نه تهاجمی؛ و تهدیدی برای هیچ کشوری نیست.

گروه بین‌الملل مشرق - تحویل محموله‌های اس-300 روسیه به ایران، می تواند منجر به سوق پیدا کردن عربستان سعودی و ترکیه به جانب اسراییل شود.

«هاکان گونش»، تحلیل گر ترکیه ای مسایل استراتژیک، در گفتگو با «اسپوتنیک» گفت که " ارسال سیستم دفاعی اس-300 روسی به ایران، تهدید حمله اسراییل را مرتفع می کند. همزمان، این مساله می تواند موجب افزایش تنش میان ایران و کشورهای بلوک ضدایران شود."

این تحلیل گر سیاسی در مصاحبه خود گفت که تهدید اسراییل برای حمله به (تاسیسات هسته‍ای) ایران، به واسطه تحویل سیستم های دفاع هوایی اس-300، بلاموضوع شده است، گرچه، این قضیه می‍تواند به افزایش تقابل میان ایران و کشورهای رقیب آن در منطقه تبدیل شود. گونش به طور ویژه بر این تاکید دارد که تحویل اس-300 به طرز قابل ملاحظه ای قابلیت های دفاعی ایران را بالا می برد:

" ملتهب کردن فضا پیرامون انتقال سیستم‌های اس-300 به ایران، بیش از همه توسط اسراییل و سعودی انجام می‌گیرد. اس-300 یک سیستم دفاعی است و نه تهاجمی. این سیستم تهدیدی برای هیچ کشوری نیست و اصولا برای تضمین ایمنی هوا-فضای کشور در برابر حملات احتمالی موشکی طراحی شده است."


به نظر گونش، تحویل اس-300 به ایران، اسراییل و سعودی را مشوّش کرده است، به ویژه این که این دو، بارها ایران را تهدید به حملات موشکی کرده بودند:

" اسراییل و عربستان سعودی در چند نوبت اظهاراتی درباره حمله با موشک های میان برد بالیتسک به زیر ساخت های ایران داشته اند. این تهدیدات، حالا که ایران اس-300 را تحویل گرفته است، محلی از اعراب ندارد."

علاوه بر این، او به تناقضات در روابط واشینگتن و متحدان منطقه ایش همچون اسراییل، ترکیه، عربستان سعودی و قطر هم در 18 ماه گذشته اشاره دارد.

گونش معتقد است که این کشورها نمی توانند منتظر پایان دوره ریاست باراک اوباما برای تشدید اقدامات ضدایرانی خود باشد و از این رو پیش بینی می کند که در چند ماه آینده شاهد افزایش همکاری ها و هماهنگی ها میان ترکیه، عربستان و اسراییل خواهیم بود.

او اضافه می کند که ترکیه وسعودی در موضوع مواجهه با توسعه قدرت ایران، مایلند که از ظرفیت های لابی اسراییل در آمریکا، برای تقویت موضع خود بر ضد ایران استفاده کنند:

" با افزایش روزافزون فعالیت کشورهای بلوک ضدایران، احتمال مواجهه جدی میان ان ها بعد از انتخابات ماه نوامبر در آمریکا بالا خواهد رفت."

لازم به ذکر است که اولین محموله از موشک های سطح به هوای اس-300 که قادر به سرنگونی جنگنده ها هستند، در 11 آپریل به ایران تحویل داده شد.

قرارداد اس-300 به ارزش 900 میلیون دلار در سال 2007 ، علی رغم مخالفت های شدید رژیم صهیونیستی و آمریکا، میان روسیه و ایران به امضاء رسید. اجرای این قررداد، به واسطه تحریم های سال 2010 شورای امنیت علیه ایران به تاخیر افتاد.

در آپریل 2015، در پی حصول توافق هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی، روسیه مذاکرات خود را با ایران برای تحویل سیستم اس-300 از سر گرفت.

اسراییل، طبق معمول، به شدت به تصمیم روسیه برای تحویل محموله اس-300 انتقاد کرد و آن را موجب افزایش بی ثباتی در منطقه خواند!


منبع: اسپوتنیک