کد خبر 557935
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۴

رئیس انجمن سنگ ایران از تعطیلی 40 درصد از معادن سنگ‌های تزئینی کشور خبر داد و گفت: ممنوعیت صادرات سنگ‌های خام تزئینی باعث فراموش شدن جایگاه سنگ‌های ایران در دنیا می‌شود چرا که امروزه اغلب کشورها در کنار صادرات سنگ‌های فرآوری شده، صادرات سنگ خام هم دارند.

به گزارش مشرق، ابوالقاسم شفیعی اظهار کرد: رکود اقتصادی و محدودیت صادرات سنگ‌‌‌های خام سبب شده اغلب معادن کشور به تعطیلی برسند تا جایی که در مقطع فعلی 40 درصد از معادن سنگ‌های تزئینی غیرفعال شده‌اند.

وی با بیان اینکه اکثر کشورها در کنار صادرات سنگ‌های برش خورده، صادرات سنگ‌های فرآوری شده نیز دارند، بیان کرد: صادرات سنگ خام باعث می‌شود جایگاه سنگ‌های تزئینی ایران در دنیا حفظ شود و نوع سنگ‌هایمان شناخته شده باقی بماند زیرا الان ایتالیا 47 درصد سنگ خود را خام صادر می‌کند در حالی که نفر اول تولیدکننده سنگ در جهان است. اسپانیا نیز بیش از 50 درصد و ترکیه نزدیک به 48 درصد سنگ‌های تزئینی خود را خام صادر می‌کند.

شفیعی افزود: سهم ایران فقط 4درصد است که متاسفانه می‌بینیم این روزها در مصوبه‌های مجلس و سیاستگذاری‌های دولت تاکید دارند در دوران رکود معادن از این 4 درصد هم مالیات اخذ کنند و بخشش مالی نداشته باشند. این به معنای توقف همین صادرات اندک سنگ خام است و به ضرر تولید است. چرا که اگر همین مقدار ناچیز سنگ خام صادر شود صادرات سنگ برش خورده هم امکانپذیر می‌شود.

رئیس انجمن سنگ ایران تصریح کرد: اگر ایتالیا الان صادرات سنگ فرآوری شده دارد به دلیل این است که سنگ خام خود را به بازارهای اغلب کشورها شناسانده و در همین بازارها سنگ‌های خود را به دنیا عرضه می‌کند. به همین دلیل دولتمردان نباید تمام انرژی خود را برای اجرای این سیاست غلط صرف کنند و تعریف خود را از خام‌فروشی تغییر بدهند.

او با بیان اینکه بهتر است در این تاکید شود که معادن کشور سهم خود را از فناوری افزایش دهند، گفت: این مفهوم در کشور وارونه تعریف شده و در حالی که هیچ سهمی در فرآوری نداریم و برخی در تلاش هستند جلوی صادرات خام هم گرفته شود این به معنای عدم درک صحیح دولت از صنعت سنگ کشور است.

شفیعی افزود: بارها این موضوع را به دولت گوشزد کردیم اما مسوولان گوش شنوایی برای این موضوع ندارند و ادامه این رویه یقینا به معنای توقف صادرات سنگ خام است. در حالی که قیمت تمام شده سنگ در کشور بسیار بالا تمام می‌شود و واردات سنگ‌های تزئینی خارجی به قیمت ارزان‌تر از تولیدات داخلی رقابت را برای تولیدکنندگان نفسگیر کرده و اصلا به این موضوع توجه نمی‌شود در حالی که می‌توان همانند کشورهای دیگر در بازار سنگ‌های تزئینی عرض اندام کنیم.

منبع: اقتصاد نیوز