هر دو با شتاب به ارتقاء نظامی و هسته‌ای خود می‌پردازند اما یکدیگر را به کنارگذاشتن مسابقه تسلیحاتی دعوت می‌‌کنند. حالا اما پیشنهاد کره شمالی می‌تواند آب سردی بر تنش‌ها در شبه جزیره بریزد، اگر جدی باشد.

گروه بین الملل مشرق- «تعهد کره شمالی برای توقف آزمایش‌‌های هسته‌ای را جدی نمی‌دانیم». پس از آزمایش موشک بالستیک از یک زیردریایی و پیشنهاد وزیر خارجه کره شمالی در مصاحبه اختصاصی با آسوشیتدپرس، حالا رئیس‌جمهور آمریکا از هانوفر جواب وی را فرستاد.


اوباما در هانوفر: انتظار بیشتری از پیونگ‌یانگ داشتیم

ری سو یونگ وزیر خارجه کره شمالی در اولین مصاحبه‌ با یک رسانه غربی پیشنهاد جدیدی را مطرح کرد که خیلی زود تیتر بیشتر رسانه‌‌های جهان شد: آمریکا مانورهای نظامی سالانه خود با کره جنوبی را تعلیق کند تا ما نیز آزمایش‌های هسته‌ای خود را متوقف کنیم. اما باراک اوباما پیش از آن که تحلیل‌‌گران جهانی فرصت کنند از این پیشنهاد جدید برای کاهش تنش‌ها در شبه‌جزیره دفاع کنند، پاسخ منفی خود را در مصاحبه مشترک مطبوعاتی با آنجلا مرکل رئیس‌جمهور آلمان اعلام کرد: «انتظار بیشتری از کره شمالی داشتیم».

اوباما دلیل بی‌اعتمادی خود به کره شمالی را این‌گونه بیان کرد:«آنچه روشن است اینکه کره شمالی به رفتارهای تحریک‌آمیز خود ادامه می‌دهد و اینکه فعالانه برنامه هسته‌ای خود و توانایی پرتاب موشک‌های هسته‌ای را پیگیری می‌کند.» وی با طعنه‌ای که به آزمایش ناموفق موشک میان‌برد کره شمالی در حدود 10 روز پیش اشاره داشت، ادامه داد «با وجود اینکه بارها در آزمایش‌های موشکی خود شکست خورده‌اند، چیزهایی در این زمینه یاد گرفته‌‌اند».


شهروند کره شمالی در حال مشاهده آزمایش موشکی بر صفحه تلویزیون دولتی است

رئیس‌جمهور آمریکا که برای اقناع اتحادیه اروپا به پیمان تجاری به این قاره سفر کرده است، گزینه قدیمی خود را دوباره مطرح کرد: اگر کره شمالی در موضع خود راستگو است، حاضریم مذاکرات جدی را آغاز کنیم. کره شمالی اما که شنبه 6 صبح توانایی جدید خود را در شلیک موشک بالستیک از زیردریایی در ساحل شرقی شبه‌جزیره به نمایش گذاشته است، خاطره مذاکرات پیشین را از یاد نمی‌برد.

این توانایی جدید به پیونگ‌یانگ فرصت می‌دهد که موشک‌های خود را قبل از پرتاب در دل اقیانوس آرام به سمت سواحل ایالات متحده به پیش برد. بنابر این عجیب نیست که سو سه پیونگ فرستاده پیونگ‌یانگ به دفتر سازمان ملل در ژنو، شبه‌جزیره را در وضعیت «نیمه‌جنگی» توصیف کند.


منابع: