در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه راکت «سیمرغ» برای ارسال ماهواره به فضا طراحی و ساخته شده، آمده است: «با این حال فناوری استفاده شده (در این موشک) عملا شبیه چیزی است که در موشکهای بالستیک بینقارهای بکار میرود.»
امیر توماج تحلیلگر اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن در گفتگو با تایم اسرائیل اینگونه ارزیابی کرد که هدف از پرتاب این موشک قراردادن ماهواره در مدار نبوده بلکه آزمایش مرحله اول این راکت میباشد که با توجه به دادههای اولیه روسها، این پرتاب موفقیت آمیز بوده و در بخشهای جنوبی ایران برخورد کرده است.
این تحلیلگر با بیان اینکه موشک سیمرغ که با سوخت مایع کار میکند شباهت زیادی به موشک «یونها» متعلق به کرهشمالی دارد، مدعی شد این مسئله میتواند نشان دهنده همکاری تهران و پیونگیانگ بر سر موشکهای بالستیک باشد.
وی همچنین افزود ایران حق دارد تا زمانی که پرتاب کامل این موشک را در سال بعد انجام نداده، مراحل آزمایشی آن را اعلام نکند.
پیشتر در این ماه، دریادار ویلیام گورتنی از مرکز فرماندهی دفاع هوافضایی شمالی آمریکا طی نشست کمیته خدمات مسلح سنا مدعی شده بود ایران به دنبال توسعه موشک بالستیک قارهپیما تا سال 2020 بوده و این کار را با بیاعتنایی به قطعنامههای شورای امنیت انجام میدهد.
روزنامه انگلیسی «دیلیمیل» هفته گذشته در گزارشی مدعی شد که ایران یک موشک فضایی جدید با فناوری کره شمالی را آزمایش کرده است که قادر است برای حمل کلاهکهای هستهای مورد استفاده قرار گیرد.
این گزارش در حالی منتشر شده است که «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به «واشنگتن فریبیکن» گفته است که نمیتواند پرتاب این موشک از سوی ایران را تأیید کند.
وی در اینباره گفت: «به طور قطع، ما به بهترین نحو این مسئله را مورد بررسی قرار میدهیم. قطعاً اگر درست باشد، ما با موضوع پرتاب موشک بالستیک یا آزمایش فناوریهای موشک بالستیک روبرو هستیم و این مسئله به وضوح یکی از موضوعات نگرانکننده ما است. همانطور که قبلاً گفتیم، این امر با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل سازگار نیست».
خبرگزاری اینترفکس روسیه نیز مدعی شد که وسایل کنترل روسیه آزمایش این هفته موشک بالستیکی در ایران را رد گیری کردند.