کد خبر 565103
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۰

روزنامه الشرق الأوسط با انتشار تحلیلی به چرایی حمله نظامی غرب به لیبی در روزهای آینده پرداخت.

به گزارش مشرق، طی روزهای گذشته تعدادی از مسئولان غربی از آمادگی کشورهایشان برای اعزام نیرو به لیبی به منظور حمایت از «دولت آشتی ملی» این کشور به ریاست «فایز السراج» نخست وزیر این دولت و جلوگیری از سیطره گروه‌های افراطی و گسترش داعش در این کشور خبر دادند.

روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» چاپ لندن، با انتشار مقاله‌ای به قلم «عثمان میغنی» به انگیزه‌های غرب از اعزام نیروی احتمالی به لیبی پرداخت.

این روزنامه با رد حمایت غرب از دولت آشتی ملی به عنوان انگیزه‌ای برای دخالت نظامی در این کشور و برقراری دموکراسی، می‌نویسد: برقراری نظام دموکراسی در لیبی، آخرین هدف و دغدغه غرب به ویژه بعد از تجربه «بهار عربی» است؛ بهار عربی‌ای که تصمیم‌‌گیران غرب را بر آن داشت تا علنا رژیم‌های دیکتاتوری دوست و رفیق را به هرج و مرج و خلأ قدرت ترجیح دهند.

بر اساس این گزارش، غرب از دخالت نظامی در لیبی در پی 3 هدف است؛ نخست اینکه بتواند گسترش و قدرت‌ گیری داعش و القاعده را در کشوری نزدیک به مرزهای جنوبی اروپا توقف کند.

دوم اینکه غرب می‌خواهد از این طریق جلوی ورود مهاجران بگیرد و داستان ورود مهاجران از ترکیه به اروپا، در لیبی تکرار نشود.

سوم اینکه غرب می‌خواهد با حمله به لیبی، استخراج و صادرات نفت لیبی از طرف گروه‌های مسلح و تکفیری را متوقف کند.

الشرق الاوسط می‌نویسد، کشورهای اروپایی برای ممانعت از ورود مهاجران لیبی به اروپا، گشتی‌های دریایی از سواحل ترکیه گرفته تا نزدیک ساحل لیبی ایجاد کرده‌اند و آمریکا نیز به جمع این کشورها پیوسته است.

این روزنامه سعودی در پایان می‌نویسد: با این حال مشکلی بر سر راه غرب وجود دارد و آن اینکه دولت سراج از این می‌ترسد که از غرب درخواست دخالت نظامی کند؛ چرا که مخالفان سراج از این موضوع به عنوان برگ برنده‌ای علیه او استفاده خواهند کرد.

منبع: فارس