کد خبر 566069
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳

کارشناسان امنیت به کاربران تلفن‌های هوشمند هشدار می‌دهند که از نصب هر برنامه و نرم‌افزاری خودداری کنند و در هنگام نصب برنامه‌ها به مسائل امنیتی توجه داشته باشند.

 به گزارش مشرق، در طول روز کاربران تلفن‌های هوشمند و انواع تبلت و کامپیوترها ممکن است حجم بالایی از برنامه و اپلیکیشن های مختلف را بر روی دستگاه خود نصب کنند اما پیش از نصب این برنامه‌ها لازم است به مباحث امنیتی نیز توجه شود تا در آینده دستگاه فرد با مشکلاتی مانند ویروس، بدافزار و یا انواع تروجان مواجه نشود.
 
امیر صفری فروشانی - کارشناس امنیت - تاکید کرد: لازم است پیش از نصب یک برنامه کاربران به این نکته توجه داشته باشند که اطلاعاتی که برای نصب آن برنامه ضروری دانسته می‌شود تا چه اندازه منطقی است.
 
وی ادامه داد: گاهی به هنگام نصب یک برنامه اعلام می‌شود که پس از نصب به اطلاعات مختلفی مانند لیست شماره تماس، تصاویر، ویدئوها و بخش دیگری از اطلاعات کاربر دسترسی وجود خواهد داشت. در چنین شرایطی لازم است کاربر به این نکته بیندیشد که این اطلاعات تا چه حد ضروری و مورد استفاده آن برنامه است هستند؟
 
این کارشناس امنیت هم‌چنین عنوان کرد: البته گاه ممکن است برخی اپلیکیشن ها به ناچار احتیاج به دسترسی به بخش های مختلف داشته باشند به عنوان مثل برخی نرم افزارهای بانکی ممکن است به دوربین شما هم دسترسی داشته باشد چرا که برای خواندن مواردی مانند بارکد به این بخش نیاز است اما در حال کلی لازم است کاربران توجه داشته باشند برنامه‌هایی که قصد نصب آن را دارند نیاز به چه اطلاعاتی دارد.
 
وی هم‌چنین عنوان کرد: نکته دیگر آنکه عده ای فکر می‌کنند اگر یک نرم افزار کاربران زیادی داشته باشد به معنای امن بودن آن است ما این تصور قطعا اشتباه است و بیش از نصب و یا خرید یک نرم افزار باید به این نکته توجه داشت.
 
صفری با تاکید مجدد بر اینکه میزان دسترسی اپلیکیشن ها به اطلاعات گوشی امری بسیار مهم تلقی می‌شود و باید انتخاب و نصب اپلیکیشنهای اندرویدی با دقت بسیار زیادی صورت بگیرد گفت: طی ماه های گذشته ویروسی به نام Ghost push با آلوده کردن حدود 600 برنامه اندرویدی و با قابلیت روت کردن این دستگاه‌ها، حدود 3 درصد کاربران ایرانی را تا کنون به این ویروس خطرناک آلوده شده اند " براساس گزارش شرکت امنیتی ترندمیکرو ".
 
نکته مهم آن که برای پاک کردن این ویروس هیچ راهی وجود نداشت مگر اینکه فرد یک بار دیگر بر روی دستگاه خود اندروید نصب کند یعنی به عبارت دیگر مشکل به گونه ای بود که حتی با فلش یا ریست فکتوری هم برطرف نمی‌شد.
 
وی ادامه داد: در سیستم عامل اندروید یا هر سیستم عامل دیگری که مورد استفاده قرار گیرد معتبر بودن اپلیکیشن ها امری بسیار مهم تلقی می‌شود و به غیر از آن لازم است که فرد حتما آنتی ویروس باکیفیتی را بر روی گوشی خود نصب کرده باشد.
 
این کارشناس امنیت در عین حال عنوان کرد: سایت هایی که برای ارائه اپلیکیشن های اندروید و ... فعالیت می‌کنند بیشتر به بحث ارائه اپلیکیشن مشغول اند اما لازم است خود افراد هم پیش از نصب برنامه‌های متعدد به مسائل امنیتی توجه کرده و بدانند برنامه‌ای که نصب می‌کنند ممکن است حاوی بدافزار، ویروس و یا تروجان باشد و یا حتی اگر به این موارد هم آلوده نبود به اطلاعات کاربر دسترسی داشته باشد.
 
صفری در پایان متذکر شد:‌ علاوه بر بحث ویروس و سرقت اطلاعات توسط برخی اپلیکیشن ها، نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد بحث استفاده از باتری است چرا که برخی اپلیکیشن های نامناسب به شکل نامناسبی از باتری گوشی استفاده کرده و باعث می شوند تا به سرعت توان باتری موبایل از دست برود.
 
شرکتهای امنیتی از تکنولوژی‌های مختلفی برای حفاظت از کاربران استفاده می کنند که از جمله آنها میتوان به تکنولوژی‌های Smart Protection Network و Mobile App Reputation شرکت ترندمیکرو اشاره کرد.
منبع: ایسنا