کد خبر 566093
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۲

رییس سازمان تیم های ملی تکواندو با بیان این که مربیان تکواندو خود بهترین روانشناس برای ورزشکاران اعزامی به المپیک ریو هستند، گفت: در شرایط کنونی مردان تکواندو کار مشکلات روانشناختی ندارند که بخواهیم از وجود یک روانشناس استفاده کنیم.

به گزارش مشرق، غلامحسین ذوالقدری در‌باره علت امتناع مربیان تیم ‌ملی تکواندو مردان برای استفاده از روانشناس در کنار تیم اعزامی به المپیک ریو، افزود: استفاده از مسائل روانشناختی در ورزش و به ویژه‌ برای ورزشکاران خاص بسیار حائز اهمیت است و فدراسیون تکواندو در طی سال‌های اخیر سعی کرده هم از وجود روانشناسان حر‌فه‌ای خارجی و هم داخلی بهره‌مند شود. البته معتقدم اگر خود مربی به تکینک‌های روانشناختی آشنا باشد بهتر می‌تواند شرایط ورزشکاران را در ر‌قا‌بت‌های حساس و مهم درک و به آنها راهکارهای لازم را نسخه کند.

وی اظها‌ر کرد: ما اگر احساس کنیم که ورزشکاران ما از نظر مسائل روانی نیاز به حضور یک روانشناسی دارند به طور قطع از کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک کمک خواهیم گرفت، اما با توجه به این که مربیان تکواندو شناخت بهتری نسبت به روحیات اخلاقی ورزشکاران دارند و بر تکنیک‌های روانشناختی اشراف کامل دارند، تجربیات آنها مفیدتر از وجود یک روانشناس است.

ذوالقدری با بیان این که در حال‌ حاضر تیم ‌ملی تکواندو مردان نیاز به حضور روانشناس ندارد، گفت: شاید در گروه زنان نیاز به روانشناسی داشته باشیم، اما در گروه مردان اعزامی به المپیک هنوز این نیاز احساس نمی‌شود و اگر در جایی حس کنیم ورزشکاران ما دچار مشکل هستند، به طور مقطعی از تکنیک‌های روانشناختی برای جهش تکواندوکاران استفاده خواهیم کرد.

رییس سازمان تیم های ملی تکواندو ا‌ضافه‌ کرد‌: تکنیک‌های روانشناختی زمانی تاثیر مثبتی بر عملکرد ورزشکار دارد که از چند ماه پیش از المپیک بداند که چگونه مثبت اندیشی داشته باشد یا بر استرس های خود از چه طریقی غلبه کند. به صورت مقطعی این تکنیک‌ها جواب نمی‌دهد.

وی گفت: ورزشکاری که سالیان زیادی تحت نظر مربی خود کار می‌کند، خود مربی بهترین مشاور برای حل مشکلات ورزشکارش است و دقیقا می داند او به چه چیزی نیاز دارد.

ذوالقدری هم‌چنین در پاسخ به این پرسش که اگر تیم ‌ملی تکواندو مردان نیاز به روانشناس ندارد پس چرا یوسف کرمی در المپیک لندن به خاطر مسائل روانشناختی مدال خود را از دست داد، افزود: اگر کاروان اعزامی المپیک لندن از یک روانشناس برخوردار بود و یا این که مربی کرمی در دهکده بازی‌ها در کنارش حضور داشت، بدون شک او مدالش را به این راحتی از دست نمی‌داد. الان نیز معتقدم حضور روانشناس همراه کاروان اعزامی به المپیک ریو الزامی است و باید به صورت مقطعی ورزشکارانی که دارای مشکل خاص یا لحظه‌ای هستند با حضور روانشناس مشکلات‌شان مرتفع شود، اما در حال‌ حاضر تیم ‌ملی تکواندو مردان از نظر روانشناختی مشکل حادی ندارند که نیاز به حضور روانشناس در کنار تیم را احساس کنیم.

وی در پایان افزود: تمام تلاش ما این است که تیم ‌ملی تکواندو مردان را در بهترین شرایط ممکن و در اوج آمادگی راهی المپیک ریو کنیم.
منبع: ایسنا