وی افزود: در این باره باید گفت که اگر شما نتوانید از خود به عنوان یک شناور، دفاع کنید چطور میتوانید از بقیه دفاع کرده یا عملیات تهاجمی انجام دهید، پس در درجه اول، یک شناور باید بتواند خود را در برابر تهدیدات حفظ کند.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: سامانه دفاع نقطهای فالانکس چیزی نیست که یگانها نداشته باشند، اینگونه سامانهها باید متناسب با تهدیدات ارتقا داده شود؛ ما به نوعی اینها را از قبل داشتیم و در بحث مصونیت بخشی یگانهای خودی توانستیم در 8 سال دفاع مقدس حملات را دفع کنیم.
دریادار بیغم با بیان اینکه در دریا بیشتر بحث حملات موشکی و هوایی است و در دفاع مقدس هم تقریبا همین تهدیدات وجود داشت و نداجا در انواع مختلف این تهدیدات در آن دوران، به مقابله پرداخته است، اظهار داشت: حالا با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، آن حملات حتما دقیقتر و موثرتر شدهاند و به همان نسبت هم ما روی سیستمهای دفاعی خودمان کار میکنیم که الحمدالله در این بخش به نتایجی خوبی دست یافتهایم.
وی خاطرنشان کرد: فالانکس، نوع غربی یک سامانه دفاع دریایی است که تیرباری داشته و بهصورت اتوماتیک میتواند اهداف نزدیک شونده را هدف قرار دهد و در واقع مقابل هدف، دیواری از آتش ایجاد کند. در سیستمهای تدافعی ناوهای ما، به نوعهای مختلف مشابه این سامانه وجود دارد که باید این ارتقا داده شود و ما در این بخش مشغول کار هستیم.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان تاکید کرد: الحمدالله در صنایع دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره سامانه فالانکس ایرانی به نتایجی هم رسیدهاند که انشاالله به زودی این سامانه را به کار خواهیم برد. در واقع، تستهای این سامانه که انجام شد، نداجا محصول را دریافت خواهد کرد.
فالانکس (Phalanx CIWS)، یک سامانه دفاع نزدیک دریایی ساخت آمریکا است که از یک گاتلینگ 6لول با گلولههای 20میلیمتری بهره میبرد. این سامانه با سرعت بالا و شلیکهای پیاپی میتواند اهداف مختلف از جمله موشکهای کروز را پیش از رسیدن به شناور، منهدم کند.
فالانکس، از یک رادار و یک توپ گاتلینگ (سلاح) بهره میبرد که این توپ در داخل یک برجک قرار گرفته که میتواند سلاح را به سرعت تغییر جهت دهد.