بر اساس گزارش بانک مرکزی، در میان 11 گروه مواد غذایی، حبوبات و برنج به ترتیب با 31 و 21 درصد افزایش قیمت، رکورددار گرانی در سال 95 هستند.

گروه اقتصادی مشرق- آمارهای بانک مرکزی از قیمت 11 گروه مواد غذایی نشان می‌دهد در چند هفته اول سال 95، موج گرانی در اکثر مواد غذایی به راه افتاده است.

مطابق گزارش بانک مرکزی، تخم مرغ در یک ساله منتهی به 10 اردیبهشت امسال 14.9 درصد گران شده است. قیمت انواع سبزیجات نیز در این مدت 22.5 درصد بالا رفته است. چای هم با 14.8 درصد رشد قیمت مواجه شده است.

قیمت گروه لبنیات به طور متوسط 5.1 درصد، گوشت قرمز 5.5 درصد، قند و شکر 18 درصد و روغن نباتی 1/ 0 درصد بالا رفته است. در گروه‌های میوه‌جات و مرغ، قیمت‌ها به طور متوسط 2.5 و 9.1 درصد کمتر شده است.

از لحاظ قیمت تک تک مواد غذایی، لپه با 54.1 درصد افزایش قیمت، رکورددار گرانی در سال جاری تاکنون است.



گوجه فرنگی با 52.9 درصد، نخود با 51.9 درصد، بادمجان با 45.9 درصد، طالبی با 41.2 درصد، عدس با 39.9 درصد، لوبیا با 31.5 درصد، برنج ایرانی درجه یک با 23.7 درصد، و پیاز و شکر با 20.1 درصد در رتبه‌های بعدی گرانی قرار گرفته‌اند.
 
لازم به یادآوری است مسئولان دولتی مدتی است وعده تک رقمی شدن نرخ تورم در سال جاری را مطرح کرده‌اند.