کد خبر 571609
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۷

میزان بدهی بابک زنجانی از حجم دارایی بیش از هزار و دویست میلیاردر جهان بیشتر است.

به گزارش مشرق، بر اساس اطلاعات درج شده در سایت فوربس، ١٦٩٤ نفر در سراسر جهان عنوان میلیاردر را از آن خود کرده‌اند اما نکته قابل توجه در این میان اینجاست که در میان میلیاردرهای جهان تنها ٤٧٧ نفر هستند که ثروتی بیش از سه میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار دارند. سایر افرادی که نام‌شان در این فهرست درج شده، دارایی کمتر از این رقم که با بدهی بابک زنجانی بابت فروش نفت برابری می‌کند را دارا هستند.

 در فهرست ١٦٩٤ نفره فوربس، نام ١٢١٧ ثروتمند جهان به چشم می‌خورد که دارایی آنها معادل یا کمتر از سه میلیارد و چهارصد میلیون دلار است. مجله فوربس از سال ١٩١٧ تاکنون منتشر شده است. اهمیت این مجله پس از سال ١٩٨٥ (برابر با سال ١٣٦٥) با معرفی ثروتمندان جهان بیش از پیش افزایش یافت.

بدهی بابک زنجانی چقدر است؟

پرونده بابک زنجانی از هر حیث پرونده‌ای پیچیده تلقی می‌شود، هر چند بدهی وی به وزارت نفت بهانه‌ای برای رسیدگی به این پرونده بود اما بررسی‌ها نشان می‌دهد ابعاد پرونده فراتر از اینهاست.

گفته می‌شود حمایت‌های چهار وزیر و مقامات بانک مرکزی همراه بابک زنجانی بوده است، هر چند اختلاف نظرهایی در خصوص میزان بدهی مرد ٢٢ میلیارد یورویی وجود دارد اما آخرین نقل قول‌ها نشان می‌دهد بدهی وی به عقیده وکیلش بیشتر از دو میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار و بنا بر اعلام شرکت ملی نفت اندکی بیشتر از سه میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار است.

در حالی دو طرف پرونده اختلافی یک میلیارد دلاری بر سر حجم بدهی زنجانی به شرکت ملی نفت دارند که متهم، در جلسه دادگاه میزان دارایی نقدی‌اش را ٢٢ میلیارد یورو عنوان کرد.
وکیل شرکت ملی نفت ایران در این باره می‌گوید بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت ایران حدود دو میلیارد یورو است که با احتساب مطالبه خسارت و ضرر و زیان‌های وارده به این شرکت تا زمان ارایه دادخواست، این رقم به حدود سه میلیارد یورو افزایش یافته است. با تبدیل یورو به دلار، حجم دلاری بدهی وی حدود سه میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار برآورد می‌شود.  وکیل بابک زنجانی اما مدعی است طبق رای دادگاه، بدهکار بزرگ نفتی، به رد مال یک میلیارد و ٩٦٧ میلیون و ٥٠٠ هزار یورو در حق شرکت نفت محکوم شده است.

پیش از این دادگاه حکم اعدام را برای بابک زنجانی صادر کرده است اما برخی معتقدند اعدام بابک زنجانی نمی‌تواند حقوق از دست رفته مادی ایران را جبران کند. بابک زنجانی درست در روزهای اوج تحریم‌های نفتی علیه ایران، به بهانه دور زدن تحریم‌ها محموله‌هایی از نفت را از شرکت ملی نفت گرفت تا در بازارهای جهانی به فروش برساند.

وی در حالی برای دور زدن تحریم‌های نفتی انتخاب شد که به گفته خودش فعالیت‌هایی در حوزه صنعت بانکداری، صنعت حمل و نقل هوایی، تولید لوازم آرایشی و غذایی و... داشته است.   حمید حسینی، فعال بازار نفت و کارشناس این حوزه پیش‌تر تاکید کرده است که او سررشته‌ای در این خصوص نداشت و هشدارهایی از سوی فعالان بازار در خصوص شیوه نادرستش برای فروش نفت و فرآورده به وی داده شده بود.

بابک زنجانی که مدعی است ثروتش را در دیگر کشورها مانند دوبی، تاجیکستان، مالزی و... نگهداری می‌کند، اموالی در ایران دارد که تکافوی بدهی وی به وزارت نفت را نمی‌دهد.

او در دادگاه، در هنگام ارایه دفاعیاتش تلاش کرد اثبات کند، پول فراوانی در اختیار دارد و مهلتی برای واریز وجه گرفت اما در هیچ کدام از موعدهای تعیین شده پولی به حساب بانک مرکزی واریز نشده است. اسحاق جهانگیری و بیژن زنگنه، معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نفت پیش از این تاکید کرده‌اند که وی از ابتدای ورود به عملیات فروش نفت بنا نداشت پول نفت را باز پس دهد.

 برخی نقل قول‌ها از دست‌اندرکاران دولت پیشین حکایت از آن دارد که گزینه‌هایی مانند آتش زدن نفت روی آب، پس از وقوع تحریم‌ها نیز در جلساتی طرح شده که با اقبال چندانی روبه‌رو نشده است. تحریم نفتی ایران، در پی تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر قطع خرید نفت از ایران اتخاذ شد و پس از آن با تحریم‌های بانکی و بیمه‌ای فروش نفت از سوی ایران دشواری‌های فراوانی را تجربه کرد.

دولت وقت پای میز مذاکره با نمایندگان بخش خصوصی نشست اما نتوانست با آنان به توافقی مشخص برای فروش نفت دست یابد. بابک زنجانی که از سوی برخی افراد توصیه شده بود، توانست در این میان مجوزهای لازم را کسب کرده و به این حوزه ورود کند.

پرونده بدهی بابک زنجانی با روی کار آمدن دولت یازدهم به جریان افتاد و امتناع وی از پرداخت بدهی، منجر به زندانی شدن و محاکمه وی شد. یوسفیان ملا، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی درباره میزان ثروت برآورد شده بابک زنجانی در داخل کشور گفته است: نزدیک به هزار میلیارد تومان است. البته این رقمی نیست چراکه چند درصد بدهی زنجانی نیز نمی‌شود.
وزیر نفت نیز پیش‌تر تاکید کرده بود زنجانی به هر ایرانی بدهی در حدود ١١٠ هزار تومان دارد. کسانی که در سال ٢٠١٥ عنوان ثروتمندترین‌های جهان را از آن خود کرده‌اند:

بیل گیتس

موسس و مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت که سال‌هاست در صدر باشگاه میلیاردهای جهان قرار دارد. او، ملیندا، همسرش، از سال ٢٠٠٠ میلادی، موسسه خیریه بیل و ملیندا گیتس را راه‌اندازی کرده‌اند که در زمینه فعالیت‌های بشردوستانه، میلیاردها دلار از ثروت گیتس را به کارهای صلح‌طلبانه و کمک به توسعه علم و بهداشت در جهان اختصاص داده‌اند.

دارایی خالص وی از سوی فوربس در سال ٢٠١٥ معادل ٢/٧٩ میلیارد دلار عنوان شده است.

کارلوس اسلیم و خانواده

 موسس شرکت تلمکس و صاحب گروه تجاری عظیم کارسو مکزیک است.

وی، کارآفرین، بازرگان و سرمایه‌دار مکزیکی لبنانی تبار است که بر پایه رتبه‌بندی وال استریت ژورنال، همچنین مجله فرچون و فوربز، از ماه اوت سال ٢٠٠٧ به عنوان یکی از ثروتمندترین مردان جهان شناخته می‌شود.

 اسلیم نقش عمده‌ای در صنایع ارتباطی در مکزیک و امریکای لاتین دارد. دارایی خالص وی ٧٧ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

گیتس و اسلیم، روابط خوبی با هم دارند.

آمانچیو اورتگا

 همه دنیا، موفقیت خارق العاده او را با برند مشهور زارا می‌شناسند.

آقای Amancio Ortega Gaona یک اسپانیایی فعال و خلاق در صنعت مد و لباس اروپا و جهان است که ثروت افسانه‌ای خود را در صنعت فشن به دست آورده است و توانسته است، در فهرست ١٠ ثروتمند اول دنیا جای بگیرد.

وی، موسس شرکت ایندیتکس است و مغازه‌ها و برندهای زیادی در سطح جهان دارد. وی، ثروتمندترین اسپانیایی جهان محسوب می‌شود. دارایی خالص وی ٦٤ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

وارن بافت
بورس باز شهیر وال استریت نیویورک و مالک شرکت Berkshire Hathaway  است.

وی کارآفرین، بازرگان، سرمایه‌گذار و نیکوکار امریکایی است، که به عنوان موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم شناخته می‌شود.

او هم‌اکنون به عنوان مدیرعامل اجرایی و رییس هیات‌مدیره شرکت برکشایر هاتاوی فعالیت می‌کند.

 بافت از سیستم شناور برای سرمایه‌گذاری بر روی شرکتش استفاده کرده است.
دارایی خالص وی ٧٢ میلیارد دلار برآورد شده است.


لری الیسون

 یکی از بزرگان دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات و مالک شرکت اوراکل (بانک اطلاعاتی) است.  وی برنامه‌نویس و کارآفرین در عرصه دیجیتال است و تاکنون توانسته است، محصولات و خدمات زیادی را در عرصه‌های تخصصی آی تی ارایه کند.

الیسون، با تحولی که در دنیای بانک‌های اطلاعات (داده) ایجاد کرد، توانست کسب و کار موفقی را سامان دهد که او را تا فهرست ١٠ ثروتمند اول دنیا رساند.
دارایی خالص وی ٥٤ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.


منبع: اعتماد