کد خبر 57292
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۹

دولت برزيل كار بر روي يك برنامه‌ي ساخت زيردريايي را آغاز كرده است كه ساخت اولين زيردريايي‌هاي هسته‌يي آمريكاي جنوبي را شامل مي‌شود.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، روزنامه‌ي "ديلي ميل" نوشت: اقدام براي ساخت زيردريايي، ادعاي برزيل مبني بر اين كه قوي‌ترين نيروي منطقه است را تقويت مي‌كند و به افزايش قدرت نيروي نظامي اين كشور منجر مي‌شود.

بنا به نوشته "گلوبال پست"، اين قدرت نوظهور ممكن است در صورت بروز درگيري ديگري بر سه جزاير فاكلند به ضرر انگليس باشد زيرا برزيل بر اين نظر است كه فاكلند بايد به آرژانتين تعلق داشته باشد.

برنامه‌ي ساخت زيردريايي در برزيل در سال 2008 اعلام شد و در نهايت شامل ساخت پنج زير دريايي جديد خواهد شد. هر زير دريايي هزينه‌اي بالغ بر 565 ميليون دلار در بر خواهد داشت.

اولين زيردريايي كه با همكاري پيمانكار فرانسوي در حال ساخت است قرار است در سال 2016 به بهره برداري برسد.

زماني كه اين برنامه تكميل شود، برزيل چهار زيردريايي متعارف و يك زيردريايي هسته‌يي خواهد داشت.

برزيل به يكي از هفت كشوري در جهان تبديل خواهد شد كه زيردريايي هسته‌يي مي‌سازند. لوييس ايناسيو لولا داسيلوا ـ رييس‌جمهور پيشين برزيل ـ كه اين برنامه را آغاز كرد، زيردريايي‌ها را يك ضرورت خوانده بود.

مقامات دولتي مدعي‌اند كه اين ‌زيردريايي‌ها براي دفاع از منابع نفتي سواحل اين كشور و سكوهاي اكتشافي كه قرار است براي توسعه اين ذخائر به كار روند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

در هر حال برزيل به صراحت از حق آرژانتين درباره جزاير فاكلند يا لاس مالونياس (آن گونه كه در آمريكاي جنوبي مي‌شناسند) دفاع كرده است.

تنش‌ها براي اين جزاير در سال‌هاي اخير و در پي كشف منابع نفتي در نزديكي سواحل آن افزايش داشته است. اگر اختلافات در اين زمينه مانند سال 1982 به درگيري نظامي منجر شود، زيردرياي‌هاي جديد برزيل موقعيتش را به عنوان نزديك‌ترين متحد آرژانتين تقويت خواهد كرد.