به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ايرنا، انتشارات دانشگاه عالي دفاع ملي در شمارگان 20 هزار جلد اين كتاب را منتشر كرده است.
عناوين چهار فصل اين كتاب عبارتند از: 'چه تجربياتي از فرهنگ جهادي داشتيم'، ' گفتمان و فرهنگ جهادي در آراي ديني'، 'بنيانهاي گفتمان فرهنگ جهادي در نگاه حضرت امام خامنهاي ' و 'بررسي و تحليل ثانويه فرهنگ جهادي'.
' حسين عصاريان نژاد' در تدوين اين كتاب همكاري داشته است.
رييس ستاد كل نيروهاي مسلح در پيشگفتار اين كتاب تلاش رهبر معظم انقلاب اسلامي در راستاي اصلاح و ارتقاي آرماني ارزشهاي فرهنگي كشور را يادآور شده و افزوده است: ' از اضلاع و زواياي گوناگون تدابير ايشان براي ترسيم گفتمان مسلط، توجه به عمل جهاد و مضاعف سازي تلاش ميتوان انتظار داشت كه در يك دوره زماني چندساله، اندك اندك به برتري كشور در حوزه منطقه اي و بينالمللي بينجامد'.
مولف در فصل اول اين كتاب با عنوان 'چه تجربياتي از فرهنگ جهادي داشتيم' از فرهنگ جهادي به عنوان پيش نيازي براي درك حقيقي مستضعفين ياد كرده و نوشته است: فرهنگ جهادي مي تواند مقدمه اي بر درك حقيقي مستضعفين و آماده شدن براي ظلم ستيزي باشد، اين دو مساله دو روي يك سكه هستند، ليكن لازم و ملزوم هم هستند.
' شناخت موانع و فرصت ها ، ضرورت پيش نياز و نقشه عملياتي'، ' نفوذ انديشه هاي مادي و نفساني'، ' عدم التزام عملي و يا عدم پايبندي به رفتارهاي ديني و اخلاقي'، رخنه فرصت طلبان و سست عنصران در مسووليتها'، 'بركناري و يا بي مهري نسبت به تفكر و عملكردهاي جهادي در سازمان' و 'كنار نهادن و دور شدن از تجارب موفق و اصيل جهادي' از جمله محورهاي موضوعي در نخستين فصل از اين كتاب است.
سرلشكر فيروز آبادي در فصل دوم اين كتاب با عنوان ' گفتمان و فرهنگ جهادي در آراي ديني' به بررسي موضوعاتي چون 'تعريف گفتمان'، ' ضرورت گفتمان'، ' ابعاد گفتمان فرهنگي سازمان جهادي '، 'آثار گفتمان فرهنگي سازمان جهادي'، ' گفتمان فرهنگي تحول انسان در سازمان جهادي ' و ' گفتمان فرهنگي اصلاح ابزارها و روشها' پرداخته است.
' روحيه جهادي و اهتمام به خير و شاخص هاي آن '، توسعه فرهنگي و فرهنگ جهادي ' ، ' تاكيد بر مسايل ارزشي'، ' مسووليت در برابر خداوند، انسان ها و منابع طبيعي' و ' شكل گيري روحيه جهادي و اهتمام به خير در سازمان از ديگر محورهاي موضوعي در فصل دوم اين كتاب است.
سرلشكر فيروز آبادي در فصل سوم اين كتاب با عنوان 'بنيان هاي گفتمان فرهنگ جهادي در نگاه حضرت امام خامنه اي ' به بررسي موضوعاتي نظير ' ايمان و اعتقاد عميق'، اخلاص در عمل و نيت'، ' ولايت مداري ' ،' خدمتگزاري'، ' پيگيري اهداف بنيادين انقلاب'،' خودگريزي و خداپرستي'، ' اهميت دادن به حفظ بيت المال'، 'خلاقيت و نوآوري'، هماهنگي و هم افزايي' ،' نكريم و تواضع' و ' توانمندسازي مبتني بر ارزشهاي جامعه انقلابي' پرداخته است.
رييس ستاد كل نيروهاي مسلح در فصل چهارم تازه ترين اثر خود با عنوان ' بررسي و فراتحليل فرهنگ جهادي ' ، سطوح برخورداري از شاخص هاي موفقيت هاي عمل جهادي در قالب طرح هاي ملي، از جمله 'جهادسازندگي'، 'جهاد علمي'، 'جهاد نرم دفاعي (نهضت نرم افزاري اسلامي در برابر تهاجم فرهنگ غرب)'، 'جهاد فرهنگي'،' جهاد اقتصادي ' و 'جهاد دانشگاهي' را مورد بررسي قرار داده است.
سرلشكر فيروز آبادي در پايان اين كتاب نتيجه گيري كرده است كه گفتمان ها هميشه در بستر و آغوش ايدئولوژي به دنيا مي آيند و رشد و پرورش مي يابند و اين كه عمر يك گفتمان چقدر باشد، در كنار عوامل ديگر ، قدرت بازتوليد نظام معنايي توسط گفتمان بسيار مهم است ، به گونه اي كه هرگاه گفتماني از بازتوليد خود عاجز شود و قدرت معنا بخشي خود را از دست بدهد، از همان زمان در سراشيبي سقوط قرار مي گيرد و سرانجام از ميدان كنار مي رود و يكي از گفتمان هاي رقيب جايگزين آن خواهد شد.
کد خبر 57317
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۵
كتاب 'از جهاد تا جهاد' گفتمان فرهنگ جهادي در انقلاب اسلامي اثري جديد از سردار سرلشكر بسيجي 'سيدحسن فيروزآبادي' رييس ستاد كل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران منتشر شد.