وی عملیات موسوم به سانگری را «کاملا موفقیت آمیز» خواند و اعلام کرد: در اوایل دسامبر 2013 میلادی (آذر 92) به دلیل بروز هرج و مرج و کشتاری که پس از آن در این کشور به راه افتاد، در مورد این ماموریت تصمیم گرفتم.
خروج نیروهای فرانسوی از آفریقای مرکزی اواخر ماه دسامبر آینده پایان می گیرد. به گفته نزدیکان اولاند، اکنون حدود 650 سرباز فرانسوی در چارچوب عملیات سانگری فعالیت دارند و این در حالی است که شمار این افراد در ابتدای ماموریت، بیش از دو هزار و 500 نفر بود.
اولاند روز گذشته اعلام کرد: ارتش ما به جبهه های دیگری در منطقه «ساحل» و همچنین سوریه و عراق، فراخوانده شدند. همچنان که کشور ما هنوز با تهدید تروریستی مواجه است.
وی افزود: فرانسه در قالب ماموریت سازمان ملل (مینوسکا) و ماموریت اروپایی همواره در آفریقای مرکزی است و خواهد ماند.
لوفیگارو نوشت: این در حالی است که نیروهای فرانسوی بارها به سوء استفاده جنسی از کودکان در آفریقای مرکزی متهم شده اند و هنوز پرونده اتهاماتشان در دستگاه قضائی کشورشان باز است.
فرانسوآ اولاند پیشتر دوبار در دسامبر 2013(آذر/دی 92) و فوریه 2014 (بهمن/ اسفند 93) به جمهوری آفریقای مرکزی که از مستعمرات سابق فرانسه است، سفر کرده بود.
وی این بار در دیدار با همتای آفریقایی خود که در انتخابات فوریه گذشته (بهمن/ اسفند 94) پیروز شد، گفت: بار دیگر و زمانی که انتقال سیاسی در این کشور صورت گرفته و ثبات به آن بازگشته است به این کشور بازگشتم. امنیت بدون توسعه و توسعه بدون امنیت محقق نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، فرانسه به تازگی از افزایش نیروهایش در ساحل عاج نیز خبر داده است. نیروهای فرانسوی در ساحل عاج ممکن است از طریق فرودگاه بین المللی ابیجان برای تقویت قوا در منطقه «ساحل» و پشتیبانی از عملیات «برخان» در این منطقه اعزام شوند.
هدف عملیات برخان که به بهانه ای برای باقی ماندن نیروهای فرانسوی در کشورهای آفریقایی تبدیل شده، برقراری ثبات در منطقه ساحل و مبارزه با تروریسم اعلام شده است. این عملیات زمینه حضور سه هزار و 500 سرباز فرانسوی را در کشورهای آفریقایی مالی، موریتانی، نیجر، چاد و بورکینافاسو فراهم کرده است.
این در حالی است که شمار نیروهای فرانسوی در کشور جیبوتی نیز قابل توجه است و این کشور همچنان پایگاه اصلی فرانسه در آفریقا به شمار می رود.