کد خبر 573711
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲

آنچه در این مطلب می خوانید تنها بخشی از اطلاعات راجع به ترکیبات سمی، خطرناک و مضر پیرامون زندگی ماست که متاسفانه بر حسب عادات نادرست اکتسابی، کمتر به آن توجه نموده و یا به خاطر مشغله های زندگی امروز گاهی اجتناب از آن ناممکن به نظر می آید.

به گزارش مشرق، با توجه به افزایش میزان سرطان و بیماری های صعب العلاج دیگر در این سال ها، نقش تغذیه و توجه به آن در پیشگیری از این بیماری ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

امید است با رعایت هر چه بیشتر این موارد، بتوانیم در پرتو غذاهای پاک و سالم، زندگی توأم با سلامتی داشته و به کمالات انسانی و رضای الهی نائل شویم.
 
سرخ کردن
 
با سرخ کردن دمایی بالاتر از 150 درجه سانتیگراد به وجود می آید که باعث می شود بخش عمده ای از املاح معدنی، ویتامین ها و آنزیم های مهم و مفید غذایی از بین برود. غذاها در اثر سرخ کردن، دیر هضم شده، سیستم گوارش بدن را مختل و آن را خسته و فرسوده می کند.
توصیه می شود به جای آن از کباب، بخارپز یا آب پز کردن غذاها استفاده شود.
 
در مطالعه ای که در سال 1385 در استان گلستان صورت گرفت، مشاهده شد که در کسانی که بیشتر غذاهای خود را به صورت سرخ کرده مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و مقعد بیشتر است.
 
نوشیدنی های صنعتی

این نوشیدنی ها باعث پوسیدگی دندان ها، چاقی، سوء تغذیه، سنگ کلیه، چین و چروک پوست، پوکی استخوان، بیماری های کبدی، دیابت، آلرژی، کاهش حافظه، بیماری های قلبی عروقی و ... می شود.

علاوه بر رنگ ها، اسانس ها، شیرین کننده های مصنوعی و مواد ناسالم دیگر به کار رفته در آبمیوه ها و نوشیدنی های صنعتی، بسیاری از آنها در بطری های پلاستیکی هستند که این بطری ها دارای ماده ای به نام بیسفنول A هستند. این ماده مختل کننده عملکرد غدد درون ریز است که ممکن است بر روی عملکرد تیروئید در انسان، به خصوص در جنین اثر داشته باشد.
 
این ماده همچنین ممکن است نیمه عمر T4 سرم را از طریق فعال نمودن آنزیم های کبدی کاهش دهد. این ماده بایستی از رژیم غذایی حذف شود. امروزه استفاده از نوشیدنی های انرژی زا در بین مردم به خصوص جوانان و نوجوانان بسیار متداول شده است. تحقیقات نشان می دهند که در ترکیب برخی از این نوشابه ها، کافئین با مقادیر بالا و عصاره گیاه گوارانا وجود دارد که اعتیادآور است.
 
کافئین به سرعت بعد از مصرف نوشیدنی جذب شده و به بافت های بدن می رسد. کافئین با مقادیری که در این نوشابه ها موجود است، می تواند باعث ایجاد علایمی از قبیل تهوع و تپش قلب در فرد مصرف کننده شود که بیماران قلبی یا دارای سابقه تشنج در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مصرف زیاد نوشابه های انرژی زا موجب تهوع، اسهال و استفراغ، نفخ، دل درد، بی خوابی، ناراحتی های معده و تحریک پذیری می شود. این نوشابه ها با مقادیر بالای انرژی معمولا حاوی سطح بالایی از مواد قندی می باشند و می توانند باعث بروز چاقی، پوسیدگی دندان و عوارض دیگر شوند.
 
توصیه می شود به جای نوشیدنی های صنعتی از انواع شیرهای گیاهی مانند شیر بادام، شیر گردو، شیر پسته، شیر فندق، شیر خرما و غیره یا از انواع شربت های طبیعی نظیر شربت عسل یا آب لیمو ترش تازه، شربت عسل با عرق بهار نارنج، شربت شاه توت، شربت توت فرنگی، انواع دم کرده های گیاهی سنتی و ... استفاده شود.
 
بستنی و فالوده صنعتی

یخ موجود در بستنی، فالوده، یخمک، نوشمک و غیره می تواند باعث دیسک کمر، ضعیف شدن اعصاب رحم، سقط جنین، نازایی، ضعف سیستم مغزی نخاعی و غیره شود. کربوکسی متیل سلولز موجود در بستنی که در کارخانه های صنعتی به عنوان حجم دهنده و تغلیظ کننده، به جای پودر ثعلب به کار می رود، می تواند باعث بیماری صرع، دردهای شدید ناحیه لگن به خصوص درد دوران عادت ماهیانه و ... شود.

توصیه می شود به جای آنها از فالوه و بستنی های سنتی استفاده شود.
 
آب یخ

نوشیدن آب یخ، تغییر ناگهانی در دمای بدن و معده ایجاد کرده باعث غلیظ شدن شیر معده، از دست رفتن املاح موجود در خون و عدم تعادل سدیم و پتاسیم در بدن شده که می تواند منجر به صدمه به سیستم عصبی و کبد و کلیه شود.

طب سنتی، یخ را سودازا دانسته. حتی اگر درون آب ذوب شود باعث بسیاری از بیماری های سوداوی می شود. توصیه می شود به جای آن از آب خنک به همراه یک عدد لیموترش تازه استفاده شود. برای اخنک کردن آب می توان از یخچال یا آب سردکن های دو جداره که در فضای داخلی آن یخ قرار می گیرد (یخ با آب تماس ندارد) استفاده کرد.
 
مرغ ماشینی

استفاده از مرغ ماشینی به چند علت توصیه نمی شود:
 
1- مرغ های ماشینی در فضای سربسته زندگی کرده و به دلیل محرومیت از نور آفتاب و بیداری مداوم (45 تا 50 روز) اسید لاکتیک فراوان در بدن آنها ذخیره می شود که در نتیجه استفاده از این مرغ ها، اسید لاکتیک بدن بالا رفته و باعث مسمومیت می شود. یعنی آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH) در افرادی که مرتب مرغ مصرف می کنند بالا رفته و حالت هایی چون افسردگی، ترس، اضطراب و دیدن کابوس را موجب می شود.
 
2- مرغ ها با تزریق هورمون رشد، به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و فرایند رشد طبیعی خود را طی نمی کنند که این باعث کاهش ارزش غذایی آنها می شود.
 
3- استفاده از هورمون های استروژن و تستوسترون در مواد تغذیه ای حیوانات، می تواند باعث بلوغ زودرس در انسان شود. هر چه سن بلوغ و یائسگی پایین باشد، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. این موضوع می تواندی کی از عوامل افزایش سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان باشد.
توصیه می شود در صورت امکان از مصرف آنها به خصوص پوست و جگر مرغ دوری کرده و به جای آن از مرغ محلی و دیگر پرنده های خانگی استفاده شود.
 
نکته: پرنده هر چه بلندپروازتر باشد و از غذاهای طبیعی و متنوع طبیعت استفاده کرده باشد، گوشت آن گرم تر است.

منبع : روزنامه جام جم