کد خبر 574294
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹

با وجود فرصت کوتاهی تا بازی‌های المپیک 2016 باقی مانده، اما حاشیه‌های فدراسیون‌های بدون رئیس همچنان به قوت خود باقی است.

به گزارش مشرق، دولت جدید که روی کار آمد محمود گودرزی به عنوان وزیر ورزش اعلام کرد یکی از اولویت‌هایش برگزاری انتخابات فدراسیون‌هایی است که مدت‌هاست با سرپرست اداره می‌شوند و البته این کار توسط معاونت قهرمانی انجام شد، اما وقتی به سرپرستی طولانی مدت برخی از فدراسیون‌ها نگاهی بیندازیم می‌بینیم در دوره جدید وزارت ورزش هم مشکلاتی در برگزاری برخی از انتخابات وجود داشت و در تعدادی از فدراسیون‌ها شاهد طولانی مدت دوره سرپرستی بودیم که بعضاً مشکلاتی را هم به وجود آورد.

کم نیستند تعداد فدراسیون‌هایی که در دوره گودرزی نیز با سرپرستی به صورت طولانی مدت اداره شدند. نکته بارز این مثال‌ها را می‌توان در فدراسیون‌های اسکی، تنیس روی میز، جودو، پزشکی ورزشی، دوومیدانی و قایقرانی و حتی مدیریت باشگاه های استقلال و پرسپولیس که هواداران میلیونی دارند، دید.

دوره سرپرستی در اسکی با حضور ناصر طالبی یک سال طول کشید، در تنیس روی میز 10 ماه، در پزشکی ورزشی اسدی 6 ماه فعالیت داشت و بعد از آن محمد تقی‌خانی روی کار آمد و 8 ماه بعد از آن بالاخره انتخابات برگزار شد.

* جودو بدون رئیس ناک‌اوت شد!

اما حاشیه‌های این روزهای فدراسیون بدون رئیس در جودو بیش از سایر فدراسیون‌ها نقل محافل خبری شده است. جودو رشته‌ای المپیکی است که این روزها با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو شده و وزارت ورزش هم به این نکته توجه نمی‌کند در فاصله کمتر از 3 ماهی که به بازی‌های المپیک باقی مانده به جای سوهان روح ورزشکاران شدن، باید آرامش را ایجاد کند تا ملی‌پوشان ایران بدون دغدغه سهمیه المپیک بگیرند.

حاشیه‌های ایجاد شده در نتایج ورزشکاران در مسابقات گرندپری کاملا مشخص بود. ورزشکاران یکی پس از دیگری در گردونه رقابت‌ها کنار رفتند و سهمیه‌ها نیز به خطر افتاد. در نهایت با اعلام فدراسیون جهانی 3 سهمیه برای ایران قطعی شد.

محمد رستگار رئیس سابق فدراسیون جودو در مردادماه سال گذشته از سمت خود استعفا کرد و بعد از آن بود که کم کم حاشیه‌ها شروع شد. البته مدت‌ها طول کشید تا وزارت ورزش استعفای رستگار را قبول کند و بالاخره آذرماه سال 94 این اتفاق افتاد و رشید خدابخش به عنوان سرپرست فعالیتش را آغاز کرد، اما اینجا پایان کار جودو نبود.

بعد از اعلام آغاز ثبت‌نام برای ریاست فدراسیون جودو، خدابخش که 5 ماهی را در این فدراسیون حضور داشت از سمت خود استعفا و برای ریاست ثبت‌نام کرد. وزارت ورزش هم بعد از این اتفاقات گواری را به عنوان سرپرست معرفی کرد.

* اسکی؛ عصر یخبندان در ایران

بعد از دوره طولانی مدت سرپرستی ناصر طالبی در اسکی، بالاخره انتخابات برگزار شد و وی بر مسند قدرت نشست، اما نه تنها با ریاست وی حاشیه‌ها کاهش نیافت، بلکه وی در مدت یک سالی که در فدراسیون اسکی حضور داشت، علاوه بر بدهی‌هایی که ایجاد کرده بود، نتوانست حتی یک مسابقه بین‌المللی را که در تقویم جهانی به ثبت رسیده بود را برگزار کند.

بعد از استعفای دسته جمعی مربیان و روسای کمیته‌های مختلف، طالبی فرار را بر قرار ترجیح داد تا دوباره وزارت ورزش سرپرستی را برای فدراسیون انتخاب کند. احمد سعادتمند بعد از سرپرستی طولانی مدتش در تنیس روی میز این بار به اسکی آمد تا شرایط را برای برگزاری انتخابات فراهم کند، اما بعد از 2 ماه تشخیص داد که بهترین راه این است تا نامزد ریاست شود.

* کاراته؛ رئیس از جاده کویر می‌آید؟

علیرضا سمندر رئیس فدراسیون کاراته اواخر مهرماه 94 از سمت خود کنار رفت و یک روز بعد از آن سیدحسن طباطبایی به عنوان سرپرست معرفی شد. حالا بیش از یک سال از دوره سرپرستی فدراسیون کاراته می‌گذرد، اما همچنان خبری از برگزار انتخابات نیست. اسفندماه ثبت‌نام از نامزدهای ریاست فدراسیون انجام شده حالا باید دید وزارت ورزش چه زمانی را برای انتخابات مشخص می‌کند.

در دوره سرپرستی طباطبایی شرایط مساعدی در فدراسیون برقرار بوده، اما این موضوع مانند آتش زیر خاکستر است چرا که بعد از آمدن رئیس جدید موجی از انتقادات به راه می‌افتد. شنیده شده یکی از گزینه‌ها که به شدت مورد تایید وزارت ورزش هم قرار گرفته از جاده کویری به سمت تهران است، اما مخالفان زیادی هم دارد که با روی کار آمدنش حاشیه‌ها کم نخواهد بود.


یکی از ایراداتی که مسئولان وزارت ورزش از دوره قبلی می‌گرفتند طولانی مدت بودن دوره سرپرستی بود، اما به نظر می‌رسد در این دوره نیز این موضوع به خوبی مدیریت نشد، به همین دلیل با حاشیه‌هایی که به وجود آمد در برخی از رشته‌ها حتی خطر تعلیق هم مطرح شد. حالا باید دید وزارت ورزش در این فاصله حدود 80 روزی که به بازی‌های المپیک مانده چطور می‌تواند این موضوع را مدیریت کند تا فدراسیون‌ها از بحران خارج شوند.

علاوه بر فدراسیون‌ها، باشگاه های بزرگ استقلال و پرسپولیس نیز مدتی طولانی است که با سرپرست اداره می‌شوند. قانونی که در عرف بین الملل خلاف است و همچنان هواداران میلیونی سرخابی ها بعد از گذشت یک فصل پر فراز و نشیب منتظر هستند تا ببینند چه کسی مدیر عامل باشگاه‌هشان می‌شود.

نصرالله سجادی، معاون حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان مسئولیت پیگیری امور این دو باشگاه را بر عهده دارد که با سکوت بی پایانش خیلی راحت فقط این پست و سمت را یدک می کشد و خبری از آخرین تصمیم‌ها حتی ارائه برنامه‌ریزی ها برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دیده یا حتی شنیده نمی‌شود.
منبع: فارس