کد خبر 575924
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۵

رئیس هیئت مذاکره کننده یمن در گفتگوهای کویت تاکید کرد که خواسته های غیر منطقی هیئت مذاکره کننده ریاض مانع از پیشرفت گفتگو های صلح در کویت می شود.

به گزارش مشرق،"محمد عبدالسلام" رئیس هیئت مذاکره کننده انصار الله یمن در مذاکرات صلح کویت در گفتگو تسنیم به ذکر برخی از جزئیات اینی دور از گفتگو ها پرداخته و گفت: هیئت گفتگو کننده ریاض روز گذشته جلسه گفتگو در خصوص ریاست جمهوری را به این دلیل که مایل به پیشرفت در این مذاکرات نبوده و خواهان تحمیل کردن نظرات خود به ما بود را ترک کرد. جلسه ای که روز گذشته برگزار شد چهار برنامه در دستور کار خود داشت که عبارت بودند از بحث و گفتگو در خصوص کمیته نظامی، ضمانت های سیاسی، ضمانت های محلی و ضمانت های بین المللی.

وی روند آخرین جلسه منعقد شده را تشریح کرد و گفت: طی این جلسه در خصوص ماموریت های کمیته نظامی گفتگو کردیم اما زمانی که موضوع بحث به نحوه اجرایی کردن آن رسید کار گره خورد، آنان می‌گویند عبد ربه منصور هادی باید این کمیته را تشکیل دهد، انصار الله ممانعتی برای تصویب این بند ندارد اما از نظر ما باید این امر ضمن بسته تضمین‌های سیاسی قرار گیرد.

رئیس هیئت مذاکره کننده انصار الله  در خصوص دغدغه های هیئت گفتگو کننده یمنی در قبال تشکیل کمیته های نظامی گفت: این کمیته چه صلاحیت هایی خواهد داشت و منصور هادی در این کمیته از چه صلاحیت هایی برخوردار خواهد بود ونقش او در اینده یمن چگونه خواهد بود؟ علی رغم اینکه سازمان ملل خواستار ورود به موضوع ضمانت های اجرایی شده بود طرف مقابل راضی به گفتگو در خصوص آن نشد.

حتی در صورت توافق بر بازگشت منصور هادی باید اختیاراتش محدود شود

محمد عبدالسلام در ادامه به موضوع دیگری از گفتگو ها میان طرفین اشاره کرد و در این خصوص توضیح داد: آنان تلاش کردند تا بهانه جویی کرده و گفتند تا زمانی که منصور هادی دستوری در خصوص کمیته نظامی صادر نکند نمی‌توانند وارد این موضوعات شوند؛ زیرا از نظر آنان وی رئیس جمهوری مشروع یمن است، به آنان گفتیم که موضوع بحث مشروعیت وی نیست بلکه در خصوص محدوده اختیارات او سخن می‌گوییم، منصور هادی یکی از طرف های درگیر است و حتی اگر بار دیگر بر ریاست او به توافق رسیدم باید اختیاراتش محدود و مشخص باشد تا بار دیگر مورد هدف قرار نگیریم.

وی در خصوص ترک مذاکرات از سوی هیئت ریاض گفت: هیئت ریاض از ابتدا آماده ترک مذاکرات بود و فورا از گفتگو ها خارج شدند، مسئولیت تمام امور بعدی برعهده آنان خواهد بود، به نظر ما گروه مذاکره کننده و پشتیبانانشان اعتنایی به صلح ندارند.

او در خصوص آینده گفتگو ها توضیح داد: گمان می کنم که گفتگو ها مجددا از سر گرفته خواهند شد و این مسئله به جدیت طرف مقابل و اینکه تا چه میزان می تواند مرحله صلح پیش رو را درک کند باز می گردد.

تصمیم برای صلح یا جنگ در دست آمریکا و عربستان است

عبدالسلام درباره تیم مذاره کننده ریاض گفت: به طور حتم هیئت مذاکره کننده مقابل از خود اختیاری ندارد و تصمیم گیر اصلی برای آنان سعودی ها و آمریکایی ها هستند و این کشورها اختیار صلح و یا جنگ را در دست دارند، آنان می توانند برای رسیدن به راه حل به نمایندگان خود در گفتگو ها فشار وارد کنند.

زیاده خواهی طرف مقابل مانع از پیشرفت گفتگو ها می شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود زیاده خواهی طرف مقابل را مانع اصلی پیشرفت گفتگو ها دانسته و در این باره توضیح داد: مانع اصلی پیشرفت گفتگو ها این است که ما در خصوص حکومت سیاسی کشور گفتگو می‌کنیم اما آنان می‌خواهند بدون در نظر گرفتن جنگ و حوادث روی داده به جایگاه پیشین خود بازگردند، گویی که هیچ اتفاقی روی نداده است اما این صحیح نیست.

وی تاکید کرد: هم اکنون باید یک دولت وحدت ملی تشکیل شده و در خصوص اختیارات منصور هادی به توافق برسیم. باید مشخص شود مدت زمان انتقالی چقدر خواهد بود و گفتگوهای سیاسی مستقیم چگونه صورت خواهند گرفت و جزئیات مرحله انتقالی چگونه خواهد بود و تمام این موارد جزو امور اساسی مورد بحث هستند. طرف مقابل قصد دارند تا پس از عملی شدن شرط های غیر منطقی و غیر قابل اجرایشان در خصوص موارد فوق گفتگو کنند و تنها هدفشان از اینگونه موضع گیری ها استمرار سلطه ی آنان است.

گفتگو ها ممکن است یک هفته دیگر ادامه یابند

رئیس هیئت مذاکره کننده انصار الله در خصوص مدت زمان احتمالی باقیمانده از گفتگو ها گفت: به دلیل استمرار جنگ و حملات هوایی به خاک یمن صحیح نیست که گفتگو ها به طول بیانجامند و نباید این اتفاق روی دهد، گمان نمی‌کنم در صورتی که نیت طرف مقابل برای پایان دادن به جنگ و محقق شدن صلح صادقانه باشد و ابتدا به ساکن بر سرموارد اصلی به توافق برسیم گفتگو ها بیش از یک هفته دیگر به طول بیانجامند.