گروه سیاسی مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
******
دستنوشته رهبر معظم انقلاب در عکس سردار شهید ناظری
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب نوشتهای را در تجلیل از شهید محمد ناظری روی عکس آن سردار شجاع و مؤمن مرقوم کردند. متن دستنوشته رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
رحمت و رضوان بر شهید عزیز، سردار شجاع و مؤمن که عمر خود را در جهاد فداکارانه گذرانید و جوانان و مجاهدان بسیاری تربیت کرد. خداوند او را با شهدای صدر اسلام محشور فرماید.
سید علی خامنهای
سردار رشید اسلام دریادار پاسدار محمد ناظری فرمانده یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه در منطقه نازعات و جانباز فداکار دفاع مقدس، هفته گذشته به شهادت رسید.
واکنش سخنگوی قوه قضائیه به دیدار بحث برانگیز فائزه هاشمی
معاون اول قوه قضائیه گفت: دیدار فائزه هاشمی با یکی از اعضای فرقه بهائیت زشت و قبیح بوده است. به گزارش «ایران»، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید سازمان قضایی نیروهای مسلح در جمع خبرنگاران گفت: کار فائزه هاشمی زشت و قبیح بود و با آن طبق قانون برخورد میشود. تا جایی که رصد کردم بسیاری از مردم و علما و شخصیتها این کار را تقبیح کردند و زشتتر از آن، این بود که حتی پدرشان هم سفارش کردند، اما او عذرخواهی نکرد.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی هر جرمی را که اتفاق بیفتد به طور مقتضی دنبال میکند.
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با دستگیری زنی در آلبانی که گفته میشود از عوامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی است، گفت: متأسفانه رسانههای مختلف یک حدس و گمانهایی در مورد برخی مسائل دارند و آن را به عنوان خبر منتشر میکنند که چیز خوبی نیست. وی افزود: کماکان دستگاه ذیربط دنبال او هستند و چون در حد اتهام است تحت تعقیب قرار گرفته و اگر انشاءالله مسترد و در اینجا محاکمه شد شما در جریان قرار خواهید گرفت. گفتنی است، با حکم آیت الله آملی لاریجانی، محسنی اژه ای نماینده قوه قضائیه در شورای نظارت بر صدا و سیما شد.
عملکرد روزنامه ایران در قبال رئیس مجلس
روزنامه ایران این روزها تلاش میکند وانمود نماید که دولت و رئیسجمهور برای تعیین ریاست مجلس دهم به فرد خاصی نظر دارند.
این روزنامه علاوه بر این، به آیتالله هاشمی رفسنجانی هم چنین نسبتی داده درحالی که هم رئیس جمهور، هم سخنگوی دولت و هم آیتالله هاشمی رفسنجانی اعلام کردهاند کسی حق ندارد از بیرون در زمینه انتخاب رئیس دخالت کند و این، حق نمایندگان مردم است که رئیس مجلس را تعیین کنند.
روزنامه ایران بهتر است برای رعایت اعتبار دولت، امانتداری را رعایت کند و به نزدیکان نسبتهائی که خود آنها قبول ندارند، ندهد.
نقش ترکیه در تسلیح تروریستهای خانطومان
پایگاه امنیتی «دبکا فایل» اسرائیل اطلاعات تازهای از نقش ترکیه در تسلیح تروریستهای فعال در منطقه خان طومان منتشر کرده است. به گزارش پایگاه خبری شبکه «العالم»، «دبکا فایل» نوشت تروریستها توسط ترکیه، و با حمایت مالی عربستان، به موشکهای ضد تانک «میلان» مجهز شدهاند.
این پایگاه، افزود ایرانیها تا پیش از حادثه خان طومان تصور نمیکردند که تروریستها به چنین موشکهایی دست یافته باشند. موشکهای ضد تانک میلان، ساخت فرانسه و از نوع هدایت شونده هستند که علاوه بر تانکها میتوانند اهداف ثابت را نیز هدف قرار دهند. دبکا فایل، در ادامه مدعی شد اگر تروریستها بتوانند همچنان به تسلیحات پیشرفتهای مانند موشکهای ضد تانک و هواپیما دست یابند، به «یک نیروی نظامی قویتر از ارتش سوریه، حزبالله و نیروهای ایرانی در سوریه تبدیل خواهند شد»!
مالدیو روابطش با ایران را قطع کرد
جزیره 328 هزار نفری مالدیو، دیروز چهارشنبه به پیروی از عربستان و با دریافت رشوه از آلسعود، روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد.
وزارت خارجه مالدیو، در بیانیهای اتهامات عربستان سعودی علیه ایران مبنیبر اینکه سیاستهای ایران در خاورمیانه و برای صلح و امنیت منطقه مضر است را تکرار کرد. مالدیو کشوری است جزیرهای در اقیانوس هند واقع در جنوب غربی هند که جمعیت آن 328 هزار نفر است.
همجنسگرائی عملاً در ارتش آمریکا رسمیت یافت
درپی معرفی یک همجنسگرا توسط باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، به عنوان معاون جدید نیروی زمینی وزیر دفاع آمریکا که در شهریور ماه گذشته صورت گرفت، سنای آمریکا دیروز این اقدام را تایید کرد و «اریک فانینگ» نخستین همجنسگرا در تاریخ آمریکا است که عهدهدار این سمت میشود.
به گزارش شبکه ان بیسی «چاد گریفین» رئیس کمپین حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد: «امروز، تایید تاریخی اریک فانینگ بعنوان معاون جدید نیروی زمینی وزارت دفاع آمریکا نمایانگر تداوم پیشرفت به سوی عدالت و برابری در نیروهای مسلح کشور ما است».
وی در سمت معاون نیروی زمینی وزیر دفاع آمریکا در واقع رئیس غیرنظامی نیروی زمینی آمریکا محسوب میشود که به همراه رئیس ستاد ارتش آمریکا مسئولیت هدایت این نیروها را برعهده دارد.
براساس گزارشها همجنسگرایی فانینگ مخفی نبوده و وی معاون بنیاد «پیروزی برای همجنسگرایان زن و مرد» است. اوباما در سال 1389 دستور لغو قانونی را داد که براساس آن همجنسگرایان اجازه نداشتند در نیروهای مسلح درباره گرایشات جنسی خود مطلبی بیان کنند و در خرداد سال گذشته نیز دیوان عالی آمریکا به ازدواج همجنسگرایان در این کشور رای مثبت داد.
نبايد دور خودمان خط بكشيم
يك مرجع تقليد گفت: عقيده ما بر اين نيست كه دور خود را خط كشيده و با ديگر كشورها ارتباط نداشته باشيم؛ ولي بايد عزت و ذلت را نيز در نظر بگيريم. آيتا... مكارم شيرازي تاكيد كرد: بايد بدانيم كه زن، زندگي، فرزند، مال و اموال هميشگي نيست و حساب و كتابي در كار است كه روزي بايد پاسخگو باشيم.
وي اظهار داشت: برخي از اسم مردن وحشت دارند؛ چراكه به زندگي دل بستهاند و فكر ميكنند رفتن از دنيا براي ديگران است. آيتا... مكارم با اشاره به فراز پاياني اين سفارش، ابراز داشت: عزت و آبروي كشور به اين است كه وابسته به ديگران نبوده و دست نياز به سوي ديگران دراز نكند. وي خاطرنشان كرد: بيچاره كساني هستند كه وابستگي اقتصادي، سياسي و فرهنگي دارند و اين حركت ذلت است.
شام به منتخبان براي رياست كميسيون
در راهروهاي مجلس شنيده شده كه با نزديك شدن به افتتاح مجلس دهم لابيها براي رياست و هيات رئيسه كميسيونهاي تخصصي مجلس بيشتر شده است. افكار نيوز نوشت؛ اخيرا برخي از منتخبان مجلس دهم براي كسب راي همكاران خود جهت تكيه بر رياست كميسيونها، رايزنيها را آغاز كردند كه اين رايزنيها حتي در خارج از مجلس هم انجام ميشود.
يكي از نمايندگان در همين رابطه گفت: اخيرا يكي از منتخبان مجلس دهم برخي از همكاران خود را به منزل خود دعوت كرده و شام داد. وي افزود: اين منتخب براي رياست يكي از كميسيونهاي تخصصي مجلس تلاش ميكند. اين نماينده افزود: افرادي كه براي رياست كميسيونها تلاش ميكنند، به منتخبان مجلس نائب رئيسي كميسيونها يا عضويت در هيات رئيسه كميسيونها را وعده ميدهند.
آمريكا: به برجام پايبند بودهايم
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفتههاي روانچي مبني بر نقض برجام از سوي آمريكا را تلويحا نادرست دانسته و گفته البته پايبند ماندن آمريكا به آنچه تعهدات برجامي ميداند، تا زمان متعهد ماندن كامل ايران ادامه خواهد داشت. پس از آنكه «مجيد تخت روانچي» معاون وزير خارجه ايران و از اعضاي تيم مذاكرهكننده از عدم پايبندي آمريكا به تعهدات برجامي خبر داد. سخنگوي فارسيزبان وزارت خارجه آمريكا گفت: «اين جواب من است؛ ايالات متحده تاكنون به همه تعهدات خود ذيل برجام متعهد بوده و اين رويه را تا زماني كه ايران هم اينگونه باشد، ادامه خواهد داد. »
جرايم انتخاباتي در نيروهاي مسلح نداشتيم
رئيس سازمان قضائی نيروهاي مسلح گفت: ما امسال جرم انتخاباتي در نيروهاي مسلح نداشتيم. شكرا... بهرامي در مراسم تكريم و معارفه رئيس جديد سازمان، گفت: منشور هشت مادهاي كه معاون قوه قضائیه مطرح كرد، حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت. وي درباره توجه به پيشگيري افزود: دوستان ما به تمام كلانتريها سركشي كردند و بعد از سركشي به كلانتريها، هم در مرحله اول انتخابات هم در مرحله دوم، مطالب را به عزيزان گوشزد كردند لذا ما امسال جرم انتخاباتي در نيروهاي مسلح نداشتيم.
لايحه بودجه ۹۵ تاييد شد
شوراي نگهبان لايحه بودجه سال ۱۳۹۵ كل كشور را با توجه به اصلاحات انجام شده مغاير با موازين شرع و قانون اساسي ندانست. لايحه بودجه سال ۱۳۹۵ كل كشور كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ بيست و هفتم ارديبهشت ماه يكهزار و سيصد و نود و پنج به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است؛ در جلسه مورخ۲۹/۰۲/۱۳۹۵ شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد.
تهران و مسكو روي اسد نفوذ دارند
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت كه تهران و مسكو اهرمهايي براي فشار بر دولت سوريه دارند و اميدواريم كه از آن به صورت سازنده استفاده كنند. جان كربي با اشاره به اينكه روسها از انتقال سياسي در سوريه و اجرايي شدن قطعنامه شوراي امنيت حمايت ميكنند، گفت: واضح است كه آنها روي اسد نفوذ دارند. آنچه ما از ايران انتظار داريم همان است كه از هر كشور ديگري كه در سوريه نقشي دارد، انتظار داريم تا از اين نفوذ خود براي حمايت از قطعنامه شوراي امنيت استفاده كنند.
فرد بازداشت شده درآلباني چه شد؟
معاون اول قوه قضائیه گفت: ديدار فائزه هاشمي با يكي از اعضاي فرقه بهاييت زشت و قبيح بوده است. حجتالاسلام والمسلمين محسني اژهاي در پاسخ به سوالي درباره برخورد قوه قضائیه با فائزه هاشمي در راستاي ديدار اخيرش با يكي از اعضاي فرقه بهاييت افزود: كار فائزه هاشمي زشت و قبيح بود و با آن طبق قانون برخورد ميشود. تا جايي كه رصد كردم بسياري از مردم و علما و شخصيتها اين كار را تقبيح كردند و زشتتر از آن، اين بود كه حتي پدرشان هم سفارش كردند، اما او عذرخواهي نكرد.
وي ادامه داد: دستگاه قضائی هر جرمي را كه اتفاق بيفتد بهطور مقتضي دنبال ميكند و بر اساس قانون با او رفتار ميشود. محسني اژهاي در ادامه در پاسخ سوال ديگري درباره دستگيري خانمي كه گفته ميشود از عوامل انفجار دفتر حزب جمهوري در اوايل انقلاب بود، گفت: متاسفانه رسانههاي مختلف از خودشان حدس و گمانهايي درباره برخي مسائل دارند و اين را به عنوان يك خبر منتشر ميكنند؛ اين چيز خوبي نيست.
وي افزود: درباره اين قضيه نيز از افرادي اسم بردند كه فلان كس دستگير شده يا فرضا فلان آقا دستگير شده است. طبق قانون كساني كه تحت تعقيب باشند و خارج از ايران باشند از طريق دستگاه قضائی و پليس اينترپل دنبال ميشوند و اين هم يكي از آن موارد است.
اين فرد اتهاماتي داشته و بر اساس اين اتهامات از مدتها قبل اقدام قضائی شكل گرفته و پليس او را دستگير كرده و الان آن طور كه شنيده ميشود در بازداشت آنها نيست، اما اين بدان معنا نيست كه او را ديگر رها كرده و دنبال نخواهد كرد. وي افزود: كماكان دستگاههای ذيربط دنبال او هستند و چون در حد اتهام است تحت تعقيب قرار گرفته و اگر انشاءا... مسترد و در اينجا محاكمه شد شما در جريان قرار خواهيد گرفت.
هاشمی: بنا ندارم خود را برای ریاست خبرگان مطرح کنم
هاشمیرفسنجانی میگوید، بنا ندارد برخلاف قبل نامزد ریاست مجلس خبرگان شود.
وی در مصاحبه با سایت آفتاب و درباره ریاست خبرگان گفت: اولا فضای خبرگان در آینده با تغییر چند نفر مثل سابق خواهد بود که سالی دوبار اجلاس رسمی و در هر اجلاس چند سخنرانی داشتند. در مورد ریاست خبرگان هم هرگونه که نمایندگان خبرگان تصمیم بگیرند، انتخاب خواهد شد. من که فعلا بنا ندارم خودم را برای ریاست مطرح کنم. برای اینکه اولا الان در همین جا کارم بیش از ظرفیت وجودی من است و کارهای زیادی داریم. در آنجا نیاز نیست که انسان رئیس باشد و همین که در خبرگان باشم، خوب است.
خبرگان کاری جاری آنگونه ندارد و فعلا سالانه 2 اجلاس دارد و معمولا هم سخنرانیهای پیش از دستور است و برنامه خاصی ندارد. البته بعضی از کارها را دبیرخانه خبرگان در قم انجام میدهد. الحمدلله فضای خبرگان به خاطر حضور بیش از 84 عالم مجتهد خوب است. ولی اگر خدای نکرده زمانی لازم باشد که اقدامی شود، اگر حضور داشته باشم، خیلی با ریاست فرق ندارد. البته باید ببینیم رقابتهایی که در آنجا هست، چگونه خواهد شد. باید اعتبار مجلس خبرگان حفظ شود.
پنجمین دوره مجلس خبرگان از روز چهارم خرداد در تهران آغاز به کار میکند.
در آخرین انتخابات ریاست مجلس خبرگان که 19 اسفند 93 برگزار شد، آیتالله یزدی با 47 رأی به ریاست انتخاب شد و هاشمی نتوانست بیش از 24 رأی کسب کند.
بنابر ارزیابیهای اولیه، خبرگان فعلی به مراتب حزباللهیتر و انقلابیتر از دوره چهارم است.
حکیمیپور: اصلاحطلبان ابتدا شورای شهر و سپس مجلس ششم را به بنبست کشاندند
عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران درباره عملکرد مدعیان اصلاحات معتقد است آنها ابتدا شورای شهر را به بنبست کشاندند و سپس سیاستبازی را به مجلس ششم کشاندند و آن را با بنبست مواجه کردند.
احمد حکیمیپور (عضو شورای شهر دوره اول و دوره فعلی تهران) در مصاحبه با شهروند با اشاره به تاریخچه اولین دوره شورای شهر میگوید: پس از اعضای نخستین دوره شورا نیز از گروههایی از ورود به شورای شهر دو فراکسیون نیروهای چپ یا همان پیرو خط امام و نیروهای کارگزاران تشکیل شد. آقایان دوزدوزانی، خسروی، لطفی و خانم وسمقی و نیروهای عضو جبهه مشارکت یعنی آقای حجاریان و خانم جلاییپور و از جنبش دانشجویی آقایان درودیان و اصغرزاده و بنده در فراکسیون نیروهای پیرو خط امام قرار گرفتیم. آقایان نوری، عطریانفر، علیزاده طباطبایی، فروزش، غرضی و خانم کدیور هم در فراکسیون طیف کارگزاران بودند که چند ماه بعد آقایان نوری، غرضی و خانم کدیور برای شرکت در انتخابات مجلس ششم از شورا رفتند و به جای آنها آقایان محمد حسین حقیقی، امیر عابدینی و سید منصور رضوی از اعضای علیالبدل وارد شورا شدند.
وی درباره شهرداری الویری در این دوره معتقد است: متأسفانه آقای الویری بیشتر مدیر کارتابلی بود، در صورتی که شهرداری مدیر میدانی میخواهد. من خودم جزو کسانی بودم که 6 ماه پس از انتخاب آقای الویری احساس کردم انتخابمان اشتباه بوده، آقای الویری با وجود تمام ویژگیهای مثبت و سوابق و امتیازات شخصیتی که دارد اما برای این کار مناسب نبود. احساس کردم آقای الویری که مسئولیت را قبول کرده، هیچ شناختی از این حوزه مسئولیت ندارد و اساساً وقتی هم برای شناخت حوزه مسئولیتش نگذاشته است... ما احساس میکردیم ماندن او خسارت است اما دوستان اصرار داشتند که استیضاح او برای حکمیت جریان اصلاحات خوب نیست... اما بعداً همان دوستانی که اجازه ندادند استیضاح رأی بیاورد، آقای الویری را تحت فشار گذاشتند که برود.
وی میافزاید: در این زمان تقریباً یک پیوندی بین طیف مشارکت و کارگزاران در شورا شکل گرفته بود... اینجا یک بحثهای دیگر است، همان معادلات پیوند مسائل شورا با ملاقات بیرونی و جریانی. آنها مصلحتی نگذاشتند استیضاح رأی بیاورد، اما ضعف الویری را هم قبول داشتند، بنابراین به دنبال حل مسئله به روش خودشان بودند، تا از طریق استعفا بتوانند روی گزینه بعدی هم چانهزنی کنند. از یک مقطعی دیگر دوستان کارگزاران و مشارکت با هم هماهنگ شده بودند و یک تقسیم کار پنهانی بین آنها شده بود و به نوعی یک توافق نانوشته بود که تصمیمات مربوط به شهرداری با کارگزاران است.
وی با اشاره به شهردار شدن ملک مدنی و اوجگیری ناکارآمدی میگوید: ما همواره معتقد بودیم فروش مازاد تراکم و درآمد شهرداری باید ضابطهمند باشد اما در تعطیلات عید 81 کسی با من تماس گرفت و پرسید قرار است فروش تراکم تعطیل شود، گفتم نه. گفت: الان تراکم دارد خرید و فروش میشود و شایع شده که قرار است فروش تراکم در هفت منطقه لغو شود.
آقای ملکمدنی این موضوع را به مناطق اعلام کرده بود و ما را در مقابل عمل انجام شده قرار داد و یک بحران در تهران به وجود آمد. قبل از اینکه ممنوعیت فروش تراکم اعلام شود، خیلیها مطلع و رفته بودند تراکم خریده بودند و شهردار با این تصمیم یکباره، خیلیها را منتفع و مردم را متضرر کرد، چرا که قیمت مسکن بالا کشید و کسانی هم که منتفع شده بودند آمدند پشت ملک مدنی و او در حقیقت حامیان سیاسی پیدا کرد.
حکیمیپور میافزاید: باید بررسی کرد در آن دوران چه کسانی تراکم خریدهاند؟ و یکشبه ره صد ساله را رفتند؟ خب حالا شما عضو شورا باشید چه کار میکنید، میتوان نسبت به حقوق پایمال شده مردم بیتفاوت بود؟ ما هم سریعاً اعلام کردیم این کار غیرقانونی است و این تصمیم از اختیارات شوراست، نه شهرداری. مگر میشود در مورد شهر تصمیم گرفت، آنهم بدون نظر شورا؟ بالاخره این شد منشأ یک کشمکش سنگین میان ما و شهردار و هر وقت هم میخواستیم این موضوع را به عنوان یک دستور جلسه مطرح کنیم، دوستان مدافع شهردار نمیگذاشتند و با آبستراکسیون نمیگذاشتند جلسات شورا برگزار شود. ملکمدنی کارهای نبود و تصمیمات از جای دیگری گرفته میشد. او شورا را به آشوب کشاند و مردم معترض جلوی شورا تجمع کردند تا... اینکه سرانجام هیئت مرکزی حل اختلاف، رأی به انحلال شورا داد.
حکیمیپور درباره عملکرد اصلاحطلبان میگوید: کار اصلاحطلبان خودزنی نبود. من تعبیرم این است که جریان اصلاحات کلت را برداشت گلنگدن را کشید و گذاشت تو مغز خودش، انحلال شورا خودزنی نبود، خودکشی بود، بعد هم تمام این موضوع را گردن جنجال در شورا میاندازند. من میخواهم این را بپرسم که جنجال در شورای شهر بیشتر بود یا مجلس ششم؟ که یک سال و نیم بعد از شورا هم ادامه داشت. آنها از درگیریهای داخلی شورا درس نگرفتند و مجلس را به بنبست کشاندند.
اگه بشه دهان منتقدان بسته بشه چی میشه!
دولت برای بستن دهان منتقدان و بستن نشریات منتقد خیز برداشته است.
به گزارش رجانیوز، هیئت نظارت بر مطبوعات که ترکیب اصلی آن را چهرههای دولتی تشکیل میدهند، در جلسات اخیر خود به دنبال توقیف مجدد هفتهنامه 9 دی و اعمال فشار بر برخی از رسانهها و پایگاههای اطلاعرسانی منتقد دولت از جمله رجانیوز بوده که البته تاکنون موفق به حصول نتیجه نشده است. هیئت نظارت بر مطبوعات سال گذشته هفتهنامه لثارات را به دلیل انتقاد از معاون رئیس جمهور لغو مجوز کرده بود که این رسانه با پیگیری حقوقی، حکم هیئت نظارت را باطل و مجدداً منتشر گردید.
مهمترین دلایلی که برای توقیف این هفتهنامه پرتیراژ بیان شده، انتقادات آن از سیاستها و عملکرد دولت روحانی است و این در حالی است که در برخی از نشریات همواره چهره خبیث شیطان بزرگ تطهیر و بزک میشود و در مواردی نسبت به اصول انقلاب و اسلام تشکیک شده است.
هفتهنامه 9 دی تاکنون چهار بار توقیف شده که هر چهار بار هم این هفته نامه در دادگاه تبرئه و مجدداً منتشر شده است. از چهار بار توقیف 9 دی، یک بار آن در دولت احمدینژاد و سه بار دیگر در عمر سه ساله دولت حسن روحانی و مهمترین دلیل آن نقد توافقنامه برجام بوده است. مطابق آنچه در رسانهها اعلام شده، بعد از آخرین توقیف هفتهنامه 9 دی و تبرئه این نشریه در دادگاه، مدیر مسئول 9 دی به دلیل توقیفهای بیدلیل این نشریه که نوعی اعمال فشار به آن و برخلاف قانون مطبوعات است، از رئیس هیئت نظارت بر مطبوعات (وزیر ارشاد) به دادگاه شکایت کرده بود.
رئیس دولت در طول سه سال گذشته همواره از لزوم نقد سخن گفته تا جایی که در نمایشگاه مطبوعات سال گذشته از لزوم نقد «امام مسلمین» هم سخن گفت! و ادعا کرد: دولت، قوه قضائیه، مجلس و حتی «امام مسلمین» هم باید نقد شوند. حسن روحانی همواره از تحمل منتقدان نیز سخن میگوید اما تاکنون به دلیل 50 بار استفاده از الفاظ نامناسب نسبت به منتقدان، کارنامه خوبی از خود به یادگار نگذاشته است.
ریزش 63 نفری در سقوط آزاد فراکسیون اصلاحطلبان
فراکسیون اصلاحطلبان در اولین قدم تشکیل به شکل اساسی وزن کم کرد و 168 نفر ادعایی به 105 نفر تنزل یافت.
آن گونه که نشریات زنجیرهای خبر دادهاند در نشست سهشنبه این فراکسیون 105 نماینده حضور یافتهاند و عارف رئیس فراکسیون شده است. اصلاحطلبان در حدود 3 ماه پس از انتخابات و در یک عملیات روانی گل درشت(!) علیالدوام ادعا میکردند بیشمارند و اکثریت مجلس را به دست آوردهاند و بالای 168 کرسی از 290 کرسی را از آن خود کردهاند. احتمال میرود این فراکسیون حتی در نشستهای بعدی با ریزشهای بیشتری هم مواجه شود.
این در حالی است که فراکسیون اصولگرایان جلساتی با حضور 135 و 144 عضو برگزار کرده و حدود 40-50 نفر نیز منفرد و مستقل از دو فراکسیون هستند.
بدین ترتیب آرزوی ریاست عارف بر مجلس نیز تقریباً منتفی شده و این در حالی است که مدعیان اصلاحطلبی همین عارف را هم اصلاحطلب بدلی و قلابی توصیف کردهاند.
مدیر ارشد جاسوسی سفیر فرانسه در تهران شد
سفیر جدید فرانسه در تهران، عنصر اطلاعاتی و جاسوسی ارشد از آب درآمد. کشورها غالبا از پذیرش مهرههای ارشد اطلاعاتی کشور مقابل به عنوان سفیر پرهیز میکنند.
فرانسوا سنمو اخیرا استوارنامه خود را به عنوان سفیر جدید فرانسه تقدیم روحانی کرد اما به گزارش رادیو فرانسه فرانسوا سنمو که 59 سال دارد، از سال 2012 تا 2014 به عنوان مدیر بخش اطلاعات در سازمان امنیت خارجی فرانسه خدمت کرده است. وی عربیدان و کارشناس جهان عرب محسوب میشود. او در سالهای هشتاد میلادی در تونس تدریس کرده و سپس از جمله در امان و بیروت ماموریت داشته. وی همچنین سفارت فرانسه را در لائوس به عهده داشته است.
رادیو فرانسه افزود: چهار سال قبل، هنگامی که وی به مدیریت اطلاعات منتقل شد، روزنامه فیگارو او را به ویژه متخصص سوریه و لبنان معرفی کرد. اداره اطلاعات که در کانون «مدیریت کل امنیت خارجی» قرار دارد، وظیفه جمعآوری اطلاعات و سپس ترکیب و جمعبندی آنها را به عهده دارد.
یک سایت خبری سنگالی مینویسد که به تازگی دولت فرانسوا هولاند به خاطر دغدغههای امنیتی، تغییراتی را در پستهای اطلاعاتی و دیپلماتیک آغاز کرده است. به نوشته این سایت، منطقه «ساحل» آفریقا و سوریه و عراق، در کانون دلمشغولیهای پاریس است.
گفتنی است فرانسه و وزیرخارجه آن در جریان مذاکرات هستهای خصومتی به مراتب شدیدتر از آمریکا را علیه ایران نشان داد.
احتمال ریاست هاشمی در خبرگان با هنجارشکنی فائزه صفر شد
اکبر هاشمی رفسنجانی تا زمانی که در جوار خود و در خانواده خود، کسانی مانند «فائزه» را دارد که تبحرش در زدن «گل به خودی» است تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ دشمنی نخواهد داشت!
داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاحطلب نوشت: نشست جنجالبرانگیز صبیه کبیره هاشمی با بهائیان و موج عظیم ترشروئی افکارعمومی و مراجع دینی بابت این اقدام سنتشکنانه در فرهنگ شیعه در حالی اتفاق افتاد که کمتر از ده روز به اجلاسیه خبرگان رهبری به منظور انتخاب ریاست این مجلس باقی مانده و اکبر هاشمی رفسنجانی طی این مدت طبق معمول با رویکرد «ناز و نیاز» از طریق رسانههای تحت امرش در حال مظنه و افکارعمومیسازی به منظور تصاحب کرسی ریاست این مجلس بود.
وی مینویسد: طی دو ماه گذشته رسانههای تحت امر هاشمی به ویژه روزنامه آرمان خود را هلاک کردند و از زمین و زمان با مقالات و گزارشات و مصاحبههای متعدد با جاننثاران هاشمی کوشیدند تا فضا را به نفع هاشمی و بسترسازی به منظور تصاحب کرسی ریاست خبرگان پنجم فراهم آوردند.
در این میان اقدام فائزه در نشست با بهائیان تمام داشتهها و بافتهها و سرمایهگذاریهای صورت گرفته بدین منظور را به باد داد تا اکنون و برخلاف انتظار، هاشمی در جلسه افتتاحیه خبرگان با چشم غره و نگاه پر غیظ و عبرت خبرگان بابت گاف آقازاده مواجه شود و پیشاپیش عطای ریاست خبرگان را بر لقایش ببخشاید! در این میان وضعیت کمیک- تراژیک روزنامه آرمان بعد از آن همه جاننثاری حائز عبرت و ملامت است.
هند 4 ماه پس از برجام نمیتواند بدهیهای نفتی ایران را بپردازد
4 ماه پس از اجرای برجام دریافت و نقل و انتقال درآمدهای نفتی ایران همچنان با مشکل مواجه است.
یکی از وعدههای برجامی غرب رفع تحریمهای مربوط به درآمدهای نفتی ایران بود اما اخبار حاکی از ادامه همین تحریمها حکایت میکند.
به گزارش واحد مرکزی خبر غلامرضا انصاری سفیر ایران در دهلینو تصریح کرد تحریمهای آمریکا همچنان مانع پرداخت بدهیهای نفتی هند به ایران است و همین امر موجب شده بانکهای اروپایی نسبت به انجام تبادلات در این زمینه بیمیل باشند.
برجام از 27 دیماه 94 اجرایی شده است.