کد خبر 57612
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۰ - ۲۰:۱۰

با توجه به زلزله اخیر ژاپن باید به تقویت شبکه اعلام هشدار‌های پیش‌هنگام زلزله پرداخت تا از میزان خسارات و تلفات احتمالی زلزله‌های شهری کاسته شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، مناطق شمالی شهر های تهران و تبریز را با توجه به وجود گسلهای فعال، تراکم جمعیت و بافت فشرده شهری در صدر مناطق پر خطر به لحاظ وقوع زلزله توصیف کرد.

دکتر مهدی زارع در در کارگاه آموزشی مدیریت بحران در تشریح آخرین موقعیت لرزه‌ خیزی کشور، افزود: فلات و پهنه لرزه‌خیز ایران به طور تقریب هر 10 سال یک زلزه شدید با بزرگای 7 ریشتر به بالا را تجربه می‌کند که در حال حاضر بیش از 14 سال از وقوع زلزله بالای 7 ریشتری کشور گذشته است و بنابراین وقوع زلزله شدید محتمل است.

وی گسلهای چهارگانه تهران و گسلهای مناطق اطراف تهران را فعال خواند و گفت: با توجه به عبور گسل فعال شمال تهران از مناطق مسکونی و ساخت و سازهای واقع در شمال شرق تا شمال غرب شهر، چنین برآورد شده که حدود دو میلیون نفر از جمعیت هشت و نیم میلیون نفری شهر تهران درست روی زونهای ( نقاط) پهنه گسلهای فعال شهر تهران زندگی می‌کنند.

دانشیار پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین پژوهشها ایران به 55 زون پهنه‌ بندی لرزه‌ای تقسیم شده است، توسعه شهرکهای اقماری و رونق ساخت و ساز در مناطق شهری اطراف پایتخت را باعث تشدید پیامد‌های زلزله خواند و گفت: شهر‌ها و شهرکهای اطراف تهران ، می‌تواند سبب پیچیده‌تر شدن پدیده زلزله تهران شود.

وی تاکید کرد: با توجه به زلزله اخیر ژاپن باید به تقویت شبکه اعلام هشدار‌های پیش‌هنگام زلزله پرداخت تا از میزان خسارات و تلفات احتمالی زلزله‌های شهری کاسته شود.