به گزارش مشرق، دکتر مسعود چینی گرزاده، مدیر انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز در گفتوگو با «ایران» نکاتی را درارتباط با تغذیه دوران امتحانات میگوید: به دلیل فعالیت مغزی در دوران امتحانات باید توجه بیشتری به تغذیه دانش آموزان شود، در این دوران تنوع غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید دقت شود که تمام گروههای غذایی در وعدههای روزانه استفاده شود و از مصرف فست فودها در وعدههای نابجا جلوگیری شود. بهتر است از انواع غذاهای انرژی زا و آن دسته از موادی که سبب تقویت حافظه میشود، بیشتر استفاده کرد.
به گفته او، غذاهایی مانند لبنیات بویژه شیر و ماست و مکملهای غذایی مانند انواع مغزها و خشکبار در تقویت حافظه و بالارفتن کارکرد مغز بسیار مؤثر هستند، در صورت مصرف پنیر در وعدههای صبحانه حتماً پنیر را با گردو به دانش آموز بدهید، در این دوران برخی از دانش آموزان برای بیدار ماندن در طول شب به مصرف نسکافه و قهوه و برخی قرصهای انرژی زا روی میآورند، خوب است بدانید که هیچکدام از موادی که به آنها اشاره شد برای تغذیه مناسب نیستند بهجای آنها استراحتهای بین روز بسیار کاربردی تر خواهد بود.
دکتر چینی گرزاده در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه چند سالی است دانش آموزان و دانشجویان بیشتر تمایل دارند در ساعات نیمه شب درس بخوانند، میگوید: بهترین راه برای بالابردن کارایی مغز زودخوابیدن است زیرا صبح زود توانایی یادگیری نسبت به دیگر ساعات روز بیشتر است، آخرین وعده غذایی هم باید سه ساعت قبل از خواب خورده شود، البته مدیریت خانواده از زمان کودکی در زمینه ساعت خوردن وعدههای غذایی و خواب بسیار کمک کننده است، در زمان امتحانات باید برای ساعت تغذیه، خواب و بیداری و همچنین استفاده از رسانههای مختلف از جمله تلویزیون، کامپیوتر و موبایل برنامه ریزی دقیق شده تا دانش آموز به حال خود رها نشود.
وی در خاتمه توصیه میکند: خانوادهها باید تلاش کنند تا محیطی آرام برای دانش آموز فراهم کنند و از ایجاد هرگونه تشنج در هر زمینهای در محیط خانه جلوگیری کنند زیرا وجود تنش سبب اختلال در یادگیری افراد میشود، اگر میخواهید فرزندانتان این دوران را با موفقیت پشت سر بگذارند باید به لحاظ روحی، روانی در این دوران شرایط مناسبی فراهم کرده و به وعدههای غذایی و نوع غذای مصرفی در طول امتحانات آنها بیشتر توجه کنید.
یکی از مسائلی که خانوادههای دانش آموزان بخصوص در دوران امتحانات با آن مواجه هستند نوع تغذیه است، حفظ آرامش و تغذیه مناسب دو فاکتور اساسی بسیار مؤثر بر نتیجه آزمونها است.