وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدواریم راه آهن دوستی میان ایران و آذربایجان که موجب تسهیل روابط چندین کشور شده با شتاب بیشتر احداث و به مرحله بهره برداری برسد.

به گزارش مشرق، محمود واعظی گفت: خوشبختانه در یک و نیم سال گذشته روابط ایران و آذربایجان در سطح بسیار خوبی گسترش داشته و روسای جمهور دو کشور شش بار با هم ملاقات کرده اند.

رییس کمیسیون ایرانی همکاری مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان ادامه داد: وزرای بخش های مختلف و روسای جمهوری دو کشور در این دیدارها بر تنظیم روابط اهتمام داشته اند و پذیرش دعوت سفر به ایران از سوی شاهین مصطفی اف و هیات عالی رتبه همراه وی جای تقدیر و تشکر دارد.

واعظی ادامه داد: اولین هدف از این سفر مروری بر آخرین وضعیت روابط و پیشرفت تصمیماتی است که در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان اتخاذ شده است.

وی افزود: هدف دوم از این سفر آماده کردن مقدمات سفر رئیس جمهوری به باکو پیرو سفر آقای الهام علی اف به ایران در سال گذشته است.

واعظی ادامه داد: همچین در این سفر که به احتمال زیاد در اواسط سال 95 انجام شود، اسناد همکاری در سایر زمینه ها نیز به امضا طرفین خواهد رسید.

وی افزود: هدف سوم از این سفر پیگیری اتصال راه آهن سراسری ایران به راه آهن سراسری آذربایجان است.

واعظی با اشاره به اینکه با این اتصال در حقیقت کریدوری از هند تا به اروپا شکل می گیرد، ادامه داد: یکی از برنامه های این سفر بازدید از مسیر راه آهن قزوین به رشت است که خوشبختانه زیرساخت های آن 92 درصد آماده شده و بیش از 90 درصد تونل ها و پل های آن ساخته شده است.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این کار بسیار بزرگی است و مسئولان وزارت راه و شهرسازی تلاش دارند تا پایان امسال این بخش به بهره برداری برسد.

واعظی ادامه داد: نکته بسیار مهم دیگر امتداد این راه آهن از رشت به آستارا است که خوشبختانه رئیس جمهوری در بازدید اخیر دستور تامین اعتبار 500 میلیون دلاری را برای خط آهن رشت - آستارا صادر کرد.

وی ادامه داد: در این سفر در خصوص ابعاد این اعتبار، نحوه ساخت، پیشرفت کار و مسیر راه آهن مذاکره خواهیم کرد.

واعظی افزود: امیدواریم به سرعت راه آهن دو کشور که در واقع راه آهن دوستی دو کشور هست شکل بگیرد و موجب تسهیل حمل و نقل میان ایران و آذربایجان شود.

وی ادامه داد: اتصال دو راه آهن موجب تسهیل ارتباط آذربایجان با آسیای مرکزی و خلیج فارس و شبه قاره هند شده و از طرف دیگر ارتباط ایران، روسیه، کشورهای قفقاز مثل گرجستان، دریای سیاه و اروپا را تسهیل خواهد کرد.

واعظی ادامه داد: این راه آهن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و پیگیری شخصی وزیر صنعت و اقتصاد آذربایجان در این امور، جای امیدواری و تقدیر دارد.

منبع: میزان