به گزارش مشرق، نعمتالله بابايي - عضو كميته ملي كيفيت نان، در گفتوگو با ايسنا با بيان ادعاي بالا افزود: براي توليد يك نان با كيفيت مناسب بايد فرايند توليد آن طي شود. فرايند توليد نيز مرحله كشت گندم تا نگهداري در سيلوها، خميرگيري، حركت در خط توليد، حرارتدهي و پخت، خنك كنندگي، بستهبندي و توزيع نان را شامل ميشود.
وي با بيان اينكه فرايند و خط توليد نان با كيفيت بايد تمام اتوماتيك باشد، خاطرنشان كرد: به طور ميانگين خط توليد نان با كيفيت350 متر طول و 12 متر ارتفاع دارد كه در ايران تنها يك كارخانه توليدكننده نان صنعتي داراي اين شرايط است. بنابراين در حال حاضر تمام نانهاي توليدي در كشور چه در نانواييهاي سنتي و چه در مغازههاي سطح شهر و چه برخي كارگاهها به دليل آنكه فاقد فرآيند توليد نان است، كيفيت لازم را ندارند.
وي افزود: اين نانها به دليل عدم عملآوري مناسب ممكن است بيماريهاي مختلفي همچون ناراحتي گوارش، ريزش مو، پوكي استخوان و سرطان را در مصرفكنندگان ايجاد كنند.
بابايي تصريح كرد: نان محصولي است كه در صورت پخت مناسب مغزيترين ماده غذايي محسوب ميشود، اما در حال حاضر به دليل عدم كاشت گندم، برداشت و پخت نان به روش مناسب در كشور، تمام خواص اين محصول غذايي از بين رفته و بيماريهاي شايعي همچون ترش كردن معده و ناراحتي گوارش را نيز ايجاد ميكند.
تمام نانهاي سنتي و فانتزي توليدي در كشور فاقد استانداردها و كيفيت لازم است!