تا آغاز مسابقات یورو 2016 به معرفی اجمالی ستاره های هر دوره خواهیم پرداخت. در دومین بخش با ستاره جام 1964 که در اسپانیا برگزار شد آشنا شوید:
سامر، برای مردم آلمان، نماد آلمان شرقی است که پس از فروپاشی مرزبندی آن دوران، به ستاره فوتبال آلمان نیز تبدیل شد.
دوازدهم سپتامبر 1990 به روزى تاريخى در فوتبال آلمان تبديل شد، نه به دليل درخشش ماتياس سامر در جریان پيروزى دو بر صفر آلمان شرقى مقابل بلژيك و ثبت دو گل زده، بلكه به دليل رقم خوردن آخرين ديدار آلمان شرقى يا جمهورى دموكراتيك آلمان و تشکیل تیم ملی فوتبال آلمان با مرز کلی و تازه.
سامر تنها بازیکن بزرگ تاریخ فوتبال آلمان است که در هر دو آلمان شرقی و غربی بازی کرده است. او علاوه بر ۵۱ بازی ملی که برای آلمان انجام داده است. ۲۳ بازی ملی نیز برای آلمان شرقی انجام داده و ۶ گل نیز به ثمر رساندهاست.
در سال 1992 به اينترمیلان ايتاليا ملحق شد اما با وجود كسب عنوان قهرمانى سرى A با اين تيم، هرگز در ايتاليا دوران خوشى نداشت و بار ديگر به بوندسليگا و اين بار به دورتموند بازگشت.
مصدوميت بسيار شديد از ناحيه زانو تنها عامل توقف دوران درخشان فوتبال او بود، به طورى كه به دليل عفونت، حتى قطع پا نيز او را تهديد کرد. براى چهار فصل هدايت دورتموند را به عنوان سرمربى بر عهده گرفت و توانست اين تيم را در سال 2002 به قهرمانى در بوندسليگا برساند.
سامر آلمان را تا قهرمانی در آن جام که برابر جمهوری چک به دست آمد هدایت کرد و در نهایت به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب شد. او سپس توپ طلای فوتبال را هم برد تا پس از فرانس بکن بائر که در سال ۷۶ این افتخار را به دست آورد، به عنوان مدافعی دیگر، این جایزه را به خود اختصاص دهد.
سامر نقش مهمی در یورو ۹۲ هم ایفا کرد هر چند که آلمان در فینال به دانمارک باخت. سامر دو بار به همراه آلمان در جام ملتهای اروپا شرکت کرد و هر دوبار با این تیم به فینال رسید. در یورو ۹۶ خط دفاعی آلمان همان خط دفاعی قدرتمند بروسیا دورتموند بود. اشتفان رویتر– یورگن کولر و ماتیاس سامر بازیکنان خط دفاعی آلمان در یورو ۹۶ بودند و از ارکان مهم قهرمانی آلمان در این جام محسوب میشدند.