*****
روزنامههای زنجیرهای اصلاحات روز پنجشنبه را با تمرکز بر رویکرد خاص سیاسی خود نسبت به امام خمینی (ره) آغاز کردند.مهمترین محورهای که امروز روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به آن پرداختند، عبارتاند از:
1.
2. ماموریتهای بهارستان مهمتر از ریاست؛ کتمان شکست تلخ محمدرضا عارف همچنان ادامه دارد؛ اصلاحطلبان که از رأی 170 نفر از لیست امید به عارف خبر میدادند پس از شکست همچنان در شوک هستند و حالا برای فرار از توهم پیروزی هفتم اسفند 94 رو به ماموریتسازی برای بهارستان کردهاند. در همین راستا سعید لیلاز در یادداشت روزنامه آرمان امروز نوشت: «اگر آقای عارف رئیس مجلس میشد، ناگزیر باید در ساختار و بافتی کار کند که نمیتوانست از حدود و محدودهای تغییرات بیشتری داشته باشد و حالا هم که آقای لاریجانی ریاست مجلس را عهدهدار شدند، باز همین ساختار و شاکله مؤثر است و کار خواهد کرد و خیلی در این زمینه تفاوت ماهوی نمیبینم بلکه بیشتر ترجیح میدهم راجع به ماموریتهای مجلس صحبت کنم که اتفاقاً این ماموریتها آن قدر مهم، فوری و حیاتی است که تفاوت چندانی ندارد، رئیس یا هیاترئیسه مجلس چه کسی یا کسانی باشند.»
3
4
5
روایت عدم تغییر از خط امام؛ یکی از اصول مهم تفکری امامخمینی (ره) احترام به حفظ نظام اسلامی و احترام به رأی مردم است؛ اصلاحطلبان که در انتخابات 88 رفتار نانجیبانه از خود نشان دادند و فضا را برای ضد انقلاب فراهم کردند حالا از عدم تغییر «هدف» از اصول امام خمینی (ره) سخن می گویند. در همین راستا عبدالواحد موسوی لاری در گفتوگو با روزنامه اعتماد اظهار داشت: «آنچه امروز میگویند خط امامیها تغییر جهت دادهاند ممکن است در بعضی موارد تغییر جهت داده باشند ولی تغییر جهت نه در تغییر هدف، یعنی روشی که تا دیروز به کار گرفته میشد متعلق به آن زمان و مکان بوده اما امروز دیگر این روش جواب نمیدهد. هدف، تثبیت جمهوری اسلامی و کم کردن توطئههاست منتها از طریق دیپلماسی فعال نه حمله به سفارت عربستان.»
· اولین جنگ روانی اصلاحطلبان علیه فراکسیون رهروان ولایت
«ائتلاف «ریاست» دوام نیاورد. فراکسیون «اصولگرایان ولایت» تنها یک هفته در بهارستان «فراگیر» بود. عصر شنبه با ژست «اکثریت مطلق» ظهور کرد و روز چهارشنبه زمزمه تجزیهاش آغاز شد. آنها تنها در یک پروژه با هم اتفاق نظر داشتند؛ «ریاست لاریجانی». پروژهای که با اتمامش حلقه وصل دیگری برای اعضای فراکسیون «اصولگرایان ولایت» باقی نماند. حالا تازه به این نتیجه رسیدهاند که نشستنشان بر سر یک میز چیزهایی بیشتر از ائتلاف برای ریاست لاریجانی میخواهد. غلامعلی جعفرزاده از طیف اصولگرایان معتدل گفته «فراکسیون ولایت مجلس دهم به دو جریان سیاسی تبدیل خواهد شد» و نقوی حسینی از طیف مخالفان دولت تهدید کرده که اگر وضع به همین منوال باشد، سال دیگر شاید حتی رأی آنها هم به نفع ریاست لاریجانی به صندوق ریخته نشود. اینها تازه نخستین تبعات انتخابات هیاترییسه مجلس دهم است. جایی که رییس «اصولگرا» میان دو نایبرییس منتخب اصلاحطلبان نهمین سال ریاستش بر پارلمان را تجربه خواهد کرد. کار که جلو برود و دستور کار مجلس به برنامه ششم و گزارش اجرای برجام و امثال اینها برسد، دامنه اصلی اختلافات خود را نشان خواهد داد. مثل همان اتفاقی که برای «رهروان» مجلس نهم افتاده بود.»