*******
روزنامههای زنجیرهای اصلاحات روز سهشنبه را با تمرکز بر حضور حجتالاسلام سید حسن خمینی در وزارت خارجه آغاز کردند.
مهمترین محورهای که امروز روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به آن پرداختند، عبارتاند از:
1
غلامعلی دهقان در گفتوگو با روزنامه شرق اظهار داشت: «در همان دولت نهم و دهم اقداماتی صورت گرفت که برای بخشهایی جذاب و خاطرهانگیز است. منظور من موضوع مسکن مهر، پرداخت نقدی یارانهها، سوءاستفاده از باورها و تکیه شعاری بر برخی امور مورد احترام ایرانیان، تکیه افراطی بر ظاهرگرایی که در پوشش مسئولان دولت دیده میشد و مواردی از این دست است. اینها کفی از رأی را شکل داده که میتواند نوعی رقابت را با ائتلاف سهضلعی حامیان ۲۴ خرداد شکل دهد اما این همگرایی میان اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگرایان منطقگرا و سهضلعی موجود هم جریان دستبستهای نیست. اولاً باید این همگرایی را تقویت کنند و نباید در دام تضادها بیفتند. تضادهای فرعی نباید باز شود که این را در ابتدای گفتوگو توضیح دادم. به هر جهت جریان پوپولیسم نباید نادیده گرفته شود و اهرمهای آن میتواند کفی از رأی را جمعآوری کند.»
3
در همین راستا مرتضی مبلغ در گفتوگو با روزنامه آرمان امروز اظهار داشت: «از طرف دیگر رشد بهشدت منفی اقتصادی مثبت شده است. ولی با این وجود دستاوردهای آن به گونهای نیست که مردم احساس گشایش جدی در وضعیت اقتصادی کنند و علت اصلی آن رکود فعلی در بازار است. مشکل رکود نیز زمانی حل میشود که سرمایهگذاریهای واقعی به کشور جاری شود و به دست آوردن چنین موقعیتی سخت است زیرا در شرایطی که فرار سرمایه اتفاق افتاد و کشور با بن بست مواجه شد باز کردن این قفلها سخت و نسبتاً زمانبر است.»
4
5. پایان حسرت 12 ساله؛ سرانجام پس از 12 سال یک اصلاحطلب چند دقیقه بر کرسی ریاست بهارستان تکیه زد تا نفیر شادی اصلاح طلبان در فضای رسانهای پدیدار شود. در همین راستا روزنامه فرهیختگان نوشت: «دیروز مسعود پزشکیان، نایبرئیس اول مجلس ساعت 10 صبح بر صندلی ریاست مجلس تکیه زد. او اولین اصلاحطلبی است که پس از 12 سال بر صندلی ریاست مجلس مینشست. در سه دوره گذشته اصولگرایان اکثریت مجلس را داشتند و این امکان که رئیس مجلس یا نواب او در هیاترئیسه از میان معدود اصلاحطلبان مجلس انتخاب شوند، بعید بود. چنین اتفاقی در 12 سال گذشته و در مجالس هفتم، هشتم و نهم رخ نداد. اکنون که در مجلس دهم نیروهای اصلاحطلب و حامیان دولت غالب نمایندگان دوره دهم را تشکیل میدهند، مسعود پزشکیان و علی مطهری از لیست امید توانستند بر کرسی نواب مجلس تکیه بزنند.»
6
دلجویی اصلاحطلبان از لاریجانی
اصلاح طلبان از هفتههای گذشته هجمه شدیدی را بر علی لاریجانی داشتند و اصلیترین دلیل پیروزی وی در انتخابات مجلس شورای اسلامی را حضور وی در لیست امید تلقی میکردند تا از طریق این برساخت ذهنی علی لاریجانی به عدم حضور در رقابت ریاست مجلس متقاعد کنند. در چند روزگذشته همچنان تقابل میان لاریجانی و عارف ادامه داشت؛ برخی از اصلاحطلبانی هنوز مقصر شکست محمدرضا عارف را عدم «تعامل» علی لاریجانی میدانند و به رویکردهای وی انتقادات تند میکنند.
با این وجود گویا تحولی در نوع مناسبات آنان را باید در روزهای آتی شاهد باشیم؛ اصلاحطلبان گامهای دلجویانه نسبت به علی لاریجانی را برداشتهاند؛ در گام اول الیاس حضرتی در روزنامه اعتماد نوشت: «نخستین نکته به اقدام دکتر لاریجانی در تقدیر و تشکر از دکتر عارف مربوط است. شنیده شد که دکتر لاریجانی برای عرض تشکر و تقدیر از دکتر عارف به منزل ایشان تشریف بردند و از نزدیک مبادرت به قدردانی کردند. اینگونه رفتارهای فردی در دنیای سیاست امروز معنا و تأثیر دارد و مناسبات نیروهای سیاسی را تلطیف میکند و به نزدیک شدن قلوب نیروهای انقلاب به یکدیگر کمک میکند. طبعاً ثمرات خیر اینگونه اقدامات به جامعه و مردم باز خواهد گشت.»