به گزارش مشرق به نقل از ايسنا امير رجبي با اشاره به اينکه از سال 85 تا کنون 48 هزار و 700 دستگاه تاکسي فرسوده و 29 هزار مسافربر شخصي نوسازي و تبديل به تاکسي شدند گفت: در مجموع 77 هزار و 700 دستگاه تاکسي نوسازي شدند که از سال 85 در اکثر شهرها که امکان استفاده از سوخت گاز طبيعي وجود داشت تاکسيها دوگانه سوز در راستاي کاهش مصرف انرژي و رفع آلودگي تحويل شدند.
وي با اشاره به اينکه اکثر قريب به اتفاق تاکسيهاي فرسوده را در نيمه دوم امسال جايگزين مي کنيم افزود: بر اساس مصوبه سال 87 سن فرسودگي تاکسيها 10 سال و سن منع تردد آنها نيز 10 سال تعيين شده است.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت کشور با اشاره به اينکه حدود 62 هزار تاکسي بالاي 10 سال سن در کشور داريم افزود: از اين تعداد 12 هزار دستگاه در تهران است که در مجموع حدود 61 هزار دستگاه از تاکسيهاي فرسوده داراي پلاک ايران و مابقي تسجيل شده هستند.
وي با اشاره به اينکه امسال بيش از 60 هزار تاکسي فرسوده از رده خارج ميشود گفت: تاکسيهايي که مشمول مرحله جديد جايگزيني تاکسيهاي فرسوده در سال 89 هستند بايد حتما داراي پلاک منطقهاي ايران با سريال «ت»، سن بالاي 10 سال يعني مدلهاي 1378 به قبل و سند قطعي و پروانه تاکسي به نام مالک باشند.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت کشور با اشاره به اينکه تاکسيهايي که مشمول طرح جايگزيني سال 89 مي شوند بايد با موتور روشن وارد مراکز اسقاط شوند گفت: ثبتنام طرح از روز شنبه 20 شهريور ماه سال جاري آغاز ميشود و در صورتي که تعطيلات عيد فطر افزايش يابد آغاز اجراي طرح به اولين روز کاري بعد از تعطيلات عيد فطر موکول خواهد شد.
وي تعداد تسهيلات در نظر گرفته شده براي اجراي اين طرح را حدود 60 هزار وام عنوان و تصريح کرد: از اين تعداد 45 هزار فقره وام توسط بانک صادرات و 15 هزار فقره وام توسط شرکتهاي تعاوني تاکسيراني کشور تامين ميشود.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت کشور با اشاره به اينکه ثبتنام در طرح جايگزيني تاکسيهاي فرسوده سال 89 رايگان است گفت: مالکان تاکسيهاي فرسوده بايد به سازمانهاي تاکسيراني شهرها و يا سازمانهاي حمل و نقل همگاني شهرها مراجعه کنند.
وي در خصوص تسهيلات ارائه شده در اين طرح گفت: بر اساس تمهيدات انديشيده شده تسهيلات اين طرح بر اساس نوع خودرو و خودروي جايگزين وامهاي 50، 70 و يکصد ميليون ريالي با دوره بازپرداخت 5 ساله و نرخ سود 14 درصد خواهد بود.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت کشور سقف ارزش گواهي اسقاط تاکسيهاي فرسوده را 30 ميليون ريال عنوان کرد و گفت: اين نرخ متناسب با نوع خودرو فرسوده و نوع خودروي جايگزين تغيير ميکند اما براي مالکان آن دسته از تاکسيهاي فرسوده که نخواهند از تسهيلات استفاده کرده و خودرو جايگزين را به صورت نقدي دريافت کنند، سقف تسهيلات همان 30 ميليون ريال در نظر گرفته ميشود.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت کشور از آغاز طرح جايگزيني تاکسيهاي فرسوده سال 89 از روز شنبه خبر داد و گفت: بر اين اساس حدود 60 هزار تاکسي فرسوده تا پايان سال جاري از رده خارج ميشود.