به گزارش مشرق، روزنامه«جامجم» در یادداشتی به قلم مدیر مسئول خود "مراد عنادی" نوشت:
آلسعود به سازمان ملل متحد هم رحم نکرد اعمال فشار به دبیرکل سازمان ملل با توسل به اهرم مالی برای خارج ساختن نام عربستان از فهرست سیاه، مصداق بارز ترور سازمان ملل متحد محسوب میشود.
تروریسم و تجاوز فقط ایجاد رعب و قتل عام مردمان بیگناه نیست، چراکه عربستان با این اقدام خود یعنی در تنگنا قرار دادن دبیرکل بزرگترین سازمان جهانی، علاوه بر حمایت از گروههای تروریستی و اقدام به تجاوز، وارد مرحله ترور سازمانهای بینالمللی نیز شده است.
اظهارات بان کی مون مبنی بر اینکه خارج ساختن نام عربستان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد یکی از دردناکترین و دشوارترین تصمیماتی بود که تاکنون گرفتهام، شاخصی از تداوم سیاستهای تجاوزکارانه و تروریستی آلسعود است؛ سیاستی که تنفر روزافزون افکارعمومی منطقه و جهان را از ریاض در پی داشته است تا جایی که برخی رسانههای جهان از مقامات عربستان با عنوان داعش سفید یاد میکنند.
درباره گزارش سازمان ملل متحد نیز که عربستان مسئول 60 درصد مرگ کودکان یمنی معرفی شده است، تاکنون 20 گروه حقوق بشری خواستار برگردانده شدن نام عربستان به فهرست سیاه سازمان ملل شدهاند. این موارد مبین این واقعیت است که هرچند عربستان توانست با اتکا به دلارهای نفتی، خود را از فهرست سیاه سازمان ملل خارج سازد، اما هیچگاه نخواهد توانست کارنامه جنایات خود را از حافظه تاریخی و وجدان بیدار جامعه جهانی خارج سازد.
تجاوز عربستان به یمن و قربانی شدن هزاران غیرنظامی یمنی، حمایت از گروههای تروریستی در عراق و سوریه و دخالت آشکار در بحرین همگی مصادیق ارتکاب آلسعود به جنایات جنگی، جنایت علیه صلح و بشریت محسوب میشود که در دیوان کیفری بینالمللی قابل پیگیری است.
سیاست سالهای اخیر حاکمان ریاض که فرید زکریا از آن به عنوان سیاست روانپریشانه سعودی یاد میکند، قضاوت افکار عمومی جهانی را نسبت به استمرار اینگونه سیاستها بشدت منفی ساخته است، به گونهای که اکنون جامعه جهانی با کنار هم قرار دادن سیاست میلیتاریستی آلسعود که با رشد 6 درصدی و امضای قرارداد 90 میلیارد دلاری رتبه نخست خرید تسلیحاتی در جهان را به خود اختصاص داده است و همچنین حمایتهای عربستان از القاعده، داعش، النصره و دهها گروه تروریستی ریزو درشت و قتلعام غیرنظامیان در یمن بویژه کودککشی و همینطور بیخانمان ساختن هزاران شهروند سوری و عراقی به این جمعبندی رسیده است که دلارهای نفتی عربستان به جای این که در خدمت توسعه و رفاه شهروندان عربستانی، دنیای عرب، جهان اسلام و حتی کاستن از شکاف فزاینده شمال و جنوب قرار گیرد به علت تفکر مقامات ریاض که مبتنی بر جاهلیت مدرن است به بلای جان بشریت تبدیل شده است تا جایی که فریاد دبیرکل به اصطلاح بزرگترین سازمان حفظ صلح و امنیت بینالمللی را نیز درآورده است؛ تراژدی عمیقی که بایستی برای آن چارهای اندیشیده شود.