در ویژگیهای این قرآن باید گفت كاغذ انتخابی آن كاغذ دستساز زرافشانی است كه با خط ثلث كه عروس خطوط اسلامی است، روی آن آیات قرآن پیاده شده و كتابت این قرآن نیز به عهده غلامرضا ماهرویی بوده است.
در بحث تذهیب كار جدیدی بر روی آن انجام شده و برای هر صفحه از این قرآن یك طرح بهخصوص در نظر گرفته شده است.
این اثر میتواند به عنوان سفیر فرهنگی و هنری برای مردم ایران باشد، همچنین این اثر یكی از بینظیرترین هنرهایی است كه مجموعهای از هنرهای ایرانی و اسلامی در آن دیده میشود و پس از 18 سال تلاش هنرمندان ایرانی به ثمر نشسته است.
مجید صادقزاده، هنرمند بنام عرصه تذهیب و مدیر بخش تذهیب این پروژه، درخصوص این قرآن نفیس افزود: این اثر جایگاه ویژهای از چند نظر دارد؛ یكی بحث ارزشها و اندیشه اسلامی بوده، مسئله دیگر بحث هنری است و تكنیكهای به كار رفته در اثر و موضوع دیگر سرمایهگذاری و تهیهكنندگی این مجموعه توسط دو برادر است كه همه این عوامل دست به دست هم دادند و موجب شدهاند كه این پروژه ارزش خاصی در كشورهای ایرانی و اسلامی داشته باشد و بتواند به عنوان یك سمبل و الگوی مناسب از پویایی هنر ایرانی و اسلامی به دنیا معرفی شود.
وی تصریح كرد: دوستانی كه وارد این پروژه شدند در واقع زندگیشان طی این مدت به این كار گره خورده كه این موضوع در سرمایهگذاریها و تلاشهای بیوقفه اعضای گروه متجلی میشود. در این اثر سعی شده تا علاوه بر اشاعه اندیشه اسلامی، هنر ایرانی نیز نمود پیدا كند و ما امیدواریم این پروژه گامی برای ایجاد دانشگاه هنر ایرانی و اسلامی كه استاد فرشچیان در نظر دارد، باشد.
این اثر به عنوان یك هنر ناب فرهنگی و اسلامی به نمایش گذاشته خواهدشد و سپس به فروش خواهد رسید و فواید حاصل از این قرآن صرف امور خیریه میشود.
هزینهای كه طی این 18 سال برای این كار برآورد شده حدود 6 میلیارد تومان است. در این پروژه علی ساعی به عنوان قلمزن جلد، محمد ثانی و رضا قادران به عنوان قلمزنان رحل، علی داوری سازنده جلد و رحل، علی تحلیلیان طراح جواهر اثر و حسینعلی جعفریان و علی ملكیان صحافی این اثر را به عهده داشتند. همچنین تصحیح متن این قرآن نیز توسط آیتالله حاج محمد صافی صورتگرفته است.
برنامه «ماهعسل» ویژه برنامه افطار شبكه سه سیما نیز در افتتاحییه خود از كاتبان و دستاندركاران این قرآن نفیس دعوت نمود تا علاوه بر شرح ویژگی های آن برای نخستین بار این قرآن را به نمایش بگذارند.