کد خبر 591109
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه اعلام قطعی محرومیت ورزشکاران رشته دو ومیدانی این کشور از حضور در رقابت های بین المللی بویژه المپیک یورو 2016 را که به اتهام استفاده از دوپینگ صورت گرفت، ناعادلانه خواند.

به گزارش مشرق، خبر محرومیت این رشته ورزشی روسیه شامگاه جمعه پس از نشست شورای بین المللی فدراسیون های دو و میدانی (IAAF)، انتشار یافت، ولی اعلام شد که ورزشکاران پاک این کشور از دوپینگ می توانند با پرچم کشورهای دیگر در رقابت های یورو 2016 شرکت کنند.

ایتارتاس امروز (شنبه) به نقل از سخنان پوتین در نشست با رییسان خبرگزاری های روسیه نوشت: مسئولیت استفاده از داروهای دوپینگ باید به صورت مشخص (فردی) باشد و مجازات تمامی ورزشکاران دو و میدانی شامل هیچ رفتار متمدنانه ای نمی شود.

رییس جمهوری روسیه ادامه داد: مسکو امیدوار است با شرکای خود در باره ساختار ضد دوپینگی گفت وگو کند و همچنین انتظار دارد که کمیته بین المللی المپیک نیز چنین رفتاری را پیش بگیرد.
پوتین در پایان تاکید کرد: روسیه در واکنش به محروم کردن دو و میدانی کاران خود از شرکت در رقابت های ریو 2016، برنامه مبارزه با دوپینگ را متوقف نمی کند.

شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد: رای محرومیت در حالی اعلام شد که مسکو تمامی شرایط درخواستی را برای حضور ورزشکاران روسی در رقابت های یورو 2016 انجام داده بود.

بنا به این گزارش، با وجود تصمیم اعلام شده، دوندگان غیردوپینگی روسیه پس از اخذ تایید استفاده نکردن از مواد نیروزا می توانند زیر پرچم کشورهای دیگر در مسابقات المپیک ریو 2016 و رقابت های بین المللی تا زمان روشن شدن نتیجه نهایی شرکت کنند.

رسانه های روسی نیز گزارش دادند، بسیاری از ورشکاران دو ومیدانی تیم ملی روسیه که محروم شده اند، دوپینگ نکرده اند و معلوم نیست چرا این گونه مورد رفتار قرار گرفته و محروم شده اند؟.

روسیه که در تازه ترین گزارش های رسمی در صدر فهرست دوپینگی ترین کشورهای جهان در عرصه رقابت های رسمی و بین المللی ورزشی قرار گرفته، این اتهام ها را فریبکاری بزرگ اعلام کرده است.

براساس نتایج تحقیقات اعلام سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که ماه قبل انتشار یافت، روسیه با 148 مورد تایید شده نقض مقررات برای سال 2014 در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با 123 و هند با 96 مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.

پس از این سه کشور، بلژیک، فرانسه، ترکیه، استرالیا، چین، برزیل و کره جنوبی نیز بیشترین دوپینگ را بین ورزشکاران خود داشته اند.

این محرومیت در حالی اعلام شده که روسیه به عنوان برگزار کننده رقابت های جام جهانی فوتبال 2018 برنامه های گسترده ای را برای تقویت جایگاه ورزش این کشور در جهان بویژه فوتبال از نظر اماکن و تاسیسات و همچنین میزبانی از میلیون ها علاقه مند به دیدن این رقابت ها و همچنین گردشگران، تدارک دیده است.
منبع: ایرنا