وبگاه آمریکایی نوشت: تولید موشک تاو با مهندسی معکوس البته چندان مخفیانه نیست و در فیلمهای مستند و رسانههای خبری ایران ، این کشور به تبلیغ در زمینه ساخت نمونههای مختلف موشک توفان برگرفته از نمونه تاو میپردازد.
ایران موفق به ساخت دست کم چند نوع موشک توفان چون توفان-1 تا 3 شده است. بر اساس گزارش بخش تحقیقات نظامی، ایران دارای سامانه از نمونههای موشک تاو چون «BGM-71A» « BGM-71C» و « BGM-71F» است. این کشور نوع دیگری از موشکهای توفان-5 و «قائم» را نیز میسازد.
بر این اساس، ایران علاوه بر تجهیز پیاده نظام به پرتاب کنندههای این موشک برخی از خوردوهایش را نیز مجهز به سامانه پرتابگر این موشکها کرده و خودروی تاکتیکی «سفیر» که اغلب در نمایشهای نظامی ایران ظاهر میشود به پرتاب کننده موشک توفان مجهز است. این کشور همچنین بالگرد «کبرای» خود را به نام «توفان-2 » نامگذاری کرده که قادر به شلیک موشک ضد تانک است.
این وبگاه در ادامه نوشت: موشکهای توفان تنها در اخبار و رسانههای رسمی ایران دیده شدند و در پارهای از موارد نیز گزارشهایی از بکارگیری این موشکها از سوی حزب الله لبنان در جریان نبرد سال 2006 با اسرائیل بود اما اینک بر اساس اخبار تایید شده این موشکها در کشمکشهای خاورمیانه رویت میشوند.
وبگاه وار ایز بورینگ در خاتمه گزارش خود با اشاره به مشاهده موشکهای توفان ساخت ایران در سطح منطقه نوشت: صنایع الکترونیک ایران برای وزارت دفاع و ارتش تجهیزات نظامی تولید میکند و خط تولید آن شامل لنزهای پیشرفته، لیزر، تجهیزات ارتباطی و تجهیزات مخابراتی امنیتی، تجهیزات جنگال (جنگ الکترونیک) و پرتابگرهای موشکی است و حتی به مرمت بخشی از اجزای رادارها مبادرت دارد.
jوفان، نام موشک ضد تانک هدایتشونده ساخت ایران است که به روش مهندسی معکوس از روی موشک بیجیام-71 تاو ساخته شده است. کلاهک انفجاری این موشک 3.6 کیلوگرم جرم دارد و از نوع کلاهکهای ضد تانک به شدت انفجاری میباشد که قادر است حدود 550 میلیمتر به درون زره فولادی نفوذ کند. نهایت برد این موشک 3850 متر و نهایت سرعت آن 310 متر بر ثانیه است. ساخت این موشک در اوایل دهه 1380 در مرکز صنایع هوا فضای ایران آغاز شد .
موشکهای توفان و توفان-2 بر نفربر «زرهی ام-113 » و بالگردهای «کبرا» و «شباویز- 1» نصب شدهاند.