کد خبر 593101
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۶

سازمان خواربار وکشاورزی سازمان ملل اعلام کرده که ساکنان 19 استان از 22 استان کشور یمن با گرسنگی روبرو هستند و هشدار داده است که ادامه درگیری ها دراین کشور به از هم پاشیدگی کامل آن منجر خواهد شد.

به گزارش مشرق، واحد ارزیابی امنیت غذایی سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل 'فائو' روز سه شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که در حال حاضر بیش از 50 در صد از مردم یمن بویژه در 19 استان این کشور از گرسنگی و عدم امنیت غذایی رنج می برند و70 درصد از جمعیت این کشور برای تامین نیازهای غذایی خود باید به سختی تلاش کنند.

براساس این گزارش درحال حاضر 7 میلیون یمنی یا یک چهارم از جمعیت این کشور زیرسطح گرسنگی که در چهارمین درجه از درجه گرسنگی از رده بندی های 5 گانه این نهاد قرار دارند و7 میلیون و صد هزار نفر دیگر از آنان در مرحله بحرانی به سر می برند.

جیمی مک گولدریک مسئول هماهنگی کمک های انساندوستانه سازمان ملل در یمن شرایط زیستی مردم این کشور را بدترین بحرانی که جهان تاکنون با آن روبرو بوده خواند و تاکید کرد که این بحران با ادامه درگیری ها وغفلت جهانی از رسیدگی به آن وخامت بیشتری پیدا خواهد کرد.

مقام مذکور کمبود سوخت وعدم دسترسی مردم به مشتقات اساسی غذایی بدلیل محدودیت های روبه افزایش وارداتی را از دلائل اصلی عدم امنیت غذایی در این کشور دانسته و یاد آور شده است که واردات مواد غذایی در ماه مارس امسال به پایین ترین میزان خود از ماه اکتبر سال گذشته تا کنون رسیده بود.

بر همین اساس منابع سوختی موجود دریمن در حال حاضر فقط 12 در صد از نیاز مردم و تاسیسات مختلف تولیدی را تامین می کند و کمبود بذر و کود های کشاورزی تولید غلات را که معیشت بیش از 50 در صد از مردم این کشور به آن متکی است فلج کرده است.

دراین گزارش گفته شده است که علاوه بر محدودیت ها وکمبود های موجود یورش ملخ ها به مزارع در ماه آوریل امسال نیز ضربات سنگینی بر تولیدات کشاورزی این کشور وارد آورده است.

صلاح الحاج حسن نماینده فائو در یمن هشدار داده است که ادامه درگیری ها ، آوارگی ها و محدودیت دسترسی به مزارع واماکن ماهیگیری صدمات سنگین و غیر قابل جبرانی به کشاورزی یمن وارد کرده و اندوخته های حیاتی کشاورزان را با خطر نابودی مطلق روبرو کرده است.

سازمان یونیسف اعلام کرده است که هم اکنون بیش از3 میلیون کودک زیر 5 سال و مادران باردار یا شیرده این کشور برای نجات از سو تغذیه شدید به کمک های فوریتی نیازمندند.

پورنیما کاشیاپ مدیر محلی برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز گفته است که با توجه به سیال بودن شرایط و تازمانی که یک راه حل سیاسی برای بحران این کشور بدست نیامده در آینده بر شمار خانواده هایی که برای سیر کردن شکم خود و خانواده های خود ناگزیر از تقلاهای طاقت فرسا خواهند بود افزوده خواهد شد.

منبع: ایرنا