کد خبر 5932
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۴

رئيس دانشگاه امام صادق (ع) گفت: در فتنه اخير بحث اين بود که مقام معظم رهبري را حذف کنند و نه اين‌که فقط شخص، بلکه دنبال حذف اين جايگاه از جمهوري اسلامي بودند.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از فارس، اولين جشن دانش‌آموختگي دانشجويان کدهاي 80 ،81 و 82 دانشگاه امام صادق عليه‌السلام با عنوان «ميثاق صدق» برگزار شد.
در اين مراسم که به همت انجمن دانش آموختگان و با حضور فرهيختگان و نخبگان و همچنين جمعي از خانواده‌هاي شهيدان دانشگاه برگزار شد، حضرت آيت الله مهدوي کني، رئيس دانشگاه و سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سخنراني کردند.
آيت‌الله مهدوي‌کني، رئيس دانشگاه امام صادق عليه‌السلام با اشاره به دلايل تأسيس اين دانشگاه گفت: من از شما سؤال مي‌کنم آيا به عهدي که کرديد باقي هستيد؟ ان‌شاء‌الله که هستيد و «منهم من قضي نحبه و منهم من ينتظر» آن‌ها که شهيد شدند به پيشگاه خدا و به ابديت پيوستند و عندالله هستند. ما مانديم و منتظريم که به همان جا که آنها رفتند برسيم و انتظار آن را داريم و قهراً اين انتظار ذهني نيست بلکه عقيدتي و عملي است.
وي با اشاره به اين نکته که امام حسن عليه‌السلام از روي بزرگواري صلح کردند، تصريح کردند: ما در زماني قرار گرفته‌ايم که شبيه زمان امام حسن عليه‌السلام است. زمان ما شبيه زمان پيغمبر نيست چرا که در زمان پيغمبر راه باز و روشن بود. بالاخره همه ظاهراً در يک صف بودند؛ صف دشمن آن طرف بود و صف دوستان هم اين طرف. شمشيرزدن و جنگيدن و بالاخره مبارزه کردن خيلي واضح بود؛ مثل قبل از انقلاب که وضع انقلابيون روشن بود. اما اکنون قدري صف‌ها مخلوط شده است.
آيت‌الله مهدوي‌کني با اشاره به بيعت دانشجويان بر ولايت امام خميني (قده) و حضور خانواده شهدا در اين جمع ادامه داد: فرزندان عزيز، يادتان هست وقتي که نداي امام بلند مي‌شد که جبهه‌ها را خالي نگذاريد شما خودتان پيش از ما حرکت مي‌کرديد. اين شهدايي که الان پدران يا فرزندانشان حضور دارند، قبل از ما به جبهه مي‌رفتند يعني اينها واقعاً جلوتر از ما بودند و اين به خاطر بيعتي بود که با امام (ره) کرده بودند وشما هم همان طور بيعت کرديد و اين بيعت را نبايد فراموش کنيد.
وي با توجه دادن به مسائل فعلي تصريح کرد: مبادا عمل‌زده شويد. مبادا دنيا زده شويد. مبادا در خانواده بچه‌ها بزرگ شوند و شما‌ها تغيير کنيد. همه شنيده‌ايد که اميرالمؤمنين عليه‌السلام فرمود: زبير تا هنگامي که که فرزندش عبدالله بزرگ نشده بود با ما بود. وقتي عبدالله بزرگ شد، زبير صفش را جدا کرد و در مقابل اميرالمؤمنين عليه‌السلام ايستاد. پسرش هم در مقابل امام حسين عليه‌السلام ايستاد. بالاخره اينها يک حوادثي است که در زندگي رخ مي‌دهد. مبادا مغرور به خودتان شويد بگوييد ما آدم‌هاي خيلي خوبي هستيم و ما چنين و چنان هستيم. مغرور نشويد و هميشه متوسل باشيد و از خداوند بخواهيد که ما را هميشه ثابت‌ قدم نگه دارد.
رئيس دانشگاه امام صادق عليه‌السلام با اشاره به فتنه‌هاي اخير خاطر نشان کرد: الان هم نيابت ولايت امام راحل(ره)، مقام معظم رهبري است. اگر کسي در اين راه کجروي کند، مسلماً راه را گم کرده است ما اين راه را ادامه خواهيم داد و از خداوند هم مي‌خواهيم که ما را در اين راه ثابت‌قدم بدارد که گمراه نشويم و حوادث ما را متغير نکند. اگر هم در بعضي امور اختلاف سليقه‌هايي وجود دارد، اصول را فراموش نکنيم.
وي در ادامه افزود: مقام معظم رهبري در ديدار دانشجويان فرمودند آنهايي که اصول را قبول دارند از ما هستند ولي آنهايي که اصول را عملا يا قولا قبول ندارند نمي‌توانند در صف ما قرار گيرند. من در مصاحبه‌اي گفتم که بعضي‌ها اصول را قبول دارند ولي در مسائل اجرايي اختلاف سليقه دارند که اين طبيعي است. آنچه مسلم است اين است که در اختلافات و مسائل اجتماعي نبايد دعوا کرد. مجلس هست؛ مذاکره هست؛ بحث هست و حتي‌المقدور بايد به اجماع رسيد و اگر نشد، قول اکثريت را بايد ملاک قرار داد ولي اين‌که بگوييم من چيزي را مي‌خواهم و حالا که مطابق ميلم نشده است پس زير همه چيز مي‌زنم، اين کار عقلايي نيست. راه عقلايي اين است که آنچه قانوني است و آنچه مقبول واقع شده را بپذيريم.
رئيس دانشگاه امام صادق عليه‌السلام با خطاب قرار دادن دانش‌آموختگان اضافه کرد: مبادا به واسطه بعضي اختلاف‌ها اصل راه را فراموش کنيد. اين توصيه من به شماست. خدايا تو را در اين مکان مقدس شاهد مي‌گيرم که من اين توصيه را هميشه مطرح کرده‌ام.
وي با اشاره به روش تلفيقي دروس معارف اسلامي با علوم انساني متداول در اين دانشگاه گفت: دين ما ديني ذوابعاد است و ديني نيست که يک بعدي باشد. اگر در قانون اساسي موضوع تفکيک قوا مطرح شده معنايش اين نيست که هر قوه‌اي مي‌تواند کاملاً جدا از قواي ديگر باشد و هيچ ارتباطي هم به بقيه نداشته باشد. ريسماني که ارتباط بين قوا را تامين مي‌کند مقام ولايت است. مگر مي‌شود قانون‌گذاري بدون توجه به مسائل اجرايي باشد يا قوه قضائيه ارتباطي به قوه مجريه نداشته باشد؟ نظام ما بهترين نظام است؛ نظامي است که مسائل اجتماعي با خردورزي عجين است و با مسائل آسماني و ملکوتي مرتبط است. اين بهترين راهي است که انتخاب کرده‌ايم و تشيع و اسلام و امام و شهدا براي ما پسنديدند و اجرا کردند.
آيت الله مهدوي کني گفت: دشمنان ما به دنبال اين هستند که ارتباط را قطع کنند. در فتنه اخير بحث اين بود که مقام معظم رهبري را حذف کنند و نه اين‌که فقط شخص، بلکه دنبال حذف اين جايگاه از جمهوري اسلامي بودند. عده‌اي مي‌خواستند امري که برايش اين قدر خون داده شده، حذف شود. حواستان باشد که مبادا يک وقت خداي نکرده با کساني که با عمود اين خيمه مخالفند هم‌صدا شويد. ممکن است در گوشه و کنار اشکالاتي باشد که بايد آنها را درست کرد ولي عمود را نبايد شکست. اگر بخواهيم ايراني سربلند و اسلامي داشته باشيم، بايد اين عمود را با جان و مال و عقل و شعور و فداکاري حفظ کنيم.
دبيرکل جامعه روحانيت مبارز، در ادامه خواهان استفاده از ادبيات انقلاب در سخنراني‌ها شده و گفتند: ادبيات شما بايد ادبيات انقلاب باشد. مقهور اين دنيا و بحث‌هاي امروزي نشويد که به خاطر جذب عده‌اي بخواهيد بحث اسلام و انقلاب را به بحث ايران برگردانيد. مي‌دانيد که امام (ره) هيچ وقت بحث ايران را مطرح نکردند گرچه ما در ايران بوديم و ظرف وجود و حدوث اين انقلاب و بقاي آن ايران بوده است. آنچه مهم است مظروف است. حواستان باشد که مظروف و محتوي را با ظرف اشتباه نگيريد.
وي در ادامه خواستار حفظ روحيه امام صادقي در بين دانش‌آموختگان شده و تصريح کرد: هر جا که رفتيد در ايران، اروپا، آمريکا و هر جايي که کار مي‌کنيد نبايد صبغه امام صادقي را فراموش کنيد. در شب‌هاي ماه رمضان خواندن دعاي افتتاح و دعاي ابوحمزه را فراموش نکنيد. نگوييد ما همه اينها را داريم. اين طور نيست و هرچقدر بخواهيد به امام صادق عليه‌السلام نزديک‌تر شويد بايد عبادت خود را بيشتر کنيد. اگر مي‌خواهيد روسفيد باشيد و آينده شما روشن باشد يعني هم در دنيا و هم در آخرت موفق باشيد نبايد عبادات را ترک کنيد. مؤمن بايد با مسائل معنوي انس داشته باشد و نماز اول وقت و نماز شب داشته باشد. استاد ما از قول مرحوم آيت الله قاضي مي‌فرمودند که دو چيز را فراموش نکنيد: اول، نماز اول وقت با جماعت و دوم ترک گناه و حرام. آيا شما اين تقيد را داريد که در وقت کار يا درس يا جلسه موقع اذان آماده نماز اول وقت بشويد؟
آيت‌الله مهدوي کني افزود: به فکر فرزندانتان باشيد که قرآن مي‌فرمايد: «قوا انفسکم و اهليکم ناراً وقودها الناس و الحجاره». مبادا شما آدم‌هاي خوبي باشيد ولي خانواده‌هاي شما راه ديگري بروند. از هم‌اکنون که کوچک‌اند به فکر آنها باشيد تا فرزندان خوبي بسازيد. خانم‌هاي شما بايد براي بچه‌هايتان هم مادر باشند هم پدر، چون خيلي از پدرها گرفتار کار هستند. ما حرفمان اين است که بايد کار کرد ولي بايد به فکر خانواده هم باشيد. وقتي پدري نتواند به منزل برود و گرفتار کار باشد، حداقل شما مادرها پدري کنيد و يادتان نرود که بالاخره شماها وظيفه داريد.
همچنين در ابتداي اين مراسم محمدحسيني، وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي و دانش آموخته ورودي 61، به ذکر خاطراتي از ايام تحصيل خود پرداخت و گفت: خداوند برکات و توفيقات خود را شامل حال دانش‌آموختگان اين دانشگاه کرده و خوشبختانه هر کدام از اين دانش‌آموختگان در هر کجا که هستند منشا خير و برکت هستند و اين امر زبانزد است.
حسيني افزود: بنده هنوز اين افتخار رادارم که از محضر آيت الله مهدوي کني استفاده کنم و اميدوارم که اين روحيه طلبگي و دانشجويي هميشه با من همراه باشد و از آن بتوانم در جهت خدمت به جامعه استفاده کنم.
در پايان اين مراسم از خانواده‌هاي دانشجويان شهيد باغاني، وقار، کرمي، صبوري و خان‌بابايي توسط رئيس دانشگاه و ساير مسؤلان حاضر تقدير به عمل آمد.