کد خبر 5940
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۲

رئيس سازمان سنجش آموزش کشور با تشريح جزئياتي جديد از برگزاري آزمون سراسري دکتري در سال جديد گفت: پذيرش دانشجوي دکتري از امسال شامل يک آزمون اوليه عمومي، سوابق تحصيلي، فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي و مصاحبه مي شود.

به گزارش مشرق محمدحسين سرورالدين در گفتگو با مهر با تأکيد بر اينکه برگزاري آزمون دکتري به صورت متمرکز در سال جاري قطعي است و به تصويب رسيده است گفت: بر اساس اين طرح بخشي از آزمون شامل آزمون اوليه به سازمان سنجش مربوط مي شود که شامل زبان عمومي و تخصصي و يک درس مشترک از هر رشته است.
وي با بيان اينکه کليات آزمون مشخص شده و جزئيات آن بعدا تعيين مي شود، گفت: آزموني که سازمان سنجش برگزار مي کند به نوعي يک آزمون عمومي و جي آر اي است که احتمال برگزاري دو بار در سال آن نيز وجود دارد.
رئيس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با برگزاري اين آزمون، آزمون ديگري براي پذيرش دانشجوي دکتري برگزار نمي شود از طريق اين آزمون برخي از نظر علمي فيلتر مي شوند و بقيه را مجاز اعلام مي کنيم تا به دانشگاههايي که انتخاب کرده اند معرفي شوند.
وي با اشاره به بخش ديگري از گزينش دانشجوي دکتري از طريق طرح جديد گفت: سوابق تصيلي داوطلبان نيز يک مرحله ديگر از گزينش است که براين اساس معدل کارشناسي ارشد، برخي دروس مهم، معدل کارشناسي و حتي معدل ديپلم در پذيرش دانشجوي دکتري تأثير خواهد داشت.
سرورالدين افزود: بدين وسيله مراحلي که به دکتري منتهي مي شود نيز جدي گرفته مي شود و فعاليت هاي تکراري در فرايند پذيرش حذف مي شود. سوابق تحصيلي به ميزان 40 درصد در قبولي داوطلب تأثير دارد.
وي به يک مرحله ديگر در پذيرش دانشجوي دکتري در طرح جديد اشاره کرد و گفت: 30 درصد از قبولي نيز به فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي داوطلب مانند داشتن مقاله، شرکت در سمينار و ساير فعاليتهاي علمي اختصاص دارد.
رئيس سازمان سنجش آموزش گفت: در نهايت دانشگاهها به ازاي هر يک نفر ظرفيتي که دارند از 3 نفر مصاحبه به عمل مي آورند.