کد خبر 595143
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰

مرحوم علامه طباطبايي(ره) در تفسير الميزان مي گويد: هر عملي كه انسان انجام مي دهد، از خير يا شر، خدا و رسولش (ص) و مؤمنان، حقيقت عمل خير يا عمل شرّ را مشاهده مي كند.

به گزارش مشرق، به نقل از بنیاد مهدی موعود(عج) استان تهران، مهدویت و غیبت امام عصر(عج) همواره سوالات فراوانی را ایجاد کرده است که در ذیل یکی از آنها مرور می شود:

 آیا قرآن تایید می کند که هر روز و شب اعمال ما به امام زمان (عج) عرضه می شود یا خیر؟

در پاسخ این سوال باید گفت که خداي سبحان در قرآن مجيد مي فرمايد: «و قل اعملوا فسيري الله عملكم و رسوله و المؤمنون»؛[1]

بگو: عمل كنيد، خداوند و فرستاده او و مؤمنان، اعمال شما را مي بينند…. از طرفي، نبي مكرّم اسلام(ص) شاهد و گواه امت است: «يا أيها النبي إنا ارسلناك شاهداً»[2] و «فكيف إذا جئنا من كل أمۀ بشهيد و جئنا بك علي هؤلاء شهيداً».[3]

 مرحوم علامه طباطبايي(ره) در تفسير الميزان مي گويد: هر عملي كه انسان انجام مي دهد، از خير يا شر، خدا و رسولش (ص) و مؤمنان، حقيقت عمل خير يا عمل شر را مشاهده مي كند. ابوبصير از امام صادق(ع) نقل مي كند: در هر بامداد، كردار بندگان نيكوكار و فاسق بر رسول خدا(ص) عرضه مي شود؛ پس بر حذر باشيد از كردار ناشايست. همين است معناي قول خداي تعالي «قل اعملوا فسيري الله عملكم و رسوله …‌». همين‌طور در تفسير آيه شريف پنج سورة مبارکه قدر كه از نزول ملائكه و روح صحبت مي‌كند، مفسرين با استدلالات عقلي و نقلي بيان مي‌كنند كه كسي جز وجود مقدس حضرت ولي عصر و حجت خدا نمي‌تواند محل نزول ملائكه باشد كه امور بندگان به او عرضه مي‌شود.

 در روایتی آمده است که شخصی خدمت امام رضا(ع) عرض کرد: برای من و خانواده ام دعائی فرما

حضرت رضا علیه السلام فرمودند: «مگر من دعا نمی کنم.» «و اللّه ان اعمالکم لتعرض علیّ فی کل یوم ولیلة»[4] به خدا سوگند اعمال شما هر شب و روز بر من عرضه می شود.

راوی این حدیث می گوید این سخن قدری بر من گران آمد، امام(ع) متوجه شدند و به من فرمودند: «اما تقرأ کتاب اللّه عزّ و جلّ و قل اعملوا فسیری اللّه عملکم و رسوله و المؤمنون هو و اللّه علی بن ابی طالب» «آیا کتاب خداوند عزّ و جلّ را نمی خوانی که می گوید: عمل کنید خدا و پیامبرش و مؤمنان عمل شما را می بینند بخدا سوگند منظور از مؤمنان علی بن ابی طالب(و امامان دیگر از فرزندان او) می باشند«.

بنابراين پيامبر(ص) و امامان از حقيقت اعمال بندگان با خبر هستند و اعمال آنان را مشاهده مي‌كنند.

پی نوشت ها:

1-سوره توبه - آیه 105

2-سوره احزاب- آیه 46

3-سوره نساء – آیه 41

4-اصول کافی، ج 1، ص 219، همان حدیث 4.

 


منبع: شبستان