به گزارش مشرق، دکتر علی دارابی ، معاون رئیس سازمان صدا و سیما در امور سیما ، از دو برابر شدن تولیدات نمایشی خبر می دهد. او در روزهای اخیر به همراه جمعی از مدیران ارشد معاونت سیما از برخی لوکیشن های مجموعههای تلویزیونی دیدن کرد و با تهیه کننده،کارگردان ، نویسنده ، بازیگران و عوامل مجموعه ها گفت و گو نمود. از انتظارات سیما که « تولید کارهای با کیفیت و مورد پسند مردم » سخن گفت و از آنها درباره روند تولید، امکانات ، نیازها و موانع موجود شنید.
حضور معاون سیما در جمع تولید کنندگان آثار فاخر لبخند رضایت به چهره همه دست اندرکاران یک مجموعه تلویزیونی می نشاند .این لبخند و احساس شادی و اطمینان در چشم هر بیننده ای نقش می بندد.
کمال تبریزی کارگردان سرشناس تلویزیون و سینما که میزبان دکتر دارابی در لوکیشن مجموعه «سرزمین کهن» است می گوید: « حضور مسئولان مربوط در رسانه ملی در کنار عوامل برنامه ساز صمیمیت را افزایش می دهد و همین مهم سبب می شود که زودتر و راحت تر به تعامل برسیم و در واقع تفاهم متقابل بوجود می آید .»
او از حضور معاون سیما قدردانی می کند و بر این باور است که با حضور معاون سیما روند اصلاح فیلم نامه ها ، رفع مشکلات مالی و معنوی و معضلات ساخت پروژه ها سرعت می گیرد .
تهیه کننده «سرزمین کهن» نیز این همراهی را « موثر و دلگرم کننده» توصیف می کند .
او می گوید : « این که از نزدیک همدیگر را ببینیم ، در کنار هم باشیم بسیار موثرتر است . هم آنها با روند تولید و اهم موضوعات مطلع می شوند و هم ما دلگرم می شویم »
شهاب حسینی بازیگر نقش « رهـی » در این مجموعه تلویزیونی می گوید : « این حمایت ها، آرامش خاطر را برای بازیگران به همراه دارد .»
جعفر دهقان ، « به اثرات بسیار کارآمد » حضور معاون سیما در لوکیشن یک مجموعه اشاره می کند.
او معتقد است ، چنین همراهی نشانگر اهمیت کار برای معاون سیما است .
درحاشیه بازدید معاون سیما از لوکیشن مجموعه « تکیه بر باد » محمود معظمی (کارگردان) درباره بازدید می گوید: «حضور ایشان به هنرمندان دلگرمی خاصی می دهد ، انگیزه ها بیشتر می شود و در بهبود روند کار تاثیرگذار است .»
مهدی فخیم زاده نیز اضافه می کند :« گروه های خسته از کار انرژی مثبت می گیرند و احساس می کنند مورد توجه اند .»
از فخیم زاده درباره « رویکرد معاونت سیما به مجموعه های تلویزیونی فاخر» پرسیدم . او بر این باور است که نگاه خاص سیما به کیفیت تولید مجموعه های تلویزیونی است.
فخیم زاده می گوید: من دیدم که دکتر دارابی در بازدید از یک لوکیشن مجموعه « تکیه بر باد » ، ساعتی با نویسنده مجموعه صحبت می کرد و درباره محتوا و پیام مجموعه سخن می گفت . این نشانگر توجه ویژه سیما به تولید آثار فاخر است.
نویسنده « تکیه بر باد » می گوید: متن یک مجموعه تلویزیونی چند بار نوشته می شود، چند بار بازنویسی می شود. سکانس به سکانس با ملاحظه همه موارد کیفی پیش می رود . کارشناسان در مورد متن نظر می دهند و پیام های آن نیز مورد توجه است.
عباس نعمتی معتقد است معاونت سیما و در راس آن دکتر دارابی اهتمام وِیژه ای را در تولید شایسته برای مردم شریف ایران دارند و این توجه عمومیت یافته است .
معظمی در پاسخ به این سوال می گوید: درک خیلی خوبی در معاونت سیما از تولید مجموعه های فاخر وجود دارد. قدم های بزرگی در این خصوص برداشته اند. به جوانان هم اعتماد و اطمینان دارند. کارگردانان جوان هم فرصت پیدا کرده اند در کنار پیشکسوتان و استادان کار کنند. همه این ها با پا فشاری همگانی بر کیفیت اثر، کار را کامل می کند .
کمال تبریزی معتقد است در مجموعه های فاخر تاریخی ، با بررسی تاریخ ، راهکاری برای مسائل روزمره مردم ارائه می شود . از گذشته نقبی به زمان حال زده می شود. وقتی بیننده از روایتی تاریخی درسی برای زندگی امروز و فردای خود بگیرد ، برایش جذاب است .
بر این اساس هدف گیری سازمان به این سمت ، حائز اهمیت و اثرگذار است.
جعفر دهقان نیز میگوید: از ساخت مجموعه «یوسف پیامبر (ع)»، توجه صدا و سیما به مجموعه های فاخر بیشتر شده است. در مجموعه تلویزیونی فاخر ، همه چیز باید فاخر باشد و این مهم نشانگر اهتمام رسانه ملی به تولید مجموعه های نمایشی الف ویژه است.
برخی از کارشناسان رسانه معتقدند تولیدات نمایشی رسانه ملی در چند ساله اخیر با وجود افزایش کمی دچار افت کیفی جدی شده است.
دکتر علی دارابی ، معاون رئیس سازمان صدا و سیما در امور سیما ، از دو برابر شدن تولیدات نمایشی خبر می دهد.