کد خبر 59812
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۷

«امکانش هست، امکانش هست». «سعادت» دخترک ۱۱ ساله از فرط خوشحالی این کلمات را در میدان فوتبال با صدای بلند تکرار می کرد. او توانست با حفظ روسری اولین بازی سر زدن به توپ را با موفقیت کامل به انجام برساند و این درحالی بود که تماشاچیان به او می خندیدند.

به گزارش مشرق به نقل از جهان، «سعادت» اکنون احساس راحتی و خوشحالی می کند، زیرا فوتبال بازی کردن با دیگر دختران محله ی «بلوئرفلده» (Bloherfelde) در شهر «الدنبورگ» (Oldenburg)، برایش از اهمیت فراوانی برخوردار است.

اینکه دختران روسری به سر در مدارس و باشگاه های فوتبال به بازی بپردازند هنوز در آلمان جا نیفتاده است. دو سال پیش «سمیرا بوجوبا» ی ۱۵ ساله از بازی در تیم تازه تأسیس «کا. اس. فاو. وطنسپُر» (KSV Vatanspor) در شهر «برمن- گرُپلینگن» (Bremen-Gröpelingen) ممنوع شد. داور مسابقه اعلام کرد که «سمیرا» تنها با برداشتن روسری مجاز به بازی در مسابقه است، «سمیرا» هم بجای روسری یک دستمال به سرش بست، اما داور نه تنها آن را نپذیرفت، بلکه به او کارت قرمز هم نشان داد. داور مذکور به مقررات بازی استناد کرده و گفت که لباسِ بازی نباید پیام آور سیاسی، مذهبی و یا شخصی باشد.

اکنون اتحادیه ی داوران فوتبال آلمان دستوری را در سطح کل این کشور صادر کرد که بر مبنای آن، بازیکنان زنی که روسری به سر می کنند نباید به این علت از زمین بازی اخراج شوند. «تئو سوانسیگر» (Theo Zwanziger) رییس «اتحادیه ی فوتبال آلمان» (Der Deutsche Fußball-Bund) اعلام کرد: «هیچ فوتبالیست زنی نباید بخاطر مسایل مذهبی از دست داده شود. زنان فوتبالیست روسری به سر، اگر روسری ورزشی به سر کنند و خطر خفگی تهدیدشان نکند، حق بازی دارند. حتی «فیفا» (Fifa) به تیم فوتبال زنان بزرگسال ایرانی اجازه داد، که در بازی های المپیک جوانان در سال ۲۰۱۰ در سنگاپور بازی کنند.»

اینک «سعادت» بعنوان یک مثال برای بسیاری از دختران مسلمان، بویژه دختران تُرک تبار، که در مدارس «برلین» و «منطقه ی رور» با و یا بدون روسری فوتبال بازی می کنند، مطرح گردیده است.