کد خبر 5987
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۲۲:۰۱

رييس‌جمهور گفت: ادعاهاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي عليه ايران تحت فشار دولت آمريکا مطرح مي‌شود و فاقد ارزش حقوقي است.

به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، محمود احمدي‌نژاد با بيان اينکه ادعاهاي صورت گرفته در خصوص موضوع هسته‌اي ايران نوعي سياسي‌کاري و تحت فشار برخي دولت‌هاي زورگو صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران، بيشترين همکاري را با آژانس بين‌المللي اتمي داشته است و طرح برخي ادعاها فاقد ارزش حقوقي است.
وي در مصاحبه با شبکه تلويزيوني نووآي هلند در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چرا ايران در شرايطي که رژيم صهيونيستي و برخي همسايگانش بمب هسته‌اي دارند به دنبال سلاح هسته‌اي نيست، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است بمب اتم زشت‌ترين و ضد انساني‌ترين سلاحي است که بشر در طول تاريخ ساخته است. ايران از دو جهت با بمب اتم مخالف است؛ نکته اول اين که سلاح کشتار جمعي بسيار وحشتناکي است و با هيچ‌يک از معيارهاي انساني سازگاري ندارد. دوم اينکه مناسبات جهان نيازمند بمب نيست و بمب اتم نه تنها کارايي ندارد بلکه تنش‌ها را تشديد مي‌کند.
احمدي‌نژاد گفت: ملت ايران به دنبال اين هستند که دارندگان بمب اتم خلع سلاح شوند از اين رو کسي که به دنبال خلع سلاح است، ديگر خودش نمي‌تواند بمب داشته باشد.
رييس‌جمهور با طرح اين سوال که چرا خلع سلاح اتمي اتفاق نيفتاده است، خاطر نشان کرد: علت اين است که موضوع خلع سلاح را به دارندگان اينگونه سلاح‌ها سپرده‌اند. بديهي است آنهايي که سلاح اتمي دارند هيچ‌وقت با خلع سلاح موافقت نمي‌کنند.
وي افزود: ايران از ناحيه بمب‌هاي اتمي هيچ گونه احساس خطري نمي‌کند براي اينکه کسي قادر نيست از آن استفاده کند. بنابراين هم اصل بمب را قبول نداريم و هم آن را فاقد کارکرد براي حل مسائل جهان مي‌شناسيم. پس نيازي به بمب اتم نداريم.
رييس‌جمهور به سوالي درباره همکاري ايران با آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي گفت: اگرچه هر نوع همکاري بايد از يک چارچوب خاصي برخوردار باشد اما ايران حتي بيش از چارچوب و توافق و قانون همکاري کرده است اما بعضاً تقاضاهايي از ايران دارند که خارج از همه مقررات است. روشن است که اين‌گونه تقاضاها کار خلافي است و اساسنامه آژانس هم چنين اجازه‌اي نمي‌دهد. اين اقدامات نوعي سياسي کاري و تحت فشار بعضي دولت‌ بوده و فاقد جنبه حقوقي است.
احمدي‌نژاد خاطر نشان کرد: بي‌ترديد اگر ايران عضو دايم شوراي امنيت بود، رييس آژانس بين‌المللي اتمي هيچ گزارشي از فعاليت‌هاي هسته‌اي‌مان ارايه نمي‌کرد. به همين خاطر آمريکا در حالي که چندين هزار بمب دارد و متعهد بوده که آنها را محدود کند تاکنون حتي يک بازرسي از آنجا انجام نشده است و آنها هيچ‌گونه همکاري هم با آژانس انجام ندادند اما رييس آژانس جرأت ندارد عليه آنها حرفي بزند.
وي افزود: رييس آژانس تحت فشار دولت آمريکا ادعاهايي عليه کشورمان مطرح مي‌کند و سندي هم ارائه نمي‌دهد. از اين‌رو چنين سخناني تنها يک اظهار نظر سياسي محسوب شده و فاقد ارزش حقوقي است.
رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره عملکرد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در رابطه با ايران، گفت: طبق ماده 4 اساسنامه آژانس آنها موظف هستند در زمينه انرژي صلح‌آميز هسته‌اي از نظر فناوري کمک کرده و حمايت حقوقي کنند اما نه تنها چنين حمايتي صورت نگرفته بلکه فقط فشار مي‌آورند. حتي گزارش‌هاي دوپهلو صادر مي‌کنند.
رييس‌جمهور گفت: امروز در دنيا همه مي‌دانند که موضع‌گيري‌هاي آژانس تحت فشار سياسي اعضاي دائم شوراي امنيت است و يکي از علت‌هايي که تاکنون نتوانسته‌اند کشورهاي داراي سلاح‌هاي هسته‌اي را خلع سلاح و جلوي اشاعه را بگيرند همين مسأله است. بعد از تأسيس آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، چندين کشور، صاحب بمب اتم شدند و اين بدان معناست که آژانس در فعاليت‌هاي خود موفق نبوده‌ است. چرا که هرکدام از اين کشورهايي که اتمي شدند مورد حمايت يک عضو شوراي امنيت بودند. بنابراين آژانس وظايفش را به درستي انجام نمي‌دهد.
رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره ميزان همکاري ايران با آژانس بين‌المللي اتمي گفت: در تمام تأسيسات هسته‌اي ايران دوربين‌هاي آژانس نصب شده است و تمام مواد هسته‌اي که در ايران جابجا مي‌شود حتي در حد صدم گرم توسط آژانس کنترل مي‌شود و با اجازه آژانس جابجا مي‌شود. وقتي برخي مدعي مي‌شوند که ايران به اندازه کافي همکاري نداشته است، بايد منظور از ميزان همکاري و کافي بودن را تعريف کنند و اين هم بايد مبتني بر قوانين باشد. مدعيان مشخص کنند که ايران کدام تعهد و وظيفه‌اي بوده که انجام نداده‌ است؟ چنين چيزي قطعاً وجود ندارد. آژانس 6 سؤال اساسي از ايران داشته و ايران به تمام اين سؤالات به صورت قانوني و رسمي پاسخ داده‌ و پاسخ رسمي از آژانس دريافت کرده‌ايم که در گزارش آژانس هم تأييد شده است.
وي افزود: دولت آمريکا در حالي ادعاهايي را عليه ايران مطرح کرده است که طبق مقررات، ادعاي اعضاي آژانس عليه هم مسموع نيست. اما آژانس بر خلاف قانون به اين موارد استناد مي‌کند. هيچ عضوي طبق مقررات نمي‌تواند عليه عضو ديگري اقدام کند ولي آژانس تحت فشارهاي سياسي به اينگونه موضوعات اعتناء مي‌کند.
رييس‌جمهور خاطر نشان کرد: مشکل هسته‌اي ايران اين نيست که همکاري لازم صورت گرفته است يا نه، براساس اذعان خود مسؤولان غربي مشکل اصلي نوع رابطه ايران با آمريکاست. آنها مي‌گويند چون ايران با آمريکا درگير است، نمي‌توانند مسأله را حل کنند. امروز همه مي‌دانند که موضوع هسته‌اي يک بهانه است. امروز رژيم صهيونيستي را در حالي که به سلاح اتمي مجهز کرده‌اند و برخي از دولت‌ها خارج از نظارت آژانس، هسته‌اي شده‌اند اما دولت آمريکا با آنها رابطه خوبي دارد و به اين مسأله اعتراض هم نمي‌کند. بنابراين موضوع هسته‌اي ايران، سياسي است. آمريکا در آژانس و در شوراي امنيت نفوذ دارد و از آن طريق هم بر ما فشار وارد مي‌کند معناي‌ اقدام آنها اين نيست که اين کارها قانوني و به‌حق است.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اينکه چرا ايران قصد دارد در رابطه با فناوري هسته‌اي پيشرفت کند و چرا سوخت غني‌سازي را به جاي آنکه وارد کند، اقدام به توليد کرده است، خاطر نشان کرد: چرا بايد آن را وارد کنيم؟ بي‌ترديد بنزين يا قطعات هواپيماي مسافربري مهم‌تر از سوخت هسته‌اي نيست وقتي آنها حتي از ارايه قطعات هواپيما ممانعت مي‌کنند چطور مي‌توان انتظار داشت که سوخت هسته‌اي کشورمان را تأمين کنند.
رييس‌جمهور با اشاره به ضرورت تأمين سوخت مورد نياز راکتور تهران گفت: راکتور تهران، راکتوري با مصرف صد درصد انساني است که در آن دارو توليد مي‌شود. امروز سوخت آن در حال اتمام است و بيش از يک سال است که از آژانس درخواست سوخت کرده‌ايم اما آنها بهانه‌هاي سياسي آورده و شروط سياسي مي‌گذارند که استقلال و حقوق اساسي شناخته شده ايران طبق منشور ملل متحد را مخدوش مي‌کند. حتي زماني که پذيرفتيم سوخت اوليه را تحويل داده و در مقابل سوخت غني شده دريافت کنيم، چنين عنوان کردند که دو سال ديگر آن را به شما مي‌دهيم و به شرط اين که توليد 20 درصد خود را متوقف کنيد اما بعد از گذشت دو سال و توقف توليد، آنها مثل قطعه هواپيما سوخت را هم ندادند با چنين شرايطي تکليف 800 هزار بيمار چه خواهد شد.
رييس‌جمهور افزود: ايران قبلاً با همه اين کشورها قرارداد هسته‌اي داشته است اما همه آنها به‌طور يکجانبه قراردادها را لغو کردند. چگونه مي‌توان به آنها اطمينان کرد که بعداً به ما سوخت خواهند داد؟ امروز اين تجربه تاريخي را در برابر خود داريم آنها قراردادهاي خودشان را به صورت يکجانبه لغو مي‌کنند و ما براي شکايت مجبور هستيم به خود آنها شکايت کنيم، يعني بايد از خود مجرم به مجرم شکايت کنيم. بنابراين تضميني وجود ندارد.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اينکه کشورهايي که به دنبال تحريم ايران مي‌باشند، از پيشرفت‌هاي هسته‌اي ايران نگران هستند، گفت: ملت ايران هم از آنها نگراني دارد. اما نگراني، نمي‌تواند به قانون تبديل شود. قانون بايد قضاوت کند. البته آنها از سلاح ايران نگران نيستند بارها اعلام کرده‌ايم که سلاح‌هاي ايران دفاعي است و به هيچ کشوري هم تجاوز نکرديم. وقتي صدام به کشورمان تجاوز کرد، برخي از کشورهاي اروپايي از جمله همين کشورهايي که اکنون اظهار نگراني مي‌کنند به همراه آمريکا از صدام حمايت کردند. پس با چنين شرايطي ما بايد نگران باشيم.
رييس‌جمهور با تأکيد بر اينکه زورگويان نگران فرهنگ و انديشه ملت ايران هستند، اظهار داشت: انديشه ايراني يک انديشه انساني و مخالف سلطه‌گري، استعمار، جنگ و تجاوز است و اين با سياست‌هاي بعضي از دولت‌هاي زورگو و سلطه‌گر ناسازگار است. آنها مي‌خواهند به راحتي فلسطين، عراق، افغانستان و حتي خاورميانه را اشغال کنند و کسي هم چيزي نگويد.
امروز دولت‌هاي اروپايي به چه دليلي به افغانستان آمده‌ در آنجا و به دنبال چه هستند؟ با اين وجود چه کسي بايد نگران باشد؟
رييس‌جمهور درباره ارزيابي خود از مردم هلند، گفت: از نظر بنده مردم هلند مثل همه مردم دنيا مردم خوبي هستند و دوست دارند در کنار مردم دنيا با صلح و صفا زندگي کنند. آنها مردم تلاشگري هستند و به آداب و سنت‌هايشان احترام مي‌گذارند. آنها مردم مذهبي و علاقه‌مندبه صلح هستند و ما هم آنها را دوست داريم.
رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره سخنان يکي از رهبران حزب ضد اسلامي هلند که گفته است قرآن بايد ممنوع شود، گفت: در طول تاريخ افراد فراواني بودند که مي‌خواستند پيام‌هاي آسماني و عشق و محبت را از بين ببرند اما آنها رفتند و پيام‌هاي آسماني و عشق و محبت مانده است. اسلام، دين عشق و محبت و دين برادري و دوستي، صلح و امنيت براي همه و دين عدالت است. فکر نمي‌کنم کسي با اسلام مخالف باشد. آنهايي که با اسلام مخالفند، در حقيقت با انسانيت، عدالت و عشق و محبت مخالفند. فکر مي‌کنيم که همه بايد به آزادي انديشه و دين احترام بگذارند و اين يک وظيفه انساني است. اگر کسي مسيرهايي غير از اين را در پيش بگيرد، موفق نخواهد شد. البته مردم هلند هم اجازه نمي‌دهند که کسي افراط‌گرايي کند چون افراط‌گرايي به ضرر همه است.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اينکه وجود احزاب ضداسلامي در هلند چه تأثيري بر روابط بين هلند با ايران و دنياي اسلام دارد، گفت: اين موضوع بستگي به رفتار دولت هلند دارد. اگر بر مبناي عدالت و احترام رفتار کنند، متقابلاً همين را خواهند ديد و اگر هم اين‌طور نباشد، متناسب با آن تصميم جديدي گرفته مي‌شود. ضديت با دين و اسلام متعلق به گذشته است. انسان‌ها آزادند هر ديني داشته باشند. در ايران به مسيحيت احترام گذاشته مي‌شود و آنها در ايران آزادند و از حقوق مساوي برخوردارند. يهودي‌ها هم در ايران از حقوق يکساني برخوردار هستند. در واقع روابط، يک روابط انساني است.
رييس‌جمهور اظهار داشت: اميدواريم احزاب و گروه‌ها در اروپا و هلند هم متوجه باشند که با رفتارهاي ضدديني نمي‌توانند آينده خوبي را بسازند. البته به نظر مي‌رسد ضديت با اسلام و دين بيشتر تحت القائات صهيونيست‌هاست. چون کسي که ديندار باشد نمي‌تواند مخالف يک دين ديگر باشد. يک مسلمان نمي‌تواند بگويد من مخالف مسيحيت هستم و يا برعکس. حتي يک يهودي هم نمي‌تواند بگويد که من مخالف اسلام و مسيحيت هستم. چون منطق دين يک منطق بيشتر نيست.
رييس‌جمهور خاطر نشان کرد: مخالفت با اديان از القائات صهيونيست‌هاست چون آنها دين ندارند و تنها گروهي هستند که مخالف اصل دين هستند. آنها مخالف هر نوعي ديني هستند چون دين همه را به برادري، دوستي و تحمل دعوت مي‌کند. اما آنها دعوت به جنگ مي‌کنند. پس آنها دين ندارند و با هر ديني مخالفند. امروز مي‌گويند اسلام، اگر فردا مسيحي‌ها با آنها مخالفت کنند، با مسيحيت هم مخالفت مي‌کنند. امروز تعداد زيادي يهودي در دنيا هستند که مخالف صهيونيست‌ها هستند. صهيونيست‌ها با آنها هم مخالفند.