وی شهید فریدفر را از شهیدان صنف بازیگر معرفی کرد و افزود: برای نوشتن این کتاب با پدر و همسر این شهید گفتوگو شده بود و من هم به همین دلیل آن را در دو بخش جداگانه نوشتم. از کودکی تا ازدواج در گفتوگو با پدر و از ازدواج به بعد که مدت دو سال را شامل میشود، در گفتو گو با همسر شهید نوشته شده است.
این نویسنده درباره شخصیت شهید فریدفر توضیح داد: فریدفر در دوران کودکی (پیش از وقوع انقلاب اسلامی) همراه با پدر خود به آکروباتبازی مشغول بود. به همین دلیل، سفرهای زیادی به خارج از کشور داشت و این امر، باعث شد در میان سینماگران ایرانی نیز کودکی معروف شود و از 9 سالگی در فیلمهای بسیاری از همان دوران به ایفای نقش بپردازد. «مراد و لاله» نخستین فیلمی بود که وی در آن بازی کرد.
طالبی با بیان این که شهید فریدفر به موسیقی نیز علاقه بسیاری داشت، افزود: او موسیقی را به صورت خودآموخته فراگرفت و در بیشتر سازها تبحر داشت. شهید فریدفر از ویولننوازان توانمند بود. به دلیل علاقهاش به موسیقی، بازیگری را رها کرد و در همین رشته (موسیقی) در هنرستان به تحصیل پرداخت.
این نویسنده درباره شخصیت شهید فریدفر اضافه کرد: در زمان تحصیل در هنرستان، در کلاسهای عقیدتی شرکت کرد و به کلی متحول شد. وی در هنرستان با همسرش آشنا شد و تصمیم به ازدواج گرفت. فریدفر با آنکه در دوران بازیگری خود مرتکب خلافی نشده بود اما از بیان خاطرات دوران بازیگری خود برای همسرش امتناع میکرد و از این دوران خود چندان خشنود نبود.
به گفته وی، شهید فریدفر خرداد 1360، در روزهای اولیه جنگ تحمیلی و در جریان حصر آبادان، هنگامی که ریاست کمیته تجریش، شامل اشرار شمیرانات و تجریش را بر عهده داشت، به شهادت رسید.
طالبی درباره زمان انتشار این کتاب توضیح داد: انتشارات روایت فتح قول انتشار این اثر را تا پایان تیرماه امسال داده است. کتاب «شهید فریدفر» با عنوان «آخرین نقش» و در 96 صفحه منتشر میشود.