عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نخستین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری بعد از انتخاب هیئت رئیسه روزهای ۲۴ و ۲۵ آذرماه تشکیل می‌شود و پس از آن اعضای این مجلس دیداری با مقام معظم رهبری می‌کنند.

به گزارش مشرق، آیت‌الله سید‌احمد خاتمی صبح امروز در نشست‌خبری که در قم برگزار شد، با اشاره به برگزاری جلساتی بعد از انتخاب هیئت رئیسه این مجلس اظهار داشت: مقرر شده هر ماه هیئت رئیسه جلساتی داشته باشد که جلسه این ماه در 31 تیرماه برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بین دو اجلاس سالانه مجلس خبرگان رهبری، روسای کمیسیون‌ها و 5 نفر از اعضای خبرگان به انتخاب هیئت رئیسه نشستی بین دو اجلاس دارند، افزود: این کار سبب فعال‌تر شدن کمیسیون‌ها و در جریان قرار گرفتن بیشتر اعضای خبرگان در مسائل روز خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: نخستین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری بعد از انتخاب هیئت رئیسه روزهای 24 و 25 آذرماه تشکیل خواهد شد و پس از آن اعضای این مجلس دیداری با مقام معظم رهبری خواهند داشت.

وی به تشکیل جلسات کمیسیون‌های مجلس خبرگان در دوره چهارم اشاره کرد و گفت: کمیسیون 107 و 109 قانون اساسی چهار جلسه، کمیسیون بررسی راه‌های پاسداری و حراست از ولایت فقیه 42 جلسه، کمیسیون امور مالی و اداری 11 جلسه، کمیسیون آیین نامه مجلس 24 جلسه و کمیسیون سیاسی و اجتماعی نیز 62 جلسه در دوره قبل تشکیل شده است.

آیت‌الله خاتمی خاطرنشان کرد: در اجلاس انتخاب هیئت رئیسه تاکید بر ساماندهی آئین‌نامه انتخابات شده و باید این آئین‌نامه اصلاح شود. همچنین باید کف علمی حوزوی و مسئله سن برای این کار در نظر گرفته شود.

عضو هئیت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مسائل قبل از انتخابات و اختلافات نباید زنده بماند، اما آنچه به یقین می‌توان بر آن صحه گذاشت انقلابی بودن و متفق‌القول بودن در حمایت از ولایت فقیه است که همگان بر آن اذعان و با آن همراه هستند.

وی با بیان اینکه در انتخاب هیئت رئیسه فقط ضوابط و خردورزی حاکم بود، ادامه داد: کمیسیون سیاسی و اجتماعی یک ماه مانده به  برگزاری اجلاس با رصد مسائل مربوط به خبرگان، موضوعات دارای اولویت را مشخص و برای ارائه در مجلس مهیا می‌کنند.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به کاهش یا افزایش نفرات مجلس خبرگان رهبری، عنوان کرد: براساس قانون به ازای هر یک میلیون نفر یک نفر اضافه می‌شود و این موضوع به  اجلاس رسمی کشیده شد که اعضا بر ماندن بر همین سقف تاکید کردند، ولی استان البرز به‌علت جدا شدن از تهران دارای دو عضو در مجلس شد و در حال حاضر مجلس خبرگان رهبری دارای 88 عضو است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: مجله حکومت اسلامی که توسط مجلس خبرگان منتشر می‌شود منبعی برای معرفی نظام به صورت تخصصی بوده و تاکنون 77 شماره از آن به چاپ رسیده است.

وی تصریح کرد: باید مسئله ولایت‌فقیه به‌عنوان یک رکن نظام در کتاب‌های آموزشی آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها مطرح شود.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به استقبال اعضای مجلس خبرگان رهبری از رهنمودهای مراجع عظام تقلید، خاطرنشان کرد: مراجع از ارکان نظام هستند و شاید به علت برگزاری جلسات در تهران و حضور مراجع در قم دیدارهای جمعی برگزار نشده باشد ولی اعضای مجلس خبرگان با مراجع تماس‌های مستقیم داشته و از نقطه نظرات آن‌ها استفاده می‌کنند.

وی عنوان کرد: در قانون اساسی برای وظایف خبرگان واژه مراقبت آمده نه نظارت و در مقطعی هم که قانون اساسی نوشته می‌شده اصلاً قانونگذار معترض بر نظارت نشده ولی رهبر معظم انقلاب از همان ابتدا با آغوشی باز از نظارت استقبال می‌کردند و اصل کار کمیسیون تحقیق هم همین خواهد بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نظارت به معنی مچ‌گیری نیست، اظهار داشت: برخی فکر می‌کنند ناظر باید مدام به فکر مچ‌گیری باشد، کار نظارت با دقت در حال انجام است و این‌قدر نقاط قوت زیاد است که به‌راحتی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. به‌اذعان و اعتراف اکثر نخبگان جامعه تنها کسی که می‌تواند به این خوبی کشور را اداره کند، جزء مقام معظم رهبری نیست و این لباس فقط در قامت ایشان زیبنده است.

منبع: تسنیم