با ادامه پیشروی نیروهای سوری و رزمندگان مقاومت در این محور، این پرسش بدون پاسخ برای افکار متشنج سرکردههای تروریستها باقی ماند که آیا عملیات از منطقه «مرج» به سمت مناطق شمالی و شهرکهای «البحاریة، النشابیة، قیسا و الجربا» ادامه مییاید یا این که عملیات ارتش سوریه در همان ورودیهای شهرک البحاریه متوقف می شود؟
موقعیت شهر دمشق و غوطه شرقی
نیروهای سوری و مقاومت ابتدا عملیات محدودی را به سمت شهرک «جسرین» آغاز کردند و در همان روزهای اولیه توانستند جاده ارتباطی «ملیحة - جسرین» و مزراع اطراف را پاکسازی کنند.
پاکسازی شهرک جسرین به دلیل تراکم مجمتعهای مسکونی امکان پذیر نبود اما اتاق عملیات تروریستها تصور کرد عملیات نیروهای سوری از مناطق جنوبی و مرکزی غوطه به سمت شمال آغاز میشود و به همین دلیل صدها تن از نیروهای خود را به همراه تجهیزات فراوان نظامی به این مناطق اعزام کردند تا از پیشرویهای ارتش سوریه جلوگیری کنند.
با اعزام این نیروها، تعداد تروریستها در مناطق شرقی غوطه شرقی و به خصوص در حومه شهرکهای البحاریه و میدعا به طور چشمگیری کاهش یافت و همین موضوع باعث شد نیروهای مقاومت از این فرصت استفاده کنند و با مشغول کردن تروریستها در جبهه شهرک جسرین، در اقدامی غافل گیرانه حملات سنگینی را برای بازپس گیری شهرک البحاریه انجام دهند.
عناصر تروریستی پس از متحمل شدن تلفات سنگین در این محور اقدام به تخلیه شهرک کردند و درصدد بودند مناطق مختلف آن را بمب گذاری کنند که با واکنش به موقع نیروهای سوری و مقاومت این هدف آنان نیز با شکست روبه رو شد.
در نهایت پس از درگیری های 24 ساعته، ارتش و رزمندگان حزب الله موفق شدند با شکستن خطوط دفاعی تروریستها، شهرک البحاریه را پس بگیرند. با تثبیت مواضع ارتش در شهرک البحاریه، راه برای پاکسازی سه شهرک بسیار مهم میدعا، میدعانی و النشابیه باز شد.
نیروهای سوری به خوبی میدانستند پاکسازی شهرک النشابیه به معنای آغاز عملیات در شهرکهای «عربین، سقبا و دما» است. اهمیت این مسئله باعث شد عملیات گسترده و البته سخت ارتش سوریه به سمت شهرک میدعا شروع شود و در همان گام نخست مزارع حومه این شهرک پاکسازی شد؛ شهرکی که در 4 کیلومتری جنوب شهرک عدرا و 3 کیلومتری شمال شهرک البحاریة قرار دارد.
به نظر میرسد با پاکسازی شهرک میدعا، عملیات پیشروی نیروهای سوری و مقاومت به سمت مناطق غربی این شهرک در دستور کار نباشد؛ چرا که این محور در همسایگی مناطق پر تراکم «حوش الفاره، حوش شلق» و مسیر میدعا - دوما قرار دارد و از لحاظ نظامی در مقطع فعلی اهمیت چندانی در مقایسه با شهرک النشابیه ندارد.
با پاکسازی شهرکهای «البحاریة، جربا، البلالیة و مرج السلطان» شهرک مهم النشابیة از سه محور جنوبی، شرقی و غربی در محاصره قرار گرفته است.
شهرک النشابیة علی رغم کوچک بودن از تراکم جمعیتی و ساختمانی زیادی برخوردار است و در صورت آزادسازی این شهرک، نیروهای سوری و مقاومت به یک قدمی شهرک دوما، مقر اصلی فرماندهان گروه تروریستی جیش الاسلام خواهند رسید و این موضوع به معنای برچیده شدن بساط تروریست ها در غوطه شرقی دمشق است.
گروه تروریستی جیش الاسلام که به طور مستقیم از رژیم سعودی حمایت میشوند در جنگ رسانهای همیشه مدعی حمله به دمشق بودند اما تحولات میدانی دو ماه گذشته نشان می دهد حمله به دمشق یک خیال خام شده و آنها باید خود را برای فرار یا کشته شدن در غوطه شرقی آماده کنند.