دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به اقداماتی که در سال‌های اخیر باری گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه انجام شده است گفت: زدودن غبار ناهنجاری‌ها در جامعه به وسیله عفاف و حجاب میسر می‌شود.

به گزارش مشرق، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در همایش ملی تجلیل از فعالان و دست‌اندرکاران عفاف و حجاب که با حضور نوش‌آبادی سخنگوی وزارت ارشاد،‌ لاله افتخاری نماینده سابق مجلس، موالی زاده مشاور وزیر ارشاد و جمعی از فعالان و دست‌اندرکاران حوزه حجاب در تالار رودکی برگزار شد گفت: جامعه ما یک جامعه اسلامی است اما بخش تکمیلی عفت و عفیف بودن جامعه مرهون تلاش دست‌اندرکاران حوزه عفاف و حجاب است و اگر اقدامات ارزشمند آنها نباشد بخشی از موضوع دچار نقص خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر طراحان حوزه مد و لباس نمونه‌های جدید و کارهای فاخری که زیبایی ذاتی انسان را پنهان و زیبایی‌های اجتماعی را در بر می‌گیرد طراحی نکنند نمی‌توان در مسیر گسترش عفاف و حجاب قدم برداشت، حجاب نماد عفاف جامعه دین‌دار ما است و فعالان عفاف و حجاب تلاش می‌کنند با اقدامات خودشان قدم در راه شهدای عزیز بردارند.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خاطرنشان کرد: تمامی غریب به اتفاق فعالان حوزه مد و لباس دغدغه‌‌های فرهنگی دارند و بارها از جهاد فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب سخن گفتند.

قبادی با اشاره به انجام پژوهش‌های مختلف در حوزه عفاف و حجاب گفت: پژوهشگران مختلفی در کشور در رشته‌های مختلف کارهای پژوهشی انجام می‌دهند اما پژوهشگران حوزه عفاف و حجاب در میان آنها کمتر دیده می‌شوند و کمتر از آنها یاد می‌شود، از جمله اهداف و اقدامات مهم این عزیزان این است که زمینه دسترسی به اقلام عفاف و حجاب را فراهم کنند و از جمله ماموریت‌های ما این است که دسترسی به اقلام عفاف و حجاب را بسیار آسان کنیم.

وی با تشکر از افرادی که در دستگاه‌های مختلف تلاش کردند تا در زمینه عفاف و حجاب منشا اثر باشند افزود: اقدام نمادین امروز و همایش تجلیل از فعالان عفاف و حجاب جریان‌سازی است که آن را آغاز کرده‌ایم تا این گروه به خوبی دیده شوند و در کنار سایر همایش‌های عریض و طویل جایگاه ویژه‌ای پیدا کند.

قبادی تصریح کرد: بسیاری از خانواده‌های مومن و متدین کشورمان برنامه‌ریزی می‌کنند تا با آغاز ماه مبارک رمضان و برپایی نمایشگاه قرآن مایحتاج عفاف و حجاب خود را از این نمایشگاه خریداری کنند و این نشان دهنده مفید بودن اقدامات انجام شده در جهت فرهنگ‌سازی عفاف و حجاب است، همچنین مقالاتی در حوزه عفاف و حجاب وجود دارد که ارزش علمی آنها نه تنها کمتر از سایر حوزه‌ها نیست بلکه تبیین کننده تمام زوایای عرضه مد و لباس است و حتی در برخی از ا ین مقالات به حجاب در قبل از اسلام نیز پرداخته شده است و خوشحالیم اعلام کنیم که بسیاری از مقالات این حوزه به چاپ رسیده است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ادامه داد: زدودن غبار ناهنجاری‌ها در جامعه با همکاری طراحان و تولیدکنندگان محصولات حجاب میسر می‌شود و هم اکنون شاهد هستیم خانواده‌ها به سمت برنامه‌ریزی منظم در جهت استفاده مطلوب از عفاف و حجاب قدم برمی‌دارند، در این همایش از حدود 40 نفر از نمایندگان دستگاه‌های مختلف و فعالان و طراحان حوزه مد و لباس تجلیل می‌شود که این افراد با مشورت نهادها و انجمن‌های مختلف انتخاب شده‌اند.

قبادی خاطرنشان کرد: فعالیت فعالان حوزه مد و لباس از لحاظ شکلی، محتوایی و عملی مورد ارزیابی و نظارت قرار دارد و تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های موجود را شناسایی کنیم و زمینه توسعه و تکثیر آنها را در جامعه فراهم آوریم.

در ادامه این مراسم نوش‌آبادی سخنگوی وزارت ارشاد گفت: لباس و پوشش یک موضوع ملی و در سطح بین‌المللی یک موضوع بشری است چرا که در هیچ‌یک از جوامع بشری پوشاک و لباس مورد غفلت قرار نمی‌گیرد و هر جامعه‌ای متناسب با باورها، الگوها و وضعیتی که دارند لباس‌ها و مدهایشان متفاوت است. ما به عنوان یک کشور اسلامی و ملت مسلمان فرهنگ ما مبتنی بر آموزه‌های دینی و قرآنی است و براساس سبک زندگی اسلامی ایرانی زندگی می‌کنیم باید همواره از الگوهای دینی که از فرهنگ دینی اقتباس شده است استفاده کنیم.

وی افزود: ما باید در حوزه مد و لباس برای دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم و به عنوان یک نظام اسلامی با داشتن مکتب دینی غنی و سرشار از تعالیم اگر نگاهی به قرآن و روایات و تعالیم و سیره نبوی بیندازیم می‌توانیم الگوهای مناسبی را داشته باشیم.

سخنگوی وزارت ارشاد افزود: تلاش امروز پژوهشگران، طراحان،‌ تولیدکنندگان و صنعت‌گران این حوزه باید بیشتر باشد و با توجه به اقتضاعات زمانی و شرایط بین المللی همگام با توسعه فناوری‌های جدید عمل کنند.

نوش‌آبادی با بیان اینکه در دنیای کنونی لباس دیگر تنها تن‌پوش نیست گفت: در گذشته انسان‌ها لباس را به عنوان تن‌پوش بر تن می‌کردند و آن را محافظی در برابر سرما و گرما می‌دانستند اما امروز لباس مظهر تمدن، باور،‌اعتقادات، سبک زندگی و ملیت انسان است و برای اینکه بتوانیم لباس را از تن‌پوش بودن صرف خارج کنیم باید الگو داشته باشیم.

وی ادامه داد: امروز ارزش عفاف و حجاب آنقدر زیاد است که پس از سال‌ها زندگی مردم نقاط مختلف جهان فهمیده‌اند پوشش اسلامی آنها را از آسیب‌ها مصون نگه می‌دارد و لباس را نشانه شخصیت و شئونات اسلامی و اعتقادات می‌دانند.

سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه در قرآن آمده است که لباس همزاد انسان است افزود: لباس باید متنوع و خوش‌رنگ باشد که خود این موضوع نشان مدنیت است و‌ آنقدر احکام اسلامی در باب لباس و در هر باب حکم خاصی دارد که به راحتی می‌توانیم با استفاده از آنها الگوهای مناسب و عام پسندی را ارائه دهیم.

وی افزود: این نگرانی همواره بوده است که چگونه می‌توانیم سبکی از مد و لباس را ارائه دهیم که همه از آن استقبال کنند خوشحالیم که امروز فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه جاری است و باید از تئاتر،‌ نمایش،‌ خوشنویسی و بازی‌های رایانه‌ای در معرفی عفاف و حجاب استفاده کنیم.

نوش‌ابادی ادامه داد: با توجه به اینکه انسان با عنوان سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است توجه به محصولات داخلی باید همواره مورد توجه باشد به گونه‌ای که حتی از پارچه‌های ایرانی نیز بتوانیم استفاده کنیم و نشان دهیم که در این حوزه غنی هستیم و نیازی به نگاه بیرون از مرزها نداریم.

در ادامه این مراسم از 40 نفر از نمایندگان دستگاه‌های مختلف و فعالان حوزه عفاف و حجاب تجلیل و قدردانی شد.
منبع: فارس