کد خبر 602399
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱

معاونت ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در نشستی خبری درباره بازی های المپیک و شرایط ورزش کشور صحبت کرد.

به گزارش مشرق، نصرالله سجادی معاون حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی اظهار داشت: ایران از سال 1948 در بازی‌های المپیک شرکت کرده و در دو دوره یعنی 1980 و 1984 شرکت نکردیم. تاکنون در 16 دوره حضور داشتیم که حاصل کار حداقل یک مدال بوده است. اولین مدال مربوط به جعفر سلماسی در وزنه‌برداری بود. در این مدت فراز و نشیب‌های زیادی داشتیم.

وی افزود: در طول این مدت 640 ورزشکار در بازی‌های المپیک از کاروان ایران شرکت داشتند. برای بازی‌های ریو هم 63 سهمیه گرفتیم. همانطور که می‌دانید ورزشکاران در رشته های مختلفی شرکت می‌کنند تا سهمیه بگیرند و کسب سهمیه نوعی موفقیت برای هر کشور به شمار می ‌رود چرا که چندین میلیون نفر در مسابقات شرکت می‌کنند اما فقط 10 هزار نفر اجازه حضور در بازی‌های المپیک را دارند. ما از سال 94 به صورت جدی با تفاهم‌نامه‌ای که با فدراسیون‌ها شرکت کردیم آمادگی آنها را برای المپیک دنبال کردیم. البته از همان زمان بازی های آسیایی اینچئون برخی از ورزشکاران در مسابقات کسب سهمیه شرکت می‌کردند و همچنان هم ادامه دارد. ما تلاش کردیم محور اصلی تفاهم‌نامه‌مان برای کمک به فدراسیون‌های المپیکی بوده است.

معاون وزیر ورزش در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اینکه موضوع کنترل دوپینگ یکی از موارد مهم بوده، تصریح کرد: ستاد مبارزه با دوپینگ در این زمینه فعال بوده و ما تلاش کردیم تا نمونه‌گیری‌ها را افزایش دهیم. تلاش این است کاروانی پاک در المپیک 2016 شرکت کند. ما به صورت مستمر و ماهی یکبار جلساتی را برگزار کردیم و گزارشات دقیق افسران مبارزه با دوپینگ را گرفته‌ایم. همه این آزمایشات به صورت دقیق انجام شده و هیچ دخل و تصرفی در آنها نشده است.

سجادی در خصوص اعتبارات فدراسیون‌ها خاطرنشان کرد: تلاش ما افزایش اعتبارات و پرداخت به موقع است تا الان هم این کار را انجام داده‌ایم. تا امروز هم تلاش کردیم فدراسیون‌ها مشکل مالی نداشته باشند. البته یکی دو فدراسیون برای سایر برنامه هایشان بدهی‌هایی دارند که شاید اگر همه اعتبارشان را هم پرداخت کنیم باز هم نتوانند بدهی‌ها را صاف کنند. میزان پولی را که ما به فدراسیون‌ها می‌دادیم از آنها می‌خواستیم منابع کسب درآمدشان را اعلام کنند. در سال 94، 80 درصد تعهدات محقق شد و در سال 95 این میزان حتی افزایش پیدا کرد. امسال 100 میلیارد تومان برای 38 فدراسیون ورزش قهرمانی در نظر گرفته شده است. تعهد فدراسیون‌ها هم حدود-3  132 میلیارد بوده است. تلاش این است که فدراسیون ها بتوانند از اسپانسرها استفاده کنند. ما حتی سمیناری را با عنوان بازاریابی فعال کردیم تا فدراسیون‌ها آشنا شوند.

وی با اشاره به اینکه موضوع استعدادیابی یکی از موارد بااهمیت برای وزارت ورزش بود، خاطرنشان کرد: ما به فدراسیون‌ها و استان‌ها ابلاغ کردیم که بتوانیم در این زمینه مشارکت بخش خصوصی را فعال کنیم. این موضوع در توسعه کار به ما کمک می‌کند. ما هم 10 میلیارد تومان علاوه بر بودجه برای استعدادیابی به فدراسیون‌ها می‌ دهیم و همینطور از آنها می‌خواهیم که 10 درصد بودجه خود را به استعدادیابی اختصاص دهند. یعنی چیزی حدود 20 میلیارد در این زمینه هزینه می‌شود. این رقم برای شروع کار خوب است و ما باید روی کانون‌های استعدادیابی زیاد کار کنیم و تسهیلاتی را برایشان در نظر بگیریم.

سجادی در خصوص پاداش‌های مدال‌آوران المپیکی گفت: با همکاری وزارت مسکن تسهیلاتی برای مدال‌آوران در نظر گرفته شده است. همینطور آیین‌نامه‌ای هم مورد تصویب دولت قرار گرفته که بر اساس آن قهرمانان مدال‌آور می‌توانند به استخدام دولت دربیایند. فکر می‌کنم این اتفاق بهتر از پاداش‌هایی است که فقط برای یکبار داده می‌شود چرا که ورزشکار می‌داند در آینده شغلی دارد. این آیین‌نامه به مدت دو سال و نیم کار و بررسی شد تا مورد تصویب قرار گرفت.

سجادی در پاسخ سوالی در مورد بحث انتخابی کشتی، تصریح کرد: قبلا گفته بودم ورزشکاران باید در مسابقات خارجی شرکت کنند. شورای فنی تصمیم گرفته که دو ورزشکار باید مسابقه انتخابی برگزار کنند. یک مرحله برگزار شد و احتمال وجود دارد که تا سه انتخابی انجام شود. ما این توضیح را به نمایندگان مجلس هم دادیم.

سجادی در مورد استعفای علیرضا رضایی گفت: استعفای وی پذیرفته نشد و وی سر کارش حضور دارد.

معاون وزیر ورزش درباره اینکه شما فقط در موضوع‌های کشتی فرنگی بودید اما به آزاد سرکشی نکردید، گفت‌: اینطور نیست من در هر دو مورد حضور داشتم.

سجادی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا فدراسیون‌ها بعد از المپیک پاسخگوی نتایج خودشان خواهند بود یا خیر،‌گفت: نتایج ارزیابی می‌شود اگر فقط یک فرد مقصر باشد قطعا برخورد می‌کنیم. اگر فدراسیون مشکل خاصی داشته باشد، پس ما رسیدگی می‌کنیم.

وی همچنین درباره پاداش صعود المپیکی‌ها به ریو اعلام کرد: این پاداش در زمان صعود تیم ملی ایران به المپیک پرداخت شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید برخی فدراسیون‌ها برای آمادگی المپیک نیاز به بودجه‌های خاصی داشتند شما به کدام فدراسیون بیشترین بودجه را اختصاص دادید، یادآور شد: تا امروز در سال 95 به فدراسیون‌های المپیکی مبالغ خوبی پرداخت شده است.

معاون وزیر ورزش همچنین با اشاره به سفرهای برون مرزی رشته‌های المپیکی گفت: ما در سه ماهه اول سال 71 مجوز برون مرزی صادر کردیم که 996 ورزشکار به 61 کشور اعزام شدند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چگونه ضمانت می‌کنید که بحث استخدام ورزشکاران اجرایی شود، گفت: از زمانی که من آمدم ما حتی پاداش‌های عقب افتاده سال 90 تا 93 را پرداخت کردیم. پاداش قهرمانی سال 93 در سال 94 پرداخت شد و فقط پاداش سال 94 باقی مانده است. موضوع استخدام را من نمی‌دانم تا الان چطور مطرح بوده اما مصوبه هیأت دولت است و باید اجرایی شود.

معاون وزیر ورزش درباره اینکه برخی فدراسیون‌ها مانند تیراندازی با کمان خواسته شما را برآورده نکرده‌اند، خاطرنشان کرد: این موضوع بعد از المپیک مورد بررسی قرار می‌گیرد چه آنهایی که سهمیه گرفتند چه آنهایی که نگرفتند.

سجادی درباره اینکه بحث سرپرست فدراسیون در زمان شما مطرح شده مبنی بر اینکه آنها نباید در انتخابات ثبت‌نام کنند که در برخی موارد تخلفاتی بوده و همینطور در برخی فدراسیون ها دوره سرپرستی طولانی بوده، تصریح کرد: برابر اساسنامه وقتی دوره ریاست فدراسیونی تمام می‌شود از دو ماه قبل باید آگهی انتخابات را بزنیم. ما این را رعایت می‌کنیم؛ مثلا آگهی فدراسیون دوچرخه سواری را دو ماه قبل از پایان دوره ریاست اعلام کردیم. بعد از ثبت‌نام برابر مقررات، مدارک باید استعلام شود. وقتی ثبت‌نام زیاد باشد زمان استعلام طولانی می‌شود. به همین دلیل وقتی دوره ریاست به اتمام می‌رسد ما سرپرستی انتخاب می‌کنیم اما در یکی دو فدراسیون روسا یا استعفا دادند یا برکنار شدند. برای آنها هم سرپرست گذاشته‌ایم. باید اجازه دهیم فضا آرام شود بعد ثبت‌نام از نامزدها را شروع کنیم.‌ ما نگفته‌ایم قانون نمی‌‌گذارد سرپرست در انتخابات باید شرکت کند بلکه به آنها می‌گوییم که این کار را انجام ندهند. اما در برخی موارد ثبت‌نام‌هایی داشته‌ایم مانند اسکی که به سعادتمند گفتیم باید انصراف دهد و در برخی رشته‌ها هم فکر می‌کنم انتخابات بعد از المپیک انجام شود، بهتر است. ما فردی را به عنوان سرپرست انتخاب می‌کنیم که فکر می‌کنیم می‌تواند کار را اداره کند. ما در این فدراسیون‌ها حتی بازرسان‌مان را مجبور می‌کنیم که گزارشات بیشتری به ما بدهند. مچ‌گیری نکنند بلکه اتفاقاتی را که افتاده به ما گزارش می‌‌کنند تا برابر ضوابط رفتار کنیم.

وی درباره اینکه آیا شما اعتباراتی را که به فدراسیون می‌دهید از آنها می‌پرسید که این اعتبارات برای کسب سهمیه مناسب است یا خیر، یادآور شد: پولی را که ما به فدراسیون‌ها می‌دهیم بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با آنها امضا کرده‌ایم موارد مختلف را مطرح می‌کنیم. یکی از تعهدات فدراسیون‌ها این است که عملکرد سه ماهه فنی خود را به ما گزارش کنند. بنابراین پرداخت سه ماهه دوم بستگی به گزارشات فنی دارد اما پرداخت این پول‌ها به معنای این نیست که بگوییم قرار است چند تا سهمیه بگیرند بلکه فدراسیون‌ها علاوه بر المپیک موارد دیگری هم پیش رو دارند مانند برگزاری اردوها، استعدادیابی، پرداخت حقوق کارمندان و ... یعنی ما تفاهم‌نامه را در 14 بند تنظیم کرده‌ایم که بودجه بر اساس آن تخصیص می‌یابد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه مطرح شده رئیس‌جمهور قبل از جام جهانی در اردوهای تیم ملی فوتبال قرار است شرکت کند، گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم.

سجادی درباره بحث سرپرستی سرخابی‌ها عنوان کرد: ما اعضای هیأت مدیره را انتخاب می کنیم،‌جلساتی با آنها تشکیل می‌دهیم. سال گذشته تلاش کردم جنجال را از سرخابی‌ها دور کنم تا بدون سر و صدا سهمیه آسیا را هم بگیرند. من گفتم به هیأت مدیره تذکر می‌دهم تا در انتخاب مدیرعامل سرعت بیشتری داشته باشند. الان هر دو باشگاه سرپرست دارند که به زودی مدیرعامل معرفی می‌شود.

معاون وزیر ورزش درباره پرونده قطور فساد در فوتبال تصریح کرد: کمیسیون اصل 90 این پرونده را به قوه قضائیه داده و ما دیگر نمی‌توانیم پیگیری کنیم. البته نمی‌دانم این پرونده قطور است یا غیرقطور.

سجادی درباره اینکه هنوز هیچ ارزیابی از تعداد مدال‌های در المپیک ریو نشده، یادآور شد: ما ارزیابی‌هایی داریم اما اعلام نمی‌کنیم چرا که ممکن است توقعاتی ایجاد شود و اضطراب و استرسی را برای مربیان و بازیکنان ایجاد کند و بار منفی به وجود بیاورد اما می‌توانم در حد کلی بگویم که وضع ما خوب است. توجه کنید در بازی‌های المپیک رشته‌های مدال‌آور ما در هفته دوم رقابت خود را آغاز می‌کند و معمولا در هفته اول در جدول نیستیم و این اصلا مهم نیست. در المپیک‌ها در هیچ دوره‌ای اسم مدیر مطرح نیست که چه کارهایی انجام داده است اما فقط اسم یک نفر مطرح می‌شود آنهایی که مدال می‌گیرند. دوره مدیریتی کوتاه است اما باید کمک کنیم تا به ورزش بیشتر توجه شود.

وی درباره اینکه برخی از رؤسای فدراسیون‌ها دوتابعیتی بوده و یا برخی از آنها بازنشسته هستند و موضع شما درباره استعفای این افراد چیست، تصریح کرد: هر کسی برابر مقررات نتواند در یک مسئولیت باشد او را کنار می‌‌گذاریم. مثلا در یکی از فدراسیون‌ها که شما آن را می‌دانید رئیس فدراسیون خودش استعفا کرد. در مورد بازنشستگی هم باید بگویم محدودیت‌هایی وجود دارد.

معاون وزیر ورزش در پاسخ به این سوال که شما چقدر می‌توانید به صورت شفاف اعلام کنید که فوتبالیست‌ها همان قراردادی را که امضا کرده‌اند، همان مبلغ را دریافت کرده‌اند،‌تصریح کرد: هر دو باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و همه باشگاه‌ها قراردادهای خود را روی خروجی سایت‌ها قرار بدهند. چه اشکالی دارد به صورت شفاف اعلام شود مبلغ قرارداد بازیکنان چقدر است؟ مگر وقتی من مبالغ واریزی به فدراسیون‌ها را گفتم چه اتفاقی افتاد؟
منبع: فارس