کد خبر 602685
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۸

تهدید حزب راست‌گرای آزادی اتریش درباره خروج از اتحادیه اروپا درصورت پیوستن ترکیه به کابوسی تلخ برای اردوغان تبدیل شده است.

به گزارش مشرق، اوضاع سیاسی در اتریش تا حد زیادی بر هم ریخته و تحت تاثیر برگزاری دوباره انتخابات دور دوم ریاست جمهوری قرار گرفته است. بر اساس رای دادگاه فدرال قانون اساسی اتریش، اعتراض حزب آزادی (وابسته به جریان راست افراطی) در قبال نتایج انتخابات و دستکاری در آرا پذیرفته شده است. هم اکنون حزب آزادی و نامزد آن یعنی نوربرت هوفر بخت و اقبال دوباره‌ای جهت حضور در مسند ریاست جمهوری اتریش یافته اند.

حزب آزادی اتریش  از اصلی ترین مخالفان اتحادیه اروپا و از متتقدان ساختاری این مجموعه محسوب می شود. آنچه در این مجال قابل تامل به نظر می رسد، اظهارات نوربرت هوفر در خصوص مسائل جاری در اتحادیه اروپاست.هوفر در این خصوص عنوان کرده است:

"اروپا نمی تواند با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا برخورد کند. در صورت وقوع این سناریو یک دلیل خوب برای اتریشی ها وجود دارد تا درباره باقی ماندن کشورشان در این اتحادیه همه پرسی برگزار کنند. انگلیس نشان داده است که  این اتحادیه اروپا آشکارا چقدر از شهروندان خود دور است. از این رو من بر این عقیده‌ام که تجدید و بازسازی اتحادیه اروپا ضروری است و این همان اتحادیه‌ای است که ارزش های اساسی خود را یادآوری کرده و باید به شهروندان نزدیک تر باشد."

واقعیت امر این است که رای شهروندان انگلیسی مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا روحیه مضاعفی به هوفر و همراهانش بخشیده است. در چنین شرایطی تجدید انتخابات دور دوم ریاست جمهوری اتریش می تواند تبدیل به دومین پاشنه آشیل برای اروپای واحد شود. رای دادگاه فدرال قانون اساسی اتریش مبنی بر تجدید انتخابات ریاست جمهوری اتریش، بدترین خبری بود که آنگلا مرکل و فرانسوا اولاند و دیگر سران اروپایی در برهه فعلی شنیده اند. در صورتی که حزب آزادی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش برنده شود( که احتمال آن نیز زیاد است )، در این صورت اتریش نیز به طور طبیعی استعداد برگزاری همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا را پیدا خواهد کرد.

اقبال شهروندان اتریشی نسبت به جریان راست افراطی منجر به تعجب بسیاری از صاحب نظران مسائل سیاسی و اجتماعی در اروپای واحد شده است. اتریشی ها معمولا از اصلی ترین مدافعان اروپای واحد و منطقه یورو محسوب می شدند. با این حال طی سالها و ماههای اخیر ذائقه شهروندان اتریشی تحت تاثیر بحران پناهجویان و دیگر بحرانهای جاری در اتحادیه اروپا تغییر کرده است.

اقبال 50 درصدی شهروندان اتریشی به حزب آزادی این حقیقت را به اثبات رسانده است که اروپای واحد دیگر جذابیتی برای بسیاری از اتریشی ها ندارد. با این حال فراتر از تاثیرپذیری احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اتریش از تحولات انگلیس و برگزیت، اظهارات هوفر در مخالفت با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به شدت قابل تامل است.

به نظر می رسد در صورت پیروزی حزب آزادی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش، ترکیه با بحران تازه ای در اروپای واحد مواجه شود. نامزد حزب آزادی عملا اتحادیه اروپا را در خصوص خروج از این مجموعه (در صورت عضویت ترکیه در اروپای واحد) تهدید کرده است.

این بدترین گزینه‌ای است که هوفر در مقابل اتحادیه اروپا قرار داده است. اگر روزی قرار باشد اروپای واحد از میان ترکیه و اتریش دست به انتخاب بزند، قطعا این انتخاب ترکیه نخواهد بود. از این رو اردوغان شاهد تحقق بدترین سناریوی ممکن در ترکیه است. اگر حزب آزادی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش به پیروزی برسد، رئیس جمهور ترکیه با مخالفی سرسخت در اروپا مواجه خواهد شد که نه تنها عضویت آنکارا در این مجموعه را نمی پذیرد، بلکه حاضر است در اعتراض به عضویت ترکیه، اروپای واحد را ترک کند. در نهایت اینکه هر اندازه زمان می گذرد، بر موانع موجود در مسیر اردوغان و حزب عدالت و توسعه در اروپای واحد افزوده می شود. موانعی که عضویت ترکیه در اروپات را سخت و در مواردی ناممکن جلوه می دهد.

منبع: تسنیم